ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 11 Adar 5775                Maandag, 2 maart 2015

 

"Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten."  Efe. 6:12

 

PURIM 2015: – Purim feestgroeten aan al onze vrienden van Visie voor Israël & Joseph Storehouse medewerkers. Dit jaar wordt het Bijbelse feest Purim in Israël gevierd vanaf zonsondergang op woensdag 4 maart tot zonsondergang op donderdag 5 maart. Dit triomfantelijke feest herdenkt hoe Gods volk in de 5e eeuw voor Christus werden bewaard van de ondergang door de mooie joodse wees Esther, die de koningin van de Perzische koning Ahasveros werd. In die tijd woonden een aantal Joden nog onder de Perzische heerschappij en wilde de tweede man onder de koning, Haman, ze allemaal vernietigen. Hij overtuigde de koning op te roepen voor de uitvoering daarvan. Het plan werd verijdeld door de moedige joodse koningin en haar dappere oom, Mordechai, die een klassiek voorbeeld waren van succesvolle samenwerking en onfeilbare eenheid, die joodse gemeenschappen spaart en voorbij leidt aan de vernietiging door degenen die hen blijven haten. Uiteindelijk werd de boze Haman opgehangen en werd Mordechai, een leider van de Joden in het Perzische rijk, Minister President. Westerse landen staan op het punt om Iran (eens Perzië) groen licht te geven om kernwapens te produceren. De door dit moslim extremistische land meest gehate en verguisde vijand - het kleine land Israël – is van oordeel dat een nucleair Iran de grootste bedreiging voor het bestaan ervan is in de wereld van vandaag. Minister President Benjamin Netanyahu van Israel, de Mordechai van deze tijd namens Israël, is - terwijl het Bijbelse feest van Purim op het punt staat te beginnen dit jaar - slechts enkele uren verwijdert van het geven van de toespraak van zijn leven in de VS om een slechte nucleaire overeenkomst met de Islamitische Republiek tegen te gaan. Bid voor hem zodat hij zal slagen, om net als Esther en Mordechai, de plannen van deze Haman van de moderne tijd te verijdelen. 

NETANYAHU VERTROKKEN VOOR KRITISCHE HISTORISCHE REIS NAAR WASHINGTON: – Minister President van Israel Netanyahu is zondagochtend, 1 maart 2015, op weg gegaan naar Washington voor zijn toespraak tot het Congres later deze week. Sprekend tot verslaggevers voorafgaand aan het vertrek naar de VS, beschreef Netanyahu zijn aanstaande toespraak tot het Congres - die de bron van aanzienlijke spanningen met het Witte Huis is geweest - als een kritische missie, en zelfs een historische. “Ik voel me als een afgezant van heel Israël, zelfs van degenen die het niet met me eens zijn”, zei hij, eraan toevoegend: “Ik voel een diepe angst voor het lot van Israël, ik zal er alles aan doen om onze toekomst te verzekeren”. Netanyahu benadrukte dat zijn beslissing om het Congres toe te spreken ondanks de bezwaren van het Witte Huis het resultaat was van zijn vrees over de existentiële bedreiging voor Israël door een “slechte overeenkomst” met Iran over zijn nucleaire programma. “Als Minister President van Israël is het mijn plicht om de veiligheid van Israël te waarborgen, en dat is waarom we ons krachtig verzetten tegen de overeenkomst die wordt gevormd tussen Iran en de P5+1 machten, die ons bestaan in gevaar kan brengen. In het licht van een overeenkomst als deze moeten we ons verenigen en uitleg geven over de gevaren die voortkomen uit een dergelijke overeenkomst, voor Israël, voor de regio, en voor de hele wereld”.  (Arutz-7) 

