ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Riesjon, 1 Kislev 5775             Zondag, 23 november 2014

 

"Versterk de slappe handen, verstevig de wankele knieën; zeg tegen onbedachtzamen van hart: Wees sterk, wees niet bevreesd! Zie, uw God! De wraak zal komen, de vergelding van God; Híj zal komen en u verlossen."  Jes. 35:3-4

 

POLITIE NEEMT ENORME WAPENZENDING IN BESLAG DIE BESTEMT WAS VOOR JERUSALEM: – De Israëlische politie heeft donderdag een enorme zending vuurwerk, zwaarden, tasers en andere wapens in beslag genomen in de haven van Ashdod - een dodelijk arsenaal dat naar de Arabische wijken in Jerusalem moest worden vervoerd om daar te worden afgeleverd. Er werden twee containers onderschept door de politie in de zuidelijke havenstad met daarin 18.000 stuks vuurwerk, 5.200 commandomessen, 5500 tasers, 4300 zaklamp-tasers, 1000 zwaarden en enkele duizenden andere “koude” wapens. De dodelijke lading zat verborgen onder een laag van kerstversieringen en was helemaal vanuit China verscheept. De wapens waren naar alle waarschijnlijkheid bestemd om door Arabische extremisten, die al rellen schoppen en een reeks dodelijke aanslagen uitvoeren sinds de zomer, te worden gebruikt tegen de politie en de Joodse inwoners van Jerusalem. Vuurwerk in het bijzonder is een wapen onder de Arabische relschoppers geworden. Diverse verdachten, waaronder een aantal inwoners uit het noorden van Israël, zijn gearresteerd in verband met de zending. De politie zegt dat het de grootste dergelijke inbeslagname van wapens is van de recente geschiedenis. (INN) 

ISRAËL VERHINDERT HAMAS COMPLOT OM LIBERMAN TE VERMOORDEN: – Donderdagavond werd bekendgemaakt dat de Israel Security Agency (Shin Bet), de IDF en de Israëlische politie drie terroristen hebben aangehouden die van plan waren minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Liberman te vermoorden met behulp van RPG raketten. Volgens de aanklacht waren de drie van plan om RPG raketten te kopen om ze vervolgens te gebruiken tegen de auto van de minister van buitenlandse zaken, in de hoop dat de aanslag de terrorismebestrijding Operation Protective Edge in Gaza afgelopen zomer zou stoppen. De terroristische cel werd geleid door Ibrahim Salim Mahmoud Zir, 37, een belangrijk lid van Hamas, die in de buurt van Bethlehem woont en al enkele gevangenisstraffen heeft uitgezeten in Israël na veroordelingen op beschuldiging van terrorisme. Zir had zijn broer en een andere Hamas terrorist gerekruteerd. Zij gaven toe te zijn aangeworven om te helpen een aanslag tegen een hoge Israëlische figuur uit te voeren. De drie terroristen werden betrapt tijdens het uitvoeren van het bespioneren van de bewakers van Liberman in de buurt van zijn huis in de Gush Etzion community Nokdim. Ze werden medio augustus gearresteerd door veiligheidstroepen nadat één lid van de ploeg werd betrapt op het kopen van de raketten. De drie werden beschuldigd van samenzwering tot moord, poging tot moord en samenzwering bij de handel in munitie. (Arutz-7)   

