ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 7 Sivan 5775                 Maandag, 25 mei 2015

 

"Daarna zal het geschieden dat Ik Mijn Geest zal uitstorten op alle vlees: uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw ouderen zullen dromen dromen, uw jongemannen zullen visioenen zien. Ja, zelfs op de dienaren en op de dienaressen zal Ik in die dagen Mijn Geest uitstorten."  Joël 2:28-29

 

ISRAËLIËRS VIEREN SHAVUOT MET VEEL WATER: – Terwijl de temperatuur bleef stijgen maakten Israëliërs gebruik van de Shavuot vakantie om zich af te koelen in rivieren en beken, met zo'n 100.000 bezoekers die aankwamen in de Israëlische nationale parken en natuurreservaten op zondag 24 mei 2015. In totaal gingen 200.000 bezoekers erop uit in de natuur gedurende de vakantie in het weekend om Shavuot te vieren. Shavuot is een feest waarbij de Israëlieten het ontvangen van de Tora van God op de berg Sinaï vieren, en is zo sterk verbonden met water, vermoedelijk omdat de Torah vaak wordt vergeleken met levend water. In veel Israëlische steden verzamelen kinderen zich voor spontane waterpistool en water-ballon “gevechten” in de straten, op pleinen en in parken. Een andere manier om het te vieren is het doen van een water wandeling langs de rivieren van Israël. Veel bezoekers trokken in het weekend naar de Hermon Stream (Banias), Nahal Ayun, Tel Dan, en Majrase natuurgebieden, evenals naar de stranden van Palmachim, Beit Yanai en Ashkelon. Ongeveer 120.000 bezoekers brachten een lang weekend door aan de oevers van de Kinneret en de resorts langs de oevers van het meer draaiden op volle capaciteit. (Ynet) 

Uitputtende temperaturen volgen de Shavuot vakantie op de hielen volgens de voorspellingen door heel Israel deze week. Bid dat iedereen genoeg water zal drinken en dat de armen en de ouderen, velen zonder airconditioning, voldoende koele plekken zullen vinden om te verblijven gedurende de dag, en dat er geen kinderen zonder toezicht in de auto zullen worden achtergelaten - een scenario voor een tragedie.  

OBAMA TEKENT WET DIE CONGRES MACHT GEEFT IRAN OVEREENKOMST TE HERZIEN: – President Barack Obama ondertekende op vrijdag 23 mei 2015 de wetgeving die het Congres de macht geeft een nucleaire deal met Iran te evalueren en eventueel te weigeren. De wetgeving zal Obama er voor tenminste 30 dagen van weerhouden om congres sancties op te heffen, terwijl wetgevers de definitieve deal onderzoeken. Het Congres zou een resolutie van afkeuring hebben moeten doorvoeren om een overeenkomst tegen te houden, een actie die Obama waarschijnlijk met een veto zou verwerpen. Obama dreigde aanvankelijk een veto over het wetsvoorstel uit te spreken, maar wilde het later wel ondertekenen. Net vorige week stemde het Huis van Afgevaardigden in het voordeel van de maatregel met een overweldigende meerderheid van de 400-25. De goedkeuring van Het Huis kwam een week nadat de Senaat met 98-1 stemde om de wetgeving goed te keuren. Senator Bob Corker, de Tennessee Republikein die voorzitter is van de Senaatscommissie Buitenlandse Betrekkingen en die de wetgeving hielp schrijven, zei dat de regering Obama ervoor moet zorgen dat het de bezwaren van het Congres behandelt. “Onze onderhandelaars moeten profiteren van de toegevoegde inbreng om verdere concessies af te dwingen van de Iraniërs zodat elke overeenkomst die bereikt wordt controleerbaar en uitvoerbaar is en het Amerikaanse volk ervan verzekerd dat Iran niet in staat zal zijn om een kernwapen te ontwikkelen”, zei hij. (Arutz-7) 

Voorbidders, ga verder met uw krachtige gebeden over deze kwestie. Bid dat het Iran niet zal worden toegestaan om een nucleair wapen te ontwikkelen.