VS EN ISRAËL WISSELEN HATELIJKHEDEN UIT VANWEGE IRAN TOESPRAAK: – Top VS ambtenaren doen alle mogelijke inspanningen om het bezoek van de Israëlische premier Netanyahu aan Washington te ondermijnen. Leden van de binnenste kring rond Netanyahu beschreven de positie van de Minister President als gevangen tussen de doelstellingen van het onderhouden van goede relaties met het Witte Huis en het beschermen van Israël tegen de Iraanse dreiging. Aan het einde, zeiden ze, kreeg de kwestie Iran de prioriteit. “Soms moet je in het leven van een land moeilijke keuzes maken”, zei Dore Gold, die heeft gediend als adviseur van de Minister President over internationale zaken. “Dit is een heel spannend moment. Maar Iran is niet het een of ander akkoord over een [Judea & Samaria] nederzetting. Dit is een kwestie van leven-of-dood voor Israël”.

Toen de president van de VS begon met onderhandelingen met Iran, zei hij dat het doel was om het Iraanse nucleaire programma te stoppen. Nu lijkt het doel nog slechts om het te vertragen. Maar een schurkenstaat met een onlesbare dorst naar kernwapens kan niet worden beheerst. Te proberen om Teheran een jaar of wat tegen te houden van de productie van massavernietigingswapens zal noch het probleem oplossen, noch het einde van de bedreiging betekenen. Wat betreft Israël kan Iran met slechts een bom de Joden in 12 minuten aandoen wat Hitler deed in 12 jaar. (WSJ) 

DE HUIVERINGWEKKENDE IRAN LEUGEN VAN OBAMA: – Rapporten dat president Obama ermee instemt dat Iran vrij moet zijn om een nucleaire bom te maken over ongeveer 10 jaar legt de leugen van zijn herhaalde belofte om nooit een Iraanse atoombom mogelijk te maken bloot. Het is onmogelijk om de potentiële catastrofe van de opkomende overeenkomst te overdrijven. Als de voorwaarden zoals gemeld door de Associated Press, de Wall Street Journal en de anderen, uiteindelijk waar blijken, zou het betekenen dat de VS en de leidende VN mogendheden hun zegen geven aan de grootste sponsor van terrorisme in de wereld om het ultieme wapen te hebben. Hiermee belonen ze Iran in feite voor decennia van crimineel gedrag en daden van oorlog en terreur tegen Amerika, Israël en anderen. De overeenkomst zou ook een nieuwe wapenwedloop van de verspreiding van kernwapens onder de Arabische staten kunnen lanceren, met voorop Saoedi-Arabië dat al lang beloofde om ook een bom te bouwen als Iran dat doet. Daarnaast maakt een ongebonden Iraanse nucleaire industrie en het verspreiden van verrijking technologie het zeer waarschijnlijk dat een of meer van de islamitische terreurgroepen, waaronder Hamas, Hezbollah, al-Qaeda, Boko Haram en de islamitische staat, eveneens de beschikking krijgen over een nucleaire bom. En er is geen twijfel dat ze die zullen gebruiken. Kortom, het ontvouwen van dit nucleaire landschap presenteert de gehele mensheid een ongekende risico. Israël wordt geconfronteerd met een nieuw tijdperk van extreme risico's, gelijktijdig in de tentakels van een genocidale vijand en verraden door haar langdurigste en trouwste bondgenoot. Het verraad bleef vorige week doorgaan via minister van Buitenlandse Zaken John Kerry die critici van de voorgestelde Iran overeenkomst veroordeelde, vermoedelijk met inbegrip van Benjamin Netanyahu. (NY Post) 