PALESTIJNSE STENENGOOIERS BLOKKEREN STRAAT IN JERUSALEM: – Tientallen jongeren hebben donderdagochtend een straat aan de rand van Armon Ha-natziv, een joodse wijk van Oost-Jerusalem, geblokkeerd en gooiden stenen naar de politie, die ter plaatse kwamen. Veiligheidstroepen verspreidden de menigte en er werden geen gewonden gemeld. Armon Natziv, ook wel bekend als Oost Talpiot, is een joodse wijk. Het kijkt uit op de Arabische wijken Sur Baher en Jabel Mukaber, waar regelmatig confrontaties tussen relschoppers en de politie hebben plaatsgevonden in de afgelopen weken. Op woensdag plaatsten grenswachten tijdelijke checkpoints aan de ingang van Sur Baher evenals bij andere buurten in Oost-Jerusalem. De posten maakten deel uit van een strategie om de rust terug te laten keren in de stad na de terreuraanslag in de wijk Har Nof aan de westelijke rand van de stad. Vier aanbidders en een politieman die reageerde op de actie werden gedood toen twee neven van Jabel Mukaber, gewapend met een pistool en messen, een synagoge bestormden in een gruwelijke aanslag in de vroege ochtend. Israël heeft honderden politieversterkingen in de hoofdstad ingezet in de afgelopen weken als reactie op de onrust in Oost-Jerusalem, dat ook is uitgezaaid naar Judea, Samaria en Arabische gemeenschappen in Israël, waardoor de vrees bestaat voor een nieuwe Palestijnse opstand. Tijdens de afgelopen maand zijn bij Palestijnse terreur aanslagen elf Israëliërs omgekomen, meer dan alle doden van terreur aanslagen in de afgelopen twee jaar samen. (Times of Israel) 

Bid dat interne Arabische provocatie tegen Israël en haar Joodse bevolking, met inbegrip van moorddadige terreur aanslagen, andere daden van geweld en intimidatie op straat, en het gooien van stenen naar passerende Israëliërs en politieambtenaren, zal worden stopgezet. Bid dat militaire en security experts van Israël strategieën zullen krijgen om deze en andere vijandige activiteiten te beperken.  

OUDERS STRIJDEN VOOR BETERE BEVEILIGING IN SCHOLEN IN JERUSALEM: – Jerusalem Parent Organisatie voor Onderwijs kondigde woensdagochtend aan dat vanwege de escalatie van het geweld in de hoofdstad, evenals de groeiende angst dat kinderen zullen worden geschaad, de veiligheid in onderwijsinstellingen in de hele stad aanzienlijk zal worden versterkt. “De gemeente Jerusalem werkt met ons samen met betrekking tot de aanvulling van veiligheidsnormen, budgetten en mankracht”, benadrukt voorzitter Paz Cohen. De organisatie heeft ook een beroep gedaan op Minister President Netanyahu om het werk van bewaking een prioriteit te maken op elke school. De organisatie vroeg oudercommissies van andere onderwijsinstellingen in de stad om de nieuw geformuleerde richtlijnen, waaronder vergrendeling van poorten, en een uitgebreide controle van ouders op scholen zonder beveiliging, te volgen. Ouders zullen naar verwachting ook als vrijwilliger bij de security zo veel als ze kunnen assisteren bij het begin en het einde van de schooldag. De angst van ouders is na de gruwelijke aanslag van dinsdag in een synagoge in Jerusalem in Har Nof sterk toegenomen. “Terroristen kunnen gewoon naar binnen gaan en onze kinderen vermoorden”, klaagden veel ouders bij de burgemeester en de gemeente via telefoon meldpunten. (Arutz-7) 

Bid voor muren van bescherming rond kinderen en jongeren van Jerusalem.