IRAN: WE BESCHOUWEN INSPECTEREN VAN MILITAIRE LOCATIES ALS “SPIONAGE”: – Iran heeft op vrijdag 23 mei 2015 nogmaals ondubbelzinnig de oproep van het Westen om zijn militaire installaties te inspecteren, als onderdeel van een nucleaire deal, afgewezen. De commandant van de Revolutionaire Garde Aerospace Force, brigadegeneraal Amir Ali Hajizadeh zei dat het inspecteren van militaire locaties van Iran gelijk staat aan spionage en dat de reactie van Iran op spionage “hete kogels” is. Hij zei verder dat de, wat hij noemde, “trucs” gebruikt door de Witte Huis en zijn bondgenoten voor het “infiltreren” in Iran “versleten” zijn geraakt. Inspecties van de nucleaire sites is een van de twistpunten tussen Iran en de zes wereldmachten in het uitwerken van een nucleaire deal, die ze moeten bereiken voor de deadline van 30 juni 2015. Iran heeft categorisch ontkend dat het de inspecteurs als onderdeel van een definitief akkoord zou toestaan. Echter bleef het hoofd van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA), Yukiya Amano, volhouden dat een nucleaire overeenkomst zijn experts het recht zou geven om toegang tot de Iraanse militaire locaties zou forceren. Ondertussen zei Minister van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Laurent Fabius, enkele dagen geleden dat Iran op zoek was naar een termijn van 24 dagen tussen de melding van een vermoedelijke schending van de Iraanse voorwaarden van de deal en het tijdstip waarop IAEA-inspecteurs vervolgens zou worden toegestaan om de betreffende nucleaire site te bezoeken. Fabius waarschuwde dat “een heleboel dingen kunnen verdwijnen” in 24 dagen en voegde eraan toe dat een andere openstaande vraag is hoe de internationale sancties tegen Iran zouden kunnen worden opgeheven. (Arutz-7) 

ISIS BREIDT HAAR “STAAT” VERDER UIT: – Bijna een jaar na de schokkende overname van Mosul, de tweede stad van Irak, door de terroristische organisatie ISIS, zijn de zwarte vlaggen van de jihadisten ook gehesen over Ramadi, de hoofdstad van de provincie Anbar, ten westen van Bagdad, en de zetel van de steeds meer theoretische centrale regering van Irak. Niemand spreekt meer over Mosul of het heroveren ervan op ISIS. Het is een vergeten stad. Nu gaat het allemaal over de val van Ramadi, en de naburige oude Syrische stad Palmyra in het centrum van Syrië en andere zaken. Hoewel veel leiders ISIS afwezen als ijdel toen het haar grensoverschrijdende kalifaat verklaarde in het oosten van Syrië en het westen van Irak afgelopen zomer, wordt het in zijn samenhang en doel nu door sommigen - vooral minderheid in Irak soennieten - als meer als een staat gezien dan de Iraakse regering die het bestrijdt. “Simpel gezegd, ISIS is, of staat op het punt van het te worden, wat het beweert te zijn: een staat”, schreef David Kilcullen, die een belangrijke speler was in de VS 2007-08 Irak troepen opbouw en die een nauwe waarnemer was van de opkomst van ISIS. Hij stelt dat, tenzij Washington en zijn bondgenoten hun strategie ingrijpend veranderen in de terrorismebestrijding van deze bedreiging, wordt het alleen maar erger. “ISIS vecht als een staat. Het zet meer dan 25.000 strijders in, met inbegrip van een harde kern van ex-Baath-professionals en Al-Qaeda veteranen. Het heeft een hiërarchische unit organisatie en rangen structuur, bemand door voormalige reguliere officieren van het leger van Saddam Hoessein”, voegde Kilcullen eraan toe. Het controleert een gebied dat grote steden omvat en beslaat een derde van zowel Irak als Syrië. Het heeft een eigen leger en veiligheidstroepen, een administratie die het dagelijks leven regelt - scholen, overheidsgebouwen, nutsbedrijven, ziekenhuizen, belastingen en een rechtssysteem dat de sharia volgt. De middelen zijn enorm, waaronder olievelden, raffinaderijen en landbouwgrond. Het werkt meer en meer als een regulier leger met een wervingsnetwerk, trainingskampen en een propaganda machine. (Jerusalem Post) 

NASRALLAH: VS KAN NIET IEDEREEN IN SYRIË, IRAK OF LIBANON BESCHERMEN TEGEN ISIS: – De leider van de terroristische groep Hezbollah, Hassan Nasrallah, waarschuwde zondag 24 mei 2015 dat de Verenigde Staten niet in staat zijn iedereen in Syrië, Irak of Libanon te beschermen tegen de radicale islamitische ISIS-groep. Nieuws bronnen citeerden de leider van de sjiitische Libanese terroristische organisatie toen hij een beroep deed op de bevolking van zijn land en die van de regio om de dreiging van de groep die streeft naar het herstellen van een middeleeuws kalifaat in het Midden-Oosten te confronteren. Nasrallah - een fervent tegenstander van ISIS - uitte zijn schelle waarschuwing tegen de groep die de controle van stroken grond in Libanon, de buurlanden Syrië en Irak heeft overgenomen, en zei dat de stilte over de dreiging de veiligheid niet zou garanderen. (Jerusalem Post) 