OBAMA ZAL VETO GEBRUIKEN BIJ NIEUWE, DOOR TWEE PARTIJEN GOEDGEKEURDE, WETGEVING OVER IRAN OVEREENKOMST: – President Barack Obama zal zijn veto uitspreken tegen een wetsvoorstel, onlangs geïntroduceerd in de Senaat, dat een congres beoordeling eist van een overeenkomst die de Verenigde Staten en andere westerse machten bereiken met Iran over zijn nucleaire programma. “De president is heel duidelijk geweest dat het nu niet de tijd is voor het Congres om aanvullende wetgeving door te voeren inzake Iran”, zei een woordvoerster van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis. “Als dit wetsvoorstel aan de president wordt gestuurd, zal hij het met zijn veto tegenhouden”, benadrukte ze, verwijzend naar de uitvoerende bevoegdheden van de president van de USA. De “Iran Nuclear Agreement Review Act” zou vereisen dat Obama de tekst van een pact binnen vijf dagen na het sluiten van een definitieve overeenkomst met Iran aan het Congres moet voorleggen. Het wetsvoorstel zou ook de regering voor een periode van 60 dagen verhinderen in de schorsing van de door het Congres opgelegde sancties tegen Iran. In die tijd, zou het Congres hoorzittingen kunnen houden en een kans hebben om de overeenkomst goed te keuren, af te keuren of te besluiten geen actie te ondernemen op grond van de overeenkomst, zegt het wetsvoorstel. (Arutz-7) 

CORKER VEROORDEELT DREIGING MET VETO DOOR OBAMA OVER TOEZICHTHOUDENDE WET: – Voorzitter van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken, Bob Corker (R-Tennessee), auteur van de nieuwe wetgeving die Congres toezicht en een stemming voor goedkeuring over een eventuele toekomstige nucleaire overeenkomst met Iran zou vereisen, veroordeelde de Amerikaanse president Obama op zaterdag 28 februari 2015, voor het dreigen met zijn veto tegen het wetsvoorstel. “Het is teleurstellend dat de president meent dat hij de enige is die spreekt voor de burgers van ons land”, zei Corker. “Het Congres zette deze sancties in werking en hielp daarmee Iran aan de onderhandelingstafel met de regering te brengen administratie ondanks de tegenwerkingen gedurende de hele periode. Als gevolg hiervan moet het Congres beslissen of een laatste nucleaire deal met Iran geschikt genoeg is om het congres de opgelegde sancties te laten verwijderen”. (Jerusalem Post) 

OBAMA STUURT DE “ANTI-ISRAËL” VERTEGENWOORDIGERS POWER EN RICE NAAR AIPAC: – President Obama stuurt de National Security Advisor Susan Rice en VN-ambassadeur Samantha Power naar de AIPAC conventie om daar te spreken deze week. De twee worden “algemeen beschouwt als de meest sterke anti-Israël-leden” van de regering Obama, volgens Breitbart.com, dat zegt dat het besluit om ze naar AIPAC te sturen “een nieuwe klap in het gezicht” is door Obama. Rice heeft vorige week voor ophef gezorgd toen ze zei dat het besluit van Minister President Netanyahu om een speciale gezamenlijke zitting van het Congres toe te spreken “na te zijn uitgenodigd door de republikeinse Huis van Afgevaardigde John Boehner” een “destructieve” was voor het weefsel van relaties tussen de VS en Israël. AIPAC ondersteunt de “tweepartijen wetgeving” op initiatief van senator Mark Kirk (R-IL) en senator Bob Menendez (D-NJ) om sancties uit te breiden tegen Iran als de nucleaire gesprekken mislukken. Obama heeft beloofd om dit wetsvoorstel met zijn veto te treffen maar het zou uiteindelijk kunnen blijken dat het een veto-proof meerderheid krijgt. Netanyahu, die ook zal spreken op de AIPAC conferentie, en zijn toespraak tot het Congres is waarschijnlijk bedoeld om die veto-proof meerderheid te creëren. (INN) 

Bid vurig dat een veto-proof meerderheid inderdaad zal worden gecreëerd om Obama te weerhouden van het machteloos maken van het Congres en het te dwingen toe te kijken zonder verdere zeggenschap over eventuele afsluitende overeenkomsten met Iran. Obstructie van een slechte nucleaire overeenkomst met de Islamitische Republiek is de meest intense geestelijke strijd in deze tijden.