NIEUW WETSVOORSTEL OM VERBLIJFSSTATUS TERRORISTEN IN TE TREKKEN: – Door de Israëlische regering is een wetsvoorstel opgesteld dat oproept tot herroeping van de verblijfsstatus van veroordeelde terroristen. Palestijnse Arabieren die in Oost-Jeruzalem en de Golanhoogten wonen - achter de 1949 wapenstilstand lijnen - die het aanbod voor staatsburgerschap hebben afgewezen, worden beschouwd als permanente bewoners onder de Israëlische wet. Zij hebben recht op de gemeentelijke diensten en voordelen, en hebben gemeentelijk stemrecht. Dit wetsvoorstel beoogt intrekking van de verblijfsvergunning van hen die veroordeeld zijn voor terrorisme, schendingen van de soevereiniteit van de staat, medeplichtigheid aan een vijand in oorlogstijd, het aanzetten tot oorlog, het strijden in vijandelijke strijdkrachten, spionage en de openbaarmaking van vertrouwelijke informatie, mogelijk te maken. In de toelichting op het wetsvoorstel staat dat de wet noodzakelijk is, zowel vanuit een oogpunt van beveiliging als moreel. “Het is ondenkbaar dat een terrorist die veroordeeld is voor dergelijke ernstige schade aan dit land zouden kunnen profiteren van de vele rechten die Israël biedt aan haar inwoners. In de afgelopen weken waren we blootgesteld aan wrede en gruwelijke daden van terrorisme, velen door de handen van bewoners van Oost-Jerusalem. Deze terroristen vallen onder de definitie van ‘bewoners’. “Deze wet zal een ander niveau zijn van afschrikking voor deze afschuwelijke terroristen. Niet alleen zullen hun huizen fysiek gesloopt worden, maar hun existentiële en verblijfsstatus zal ook worden vernietigd”, verklaarde Knessetlid Ayelet Shaked. (Arutz-7) 

Blijf Minister President Netanyahu en andere belangrijke Israëlische leiders aan de top van je gebedslijst houden. Bid voor hun toegenomen Bijbels inzicht en moed om tegen de internationale druk op te staan en harde maatregelen tegen terroristen, en degenen die hen steunen, te nemen.  

43 SENATOREN “GEALARMEERD” DOOR BERICHTEN OVER OBAMA-IRAN NUCLEAIRE OVEREENKOMST: – Republikeinen in de Senaat hebben donderdag de Amerikaanse president Barack Obama opgeroepen om voor het even welke tekst van een overeenkomst met Iran aan het Congres voor te leggen en waarschuwde tegen het eenzijdig opheffen van de sancties, zolang de onderhandelingen nog voortduren met Teheran over zijn nucleaire programma. “Wij zijn gealarmeerd door de recente ontwikkelingen in het beleid van uw regering in de richting van Iran, waaronder rapporten dat uw regering van plan is om het Congres te omzeilen en eenzijdig te zorgen voor een significante verlichting van de sancties onder een uitgebreide nucleaire overeenkomst met Iran”, stond in een verklaring die door 43 van de 45 Republikeinse Senatoren was ondertekend. “Gemelde plannen voor het omzeilen van het Congres suggereren dat uw onderhandelaars een zwakke en gevaarlijke overeenkomst kunnen sluiten die onaanvaardbaar zal blijken voor het Amerikaanse volk”, stond in de brief. De Republikeinen eisen dat Iran zijn nucleaire infrastructuur ontmantelt en de transparantie van zijn nucleaire wapenprogramma vergroot. Ze hebben Obama ook gevraagd Teheran onder druk te zetten haar intercontinentale raket programma in toom te houden en haar steun aan het terrorisme te stoppen. Tal van gekozen functionarissen van beide partijen hebben de oprechtheid van Iran in twijfel getrokken en hebben hun vrees geuit dat de president te veel kan toegeven om een historische deal te bereiken. De onderhandelingen die aan de gang zijn in Wenen zijn vastgelopen zeggen ambtenaren, en zullen waarschijnlijk moeten worden verlengd als gevolg van een aantal knelpunten, zoals beperkingen op de verrijking van uranium in Iran en de snelheid waarmee de sancties tegen Teheran zouden worden opgeheven. Iran heeft altijd geweigerd in te stemmen met een belangrijke vermindering van de centrifuges. (AFP / Jerusalem Post) 