NASRALLAH: HEZBOLLAH IN SLECHTSTE STAAT SINDS AANVAL DOOR ISRAËL IN 1982: – Hezbollah-leider Hassan Nasrallah zei dat Hezbollah in een benarde toestand is - de ergste sinds de aanval tijdens de 1982 Eerste Libanon Oorlog met Israël - en op de rand staat van het mobiliseren van zijn troepen voor de versterking in een strijd om te overleven, meldden Arabische media bronnen zaterdag 23 mei, 2015. Nasrallah zei dat zijn partij in het midden van een existentiële strijd zit in zijn strijd tegen ISIS en andere extremistische groepen in Syrië en langs de grens met Libanon. Ook een uitdaging voor het regime van Hezbollah zijn het soennitische Turkije, Saoedi-Arabië en Qatar, die volgens Nasrallah hun krachten gebundeld hebben tegen de sjiitische groep in Libanon. Hij vergeleek de huidige benarde toestand van Hezbollah met zijn conditie in 1982, na de Israëlische bezetting van Zuid-Libanon. Sjeik Naim Qassem, plaatsvervangend leider van de sjiitische groep, zei dat het Midden-Oosten aan de rand staat van totaal uiteenvallen en dat hij geen einde aan de oorlog in Syrië ziet. “Oplossingen voor Syrië zijn opgeschort. Er is geen politieke oplossing in de nabije periode, en het wordt overgelaten aan uitputting, het slagveld en het wachten op andere ontwikkelingen in de regio, met name in Irak”, zei hij. Nasrallah zei dat het nu de tijd is voor mobilisatie. Hij riep iedereen “die enige reputatie geniet van integriteit” bij te dragen aan die zaak. (Jerusalem Post) 

EVACUATIEPLAN VOOR GAZA GRENSGEBIED GEPRESENTEERD VOOR TOEKOMSTIGE OORLOGEN: – De IDF en lokale Regional Councils zijn al bezig met de voorbereiding van de inwoners van de Gaza Belt (het Gaza Grens gebied) voor een nieuwe oorlog, en hebben naar aanleiding van de massale uittocht uit het gebied tijdens de afgelopen zomer Operation Protective Edge een evacuatieplan klaargemaakt, volgens een rapportage afgelopen weekeind. De Gaza Belt werd het hardst getroffen door Hamas raketten en mortiervuur dat duizenden mensen dwong hun huizen te ontvluchten. Op het hoogtepunt van de oorlog was tot 80% van Gaza Belt gemeenschap families naar het binnenland gevlucht vanwege de voortdurende beschietingen, die ook weer bezorgdheid over de toekomst van de regio opriepen. Om dit op te lossen, heeft de IDF een evacuatieplan, codenaam “Safe Distance” (“veilige afstand”), voorbereid. Het plan omvat alle gemeenschappen binnen een gebied 7 km van de grens met Gaza. Het omvat het op voorhand evacueren van gemeenschappen in die gebieden, wat betekent dat elke plaats zou weten waar naar toe te gaan en wie zal hen zal opvangen. Voorbereidende communicatie tussen de gemeenschappen zal plaatsvinden na de verdeling van de evacuatie kaarten, die momenteel aan de gang is. Het hogere militaire kader van de IDF zal worden belast met de aankondiging van de uitvoering van de “Safe Distance” in het geval van een noodsituatie. Het programma zal ook zorgen voor de beveiliging en het uithoudingsvermogen van het kabinet voor een langer durend conflict zonder slachtoffers aan het thuisfront. (Arutz-7) 

Bid voor de voortdurende bescherming van de gemeenschappen langs de zuidelijke grens van Israël tegen terreur aanslagen, ontvoeringen en raketbeschietingen.  