FOX COMMENTATOR: “IS SUSAN UIT HAAR VEL GESPRONGEN?”: – Veteraan Fox News commentator, Greta Van Susteren, veroordeelde de nationale veiligheidsadviseur Susan Rice nadat Rice de aankomende toespraak voor het Congres van Minister President Netanyahu “destructief” voor de relatie tussen Israël en de Verenigde Staten noemde. Op de lange Facebook post, vroeg Van Susteren ongelovig: “Is de nationale veiligheidsadviseur van President Obama, Susan Rice, uit haar vel gesprongen van woede? Rice beweerd net tegenover Charlie Rose op CBS dat premier Netanyahu's toespraak tot het Congres ‘destructief’ is voor de relatie tussen de VS en Israël”. “Echt waar? Minister President Netanyahu zou de destructieve zijn in de relatie?” schreef Van Susteren verder.

Ze somde vervolgens verschillende gebeurtenissen op waar de baas van Rice, president Obama, “destructief” was voor de relatie. Onder hen was het moment toen gehoord werd hoe Obama in 2011 “roddelde over Minister President Netanyahu met de toenmalige Franse president Nicolas Sarkozy”. Sarkozy zei Obama dat hij Netanyahu niet kon uitstaan, waarop Obama antwoordde: “Jij bent ziek van hem, maar ik moet elke dag met hem omgaan”, waarmee hij een beschamend schandaal creëerde. Een ander voorbeeld was de opvallende afwezigheid van Obama bij een mega solidariteit demonstratie in Parijs vorige maand na de terreur aanslagen op een satirische magazine en een koosjere supermarkt, waarbij 17 mensen werden gedood. Van Susteren bracht haar tirade met het opsommen van al deze zaken op tegenwicht te presenteren tegen alle manieren waarop de Amerikaanse regering van plan is om Netanyahu te beledigen tijdens zijn reis naar Washington deze week. Deze omvatten het boycotten door Democratische wetgevers van de toespraak, vicepresident Joe Biden als afwezige, en Obama's weigering om een ontmoeting te hebben met Netanyahu. “Denkt ze dat dat niet destructief is voor de relatie?” schrijft Van Susteren. (Arutz-7) 

RUMSFELD VERBAASD OVER GROFHEID EN GEBREK AAN DIPLOMATIE TEGENOVER MINISTER PRESIDENT VAN ISRAËL: – Voormalig VS minister van Defensie, Donald Rumsfeld, zei tegen mediabronnen dat de focus op het bezoek van Netanyahu in plaats van op zijn boodschap een “ongelukkige afleiding” is van de belangrijke kwestie - de Iraanse dreiging. “Ik vind het prachtig om naar de reacties te kijken die uit het Witte Huis komen over dit onderwerp. Ze hebben dingen gezegd die ondiplomatiek zijn en niet in overeenstemming zijn met de relatie tussen onze beide landen. Ik ben echt verbaasd over de brutaliteit waarmee deze regering bezig is dit onderwerp te behandelen. Ik denk dat het precies is wat de Iraniërs blij maakt om te horen”. Ondertussen laat een recente opiniepeiling, uitgevoerd door POLITICO, zien dat 59% van de Amerikanen de toespraak van Netanyahu voor het Congres steunen en slechts 23% tegen is. (Israel Hayom) 

BENNET VERDEDIGT STANDPUNT VAN ISRAËL TEGEN IRAN IN VS MEDIA: – Jewish Home Partijvoorzitter en minister van Economische Zaken Naftali Bennett sluit zich deze week aan bij Minister President Netanyahu in Washington om de positie van Israël over de Iraanse nucleaire kwestie te steunen. Bennett is van plan om te helpen als speerpunt van een campagne om het standpunt van Israël tegen een nucleaire deal met Iran te introduceren in de mainstream media, en hij is van plan om met honderden mediavertegenwoordigers over de kwestie te spreken. “Ik ga naar Amerika voor de laatste politieke kans die we hebben om het Iraanse nucleaire programma te stoppen”, vervolgde hij. Netanyahu zal het Congres toespreken op 3 maart 2015. (INN) 

Vergeet niet om nu en op 3 maart te bidden. Bid mee met velen in Israël die nu vasten en bidden voor deze belangrijke toespraak.  

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.