IRAN DREIGT GAZA TE OVERSPOELEN MET “MILJOENEN” IRAANSE STRIJDERS: – De commandant van de Iraanse Basij strijdkrachten, Brig.-Gen. Mohammad Reza Naqdi, zei deze week in Teheran dat miljoenen Iraniërs klaar zijn om naar Gaza te worden gezonden om de Palestijnen te helpen in hun strijd tegen het zionistische regime. In een media-interview verklaarde Naqdi de plannen van Iran om Judea & Samaria te bewapenen zoals het al deed in Gaza. De Basij strijdkrachten van Iran worden gevreesd in Iran en staan bekend om hun wreedheid in het verwerpen van anti-regering dissidentie. Ze waren zeer goed uitgerust tijdens de gewelddadige onderdrukking van de studentenprotesten in Iran in de nasleep van de Iraanse verkiezingen van 2009. Iraanse functionarissen hebben de noodzaak voor het bewapenen van de Palestijnen in Judea & Samaria onderstreept, en zeggen dat de stap zal leiden tot de instorting van Israël. Terwijl de aanwezigheid van Israël in Judea & Samaria, evenals de blokkade van Gaza, de plannen van Naqdi pure fantasie maken, maakt een Israëlische terugtrekking uit die gebieden de mogelijkheid dat dergelijke sjiitische militieleden worden verzonden naar beide regio's - zoals ze al in Syrië en Irak zijn geweest - veel meer reëel. (Israel National News / Fars) 

“Zij hebben mij dikwijls benauwd, vanaf mijn jeugd; toch hebben zij mij niet overwonnen.” Ps. 129:2

TIENER BESCHULDIGD VAN ANTISEMITISCHE MISHANDELING VAN ISRAËLISCHE RABBI: – De politie heeft een 15-jarige jongen gearresteerd voor vermeende deelname aan een antisemitische aanslag op een metrostation in Brooklyn. De New York Police Department in de stad vermoedt dat de tiener, die deze week werd gearresteerd, een van de drie aanvallers was die een orthodox-joodse man met zijn eigen paraplu sloegen op maandagmiddag en daarbij antisemitische scheldwoorden schreeuwden. De politie beschuldigt de jongen van een aanval als een haat misdaad. Het slachtoffer, Rabbi Haim, is een Israëlische burger die naar New York was gekomen voor de behandeling van Hodgkin lymfoom. “Misschien denken die mensen dat de kanker die ik heb, nog niet genoeg is”, vertelde hij de media. Rabbi Haim werd geslagen met zijn eigen paraplu nadat hij ontdekte dat de drie verdachten probeerden om zijn portemonnee uit zijn zak te stelen op het metrostation in Williamsburg, een wijk met een grote chassidische gemeenschap. De aanvallers noemden hem tijdens de aanval een “vuile bloedige Jood”, en nog andere obscene namen. De aanvallers vluchtten op een lokaal gebonden Manhattan trein. De New York Police Department Hate Crimes Unit onderzoekt het incident. (JTA) 

ROOTS AND REFLECTIONS 2015 RONDREIS VAN 22-30 APRIL: – Het thema zal zijn: Reis naar Israël. We zullen o.a. Independence Day vieren in Tel-Aviv op de eerste dag van de tour. Sommige van de plaatsen die we zullen bezoeken tijdens de reis zijn: Independence Hall in Tel-Aviv, Jaffa, Neve Tzedek, the Beach, Zwemmen, Banias, Tel-Dan, Tel Hatzor, Jordan River, Mt. Carmel, Donkey Rides in Kfar Kedem, Migdal, het Tempelplein, Herodian Museum, een wandeling op de muren van Jerusalem, Bible Lands Museum, de Lijdensweg van Jezus in de oude stad, het nachtleven van Jerusalem en nog veel meer plaatsen maken deel uit van een reis met tijden van gebed en onderwijs. Voor meer informatie, schrijf ons op This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Reserveer alvast de data in uw agenda. De prijzen voor de reis zullen zo spoedig mogelijk worden aangekondigd.

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.