POOLSE REGELING COMPENSEERT 20.000 OVERLEVENDEN VAN DE HOLOCAUST: – Nieuwe Poolse regelgeving geeft het recht aan overlevenden van de Holocaust, geboren in dat land, op een maandelijkse pensioen betaling van € 120 restitutie hebben ambtenaren gezegd. Van de regelingen die vorige maand in werking traden profiteren naar verwachting bijna 20.000 overlevenden op de hele wereld die niet eerder voor vergoeding in aanmerking kwamen. Greg Schneider, executive vicepresident van de conferentie over Joodse Material Claims Against Germany, zei dat zijn kantoor druk is met het versturen van 12.500 aanvragen naar mensen wereldwijd waarvan men geloofd dat ze in aanmerking komen. De formulieren zijn vertaald in het Engels. De regering van Israël zal naar verwachting formulieren naar nog eens 7.000 van haar burgers sturen. Het pensioen programma biedt de maandelijkse betalingen aan zowel Joden als niet-Joden die werden vastgehouden door de nazi's in de getto's en gevangenissen, en anderen die beschouwd worden als veteranen of slachtoffers van onderdrukking. Julius Berman, voorzitter van de Conferentie Claims zei: “De betalingen kunnen echt een verschil maken bij het helpen van bejaarde overlevenden om in hun dagelijkse behoeften te voorzien en voorziet hen van een lang uitgestelde maatregel van rechtvaardigheid”. (Jerusalem Post) 

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.

 

Yom Shabbat, 5 Sivan 5775                Zaterdag, 23 mei 2015

 

"U hebt mij meer blijdschap in het hart gegeven dan ten tijde dat zij hun koren en hun nieuwe wijn in overvloed hadden."  Ps. 4:7

 

MET 65 JAAR WORDT CHASSIDISCHE VROUW DE OUDSTE ZWANGERE IN ISRAËL DIE BEVALT: – Haya Shahar, een 65-jarige chassidische vrouw uit Bnei Brak, die niet in staat was kinderen te krijgen tijdens haar 46-jarig huwelijk met de 67-jarige Shmuel, beviel deze week van een gezonde baby jongen middels een keizersnede bij een medisch centrum in Kfar Saba. Het maakte haar tot de oudste vrouw in Israël die gebaard heeft - niet ver achter de wereld record houder, de Spaanse Maria del Carmen Bousada de Lara, die een paar dagen verwijdert was van haar 67, toen ze beviel van een tweeling. De Shahars, die de artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis zeer dankbaar waren, zeiden te geloven dat de zegen van hun rabbi drie jaar geleden voor het welslagen van de zwangerschap had gezorgd. Haar boodschap aan Israël na de geboorte was “Nooit opgeven”. (Jerusalem Post) 

WITTE HUIS VOERT WAARSCHUWINGEN OP TEGEN TERRORISME OP USA EIGEN BODEM: – Gealarmeerd door de groeiende dreiging van ISIS, heeft de regering Obama de waarschuwingen tegen potentiële terreur aanslagen op Amerikaanse bodem drastisch opgevoerd. USA autoriteiten hebben ook de verdedigingen verhoogd bij militaire bases, hebben de lokale politie op hogere alertheid opgeschaald en de surveillances op de nationale luchthavens, spoorwegen, winkelcentra, energiecentrales en andere potentiële doelwitten verhoogd. Washington ambtenaren schatten dat de soennitische islamitische terroristische groep 22.000 buitenlandse strijders heeft aangetrokken naar Syrië en Irak, waaronder ongeveer 3.700 uit westerse landen. Ongeveer 180 Amerikanen zijn gegaan, of hebben geprobeerd om te gaan. James Coney, de FBI-directeur, waarschuwde deze maand dat “honderden, misschien wel duizenden” Amerikanen wervingsplaatsen van ISIS bekijken op social media. “Het is alsof de duivel op hun schouders zit die zegt: “Kill, doden, doden””, zei Coney. ISIS extremisten namen de oude Syrische stad Palmyra in op woensdag 20 mei 2015 nadat de regeringslinies daar ingestort waren. Palmyra is beroemd om zijn 2000-jaar oude zuilen en monumenten uit het Romeinse tijdperk. (LA Times) 

MINISTER PRESIDENT NETANYAHU: “TERRORISTEN ZULLEN BINNENKORT EEN PODIUM KRIJGEN IN UW EIGEN BUURT”: – Israël is eindeloos bekritiseerd voor zijn defensieve maatregelen tegen islamitische terroristische groeperingen die tunnels hebben gebouwd onder haar grenzen, onschuldige burgers gedood en verminkt hebben, en herhaaldelijk zijn grens gemeenschappen met projectielen beschoten of gebombardeerd hebben. De Israëlische Minister President Netanyahu heeft maanden geleden al gewaarschuwd dat dezelfde uitdagingen waarmee hij en andere Israëlische leiders geconfronteerd worden bij de bestrijding van terrorisme, al snel de leiders van de Verenigde Staten en andere westerse landen zouden uitdagen, tenzij sterke standpunten zouden worden ingenomen tegen degenen die zwelgen in islamitisch geweld. Hij waarschuwde in een media-interview van 8 augustus 2014 dat de dreiging van islamitische terroristen echt is en zich zal verspreiden naar andere landen als de terroristen niet worden gestopt. “Dit is een gevaar waar ik op blijf wijzen, het is geen hersenspinsel, het is geen gril, het is een klinische diagnose van een pathologische beweging die over onze gebieden veegt, maar die spoedig een podium zal krijgen in uw buurt en die nu gestopt moet worden”. (JNN) 

Zuid Italië heeft al te maken met binnenkomende IS terroristen en de Europese leiders slapen rustig verder.
“Zijn adem is als een overstromende beek, die tot de hals reikt; om volken te schudden in de zeef van verderf.” Jes. 30:28

UNESCO: “PALMYRA VERNIETIGINGEN ENORM VERLIES VOOR DE MENSHEID”: – De vernietiging van de UNESCO World Heritage site van Palmyra zou een “enorm verlies voor de mensheid” worden, waarschuwde het hoofd van de organisatie donderdag 21 mei 2015 nadat de ISIS haar greep kreeg op de oude Syrische stad. “Palmyra is een buitengewone World Heritage site in de woestijn en de eventuele vernietiging naar Palmyra zou niet slechts een oorlogsmisdaad zijn, maar ook een enorm verlies voor de mensheid. Tenslotte is het een bakermat van de menselijke beschaving. Het behoort tot het geheel van menselijkheid en ik denk dat iedereen vandaag bezorgt moet zijn over wat er gebeurt”, zei Irina Bokova, de UNESCO-chef. Eerder op donderdag hebben ISIS terroristen de volledige controle overgenomen over de stad, waardoor het wereld erfgoed en zijn onbetaalbare artefacten risico lopen van vernietiging. ISIS is berucht voor het slopen van archeologische schatten sinds het vorig jaar een “kalifaat” uitriep op de grens tussen Irak en Syrië, en van daar zijn weg naar Palmyra heeft bevochten en het onder de voet heeft gelopen vanuit het noorden van de stad. Bokova drong er bij de internationale gemeenschap, waaronder de VN-Veiligheidsraad en religieuze leiders, op aan om een beroep te doen het geweld te stoppen. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat ISIS nu de helft van alle grondgebied in het door oorlog verscheurde Syrië controleert. (Arutz-7) 

Inderdaad is het verlies van kostbare voorwerpen die getuigen van het ontvouwen van de mensheid uit het Midden-Oosten tragisch en zijn dergelijke artefacten onvervangbaar. Veel dieper en hartverscheurender is echter het verlies van levens, geliefden, huizen, ledematen, waardigheid en vrede van honderdduizenden mensen in deze door oorlog verscheurde gebieden. Waarom is het nog steeds oorverdovend stil in het westen? Bid voor troost, opluchting en bevrijding voor degenen die lijden aan alles wat de meesten van ons zich nog niet eens kunnen beginnen voor te stellen dat mensen kan overkomen. Lees het hoofdstuk Openbaring en bereidt u biddend voor op wat komen gaat.

CHRISTENEN IN HET MIDDEN OOSTEN HOOGSTE OP DE LIJST VAN VOLKEREN ONDER BEDREIGING: – Landen in het Midden-Oosten staan boven aan de jaarlijkse lijst van plaatsen en landen waar kwetsbare minderheden het grootste risico lopen van genocide, politieke moorden en systematische onderdrukking, zei een mensenrechtenorganisatie woensdag 20 mei 2015. Syrië staat bovenaan de “2015 Peoples Under Threat” lijst, samengesteld door Minority Rights Group International (MRG). Het burgerlijke conflict, nu in zijn vijfde jaar, heeft aan meer dan 220.000 mensen het leven gekost en heeft miljoenen mensen ontheemd. MRG zei dat christenen en Koerden onder hen bijzonder bedreigd worden. “Extreem sektarisme heeft nu een groot deel van het land besmet”, zei hij in een rapport dat werd uitgebracht samen met de lijst. “Alleen in de Koerdisch geleidde regio's van het noorden is er een serieuze poging tot oprichting van een serieuze democratie”. Irak, Libië, Jemen, Egypte, Libanon en Afghanistan, landen waar in de afgelopen maanden aanslagen hebben plaatsgevonden die worden toegeschreven aan de soennitische terreurgroep ISIS, staan allemaal hoog op de lijst. (Jerusalem Post) 

USA OEFENT DRUK UIT OP ISRAËL OM NUCLEAIRE WAPENS AF TE GEVEN: – Assistent USA staatssecretaris voor Internationale Veiligheid en Nonproliferation, Thomas Countryman, heeft onlangs Israël bezocht en gesprekken gevoerd met hooggeplaatste ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken, over de mogelijkheid van het nucleair-vrij maken van het Midden-Oosten. Washington wil het idee vooruit stuwen na het bereiken van een akkoord met Rusland over de kwestie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde het bezoek van Countryman en bronnen in de VS Administration zeiden dat een Israëlisch akkoord met het idee een katalysator voor het instemmen van andere landen met de discussies over de kwestie zou zijn. De Amerikanen hebben enige tijd geleden al geprobeerd om een internationale conferentie over het onderwerp bijeen te roepen, maar zonder succes. Staatssecretaris John Kerry sprak met pessimisme over het idee, en zei dat het “een zeer moeilijke uitdaging” is. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde niet reageren op het rapport over het bezoek van Countryman bezoek en rapporteert dat “het onderwerp zeer gevoelig is, en we zullen er niet over praten”. (Arutz-7) 

Laten we dit goed begrijpen.; Iran is op weg naar de ontwikkeling van een kernwapen, Pakistan heeft een arsenaal aan islamitische bommen, en Saoedi-Arabië heeft zich tot zijn bondgenoot gewend om "off-the-shelf" atoomwapens te verwerven. En de Verenigde Staten denkt dat het een goed idee is om Israël te benaderen over het opgeven van zijn eigen atomaire verdediging? Wat Israel betreft, is dit de conversatie die nooit is begonnen.
“Hij beneemt de hoofden van het volk des lands het verstand, en doet hen ronddwalen in ongebaande wildernis.” Job 12:24

IRAN: 80.000 RAKETTEN WIJZEN NAAR TEL AVIV: – Volgens een top Iraanse adviseur heeft Teheran “tienduizenden” raketten op Israël gericht staan, en zal het niet aarzelen om ze te gebruiken. Yahya Rahim Zafabi, een van de hoogste adviseurs van de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei, zei dat de tienduizenden raketten “de zaden zullen zaaien van de vernietiging in Israël” als ze worden afgevuurd. “De zionisten en de Amerikanen weten wat de mogelijkheden van Iran en Hezbollah zijn”, voegde hij er aan toe. “Ze weten dat meer dan 80.000 raketten zijn gericht op Tel Aviv en Haïfa”. Zafabi wilde blijkbaar reageren op opmerkingen die deze week door minister van Defensie Moshe Ya'alon werden gemaakt, die zei dat Israël “niet de opening van een nieuw oorlogsfront tegen Israël” zal toestaan. “We zullen sterk optreden tegen degenen die optreden tegen ons of de plannen maken om op te treden tegen ons. We zullen hun bases bereiken, ze beschadigen, en hun wapens vernietigen”. Ya’alon benadrukte dat “Iran rechtstreeks betrokken is bij alle conflicten in het Midden-Oosten. Het bloedige regime van Iran verspreidt terreur en vernietiging in het hele gebied, en het spreekt luid haar wens uit om Israël te vernietigen. Helaas is het Westen bereid om een deal met dit Iran te sluiten over zijn nucleaire programma, dat Teheran zal beschermen tegen kritiek”. (Arutz-7) 

HOT VERKOOPPRODUCT IN MIDDEN OOSTEN: REFLECTERENDE BANDEN DIE KAMELEN VAN BEDOEÏENEN MOETEN BESCHERMEN VOOR AANRIJDINGEN: – De meer dan 6.000 kamelen die rondlopen in het zuiden van Israël hebben bewezen een dodelijke vijand te zijn voor nachtelijke chauffeurs. Dierenarts Sliman El Sana van de Nave Midbar regionale raad heeft besprekingen gevoerd met Bedoeïenen om een plan te testen: kamelen elk voorzien met drie reflecterende banden - een om de hals en één om elke voorpoot. De oplossing wordt begroet door de Bedoeïenen. “Mijn kamelen lopen vrij rond in de nacht en het is erg moeilijk om ze te zien”, zei Yusuf Ben Hamid. “De reflecterende banden zullen mijn kamelen beschermen tegen ongevallen”. (NBC) 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.