ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 15 Av 5774               Maandag, 11 augustus 2014

 

"Want in hun mond is niets wat betrouwbaar is, hun binnenste is enkel verderf, hun keel is een open graf, met hun tong vleien zij."  Ps. 5:9

 

RAKETTEN BLIJVEN VALLEN OP ISRAËL EN IAF TREFT DOELEN IN GAZA TOT KORT VOOR UITROEPEN WAPENSTILSTAND: – Ondanks gesprekken over een nieuw staakt-het-vuren heeft Israël op zondag vergeldingsmaatregelen uitgevoerd omdat sirenes bleven klinken in het Zuiden van het land. Bij de Israëlische aanvallen zijn vijf Palestijnen in Gaza gedood, volgens Palestijnse medici in de Gazastrook. Het IDF zei dat ze tot nu toe op zondag ongeveer 41 locaties in de Gazastrook hadden getroffen, op een totaal van ongeveer 150 sinds vrijdag. Gedurende de late zondagavond werden er 35 raketten en mortieren afgevuurd op Israël. De raketbeschieting leidde tot de sluiting van de Kerem Shalom grensovergang tussen Israël en Gaza. Het Ministerie van Defensie heeft verklaard dat de goederen doorvoer naar Gaza zondagmorgen urenlang doorging ondanks een reeks raketten die werden afgevuurd vanaf 06.00 uur. Zij voegde daaraan toe dat, zodra een nieuw salvo begon rond 12:30 de beslissing werd genomen om de oversteek te sluiten voor bescherming van de werknemers aldaar. Israël heeft ingestemd met een 72 uur wapenstilstand waarvan gepland is dat die zal beginnen om middernacht zondag en zei dat het zal terugkeren naar de onderhandelingen in Caïro als het rustig blijft tot in de ochtend. Ondertussen zijn bewoners die terugkeren naar hun huizen in het zuiden van Israël, op de aanbeveling van het leger en de regering, woedend op Netanyahu en zijn kabinet. Ze zeggen dat de hernieuwde raketbeschietingen op hun huizen bewijst dat Israël zijn grond invasie van Gaza voortijdig heeft beëindigt. (Arutz-7)   

HET HERSTEL VAN LITTEKENS DOOR RAKETTEN: – Sinds het begin van Operation Protective Edge werden meer dan 3.000 raketten afgevuurd vanuit Gaza op Israël. Huizen, medische klinieken en bedrijven hebben aanzienlijke schade aan eigendommen doordat raket granaatscherven letterlijk uit de lucht vallen. Dit legt een enorme druk op velen in Israël die toch al worstelen met armoede. Bijdragen aan het Visie voor Israël “Slachtoffers van Terreur Fonds” kunnen we gebruiken om te helpen beschadigde huizen te repareren, om te zorgen voor extra medische hulp voor mensen die lijden aan stress, en ook om te helpen medische centra met hulpgoederen te bevoorraden die in een alarmerend tempo worden opgebruikt tijdens de huidige crisis. Teams uit het Joseph Storehouse gaan verder met onze dagelijkse hulpverlening aan gezinnen en gemeenschappen die lijden aan armoede - met speciale aandacht voor ouderen en eenoudergezinnen die bijzonder kwetsbaar zijn tijdens deze crisis. Doe nu een broodnodige donatie aan ons Terroristen Slachtoffers Fonds en noodhulp. Uw giften zijn van vitaal belang en worden enorm gewaardeerd.

BENNET: MISSIE NIET VOLBRACHT: – Jewish Home voorzitter en Minister van Economische Zaken, Naftali Bennett, zei zondag dat Israël de voorkeur geeft aan de veiligheid van haar burgers boven internationale goedkeuring van zijn acties. Hij maakte duidelijk dat hij niet zag dat Operation Protective Edge zijn doel heeft bereikt. “De regering van Israël is begonnen met de Protective Edge campagne en het doel was gedefinieerd als het terugbrengen van de veiligheid aan de bewoners van het zuiden. We moeten eerlijk kijken naar het totaalplaatje en zeggen dat het doel nog niet is bereikt”, zei hij. “Ik zeg tegen de bewoners van het zuiden. Zo lang als je niet naar huis kunt en kunt leven in veiligheid, kunnen we niet zeggen dat de missie is volbracht”. Sprekend tegen de landen van de wereld, voegde hij eraan toe: “De staat Israël is de voorpost aan het front voor de vrije wereld tegen de vuile golf van radicale islam. Geef ons legitimiteit - maar weet dat we voort zullen gaan, zelfs als jullie dat niet doen”. (Arutz-7) 

TERRORISTEN ISLAMITISCHE STAAT VERMOORDEN HONDERDEN VAN YAZIDI MINDERHEID IN IRAK: – Terroristen van de Islamitische Staat hebben minstens 500 leden van de Iraakse Yazidi minderheid gedood, sommigen zelfs levend begraven, en ze namen honderden vrouwen gevangen als slaven, zei een Iraakse minister op zondag. Minister van Mensenrechten Mohammed Shia al-Sudani beschuldigde de soennitische opstandelingen - die de Yazidi gemeenschap opdracht heeft gegeven zich te bekeren tot de islam of te sterven - van het vieren van een “een genadeloze gruweldaad met gejuich en wapens zwaaiend in de lucht”. Sudani zei dat het nieuws van de moorden kwam van mensen die uit de stad Sinjar waren ontsnapt. “We hebben opvallende bewijzen verkregen van Yezidi’s die uit Sinjar gevlucht zijn en waarvan sommigen aan de dood ontsnapt zijn, en ook beelden van de misdaadplaatsen die onomstotelijk aantonen dat de bendes van de Islamitische Staat ten minste 500 Yezidi’s hebben vermoord na het innemen van Sinjar”, zei hij. “Sommige van de slachtoffers, onder wie vrouwen en kinderen, werden levend begraven in massagraven verspreid in en rond Sinjar”. De Koerdische regionale president Masoud Barzani drong er bij zijn bondgenoten op aan om wapens te sturen om zijn strijdkrachten te helpen de terroristen, die bases in de Syrische grensstreek hebben, tegen te houden. Barzani zei: “We zijn niet bezig met de bestrijding van een terroristische organisatie, we vechten tegen een terroristische staat”. (Jerusalem Post) 

Bid, bid, bid voor Gods genade en troost voor degenen die na deze laatste brutale slachting overblijven, en dat degenen die nog gevangen zitten in de ruige Sinjar Bergen zonder water, voedsel of onderdak binnenkort zullen worden gered. Bid dat Hij een duizelingwekkende klap aan ISIS zal toebrengen.

NEWT GINGRICH SPREEKT OVER RADICALE ISLAM: ISIS, HAMAS EN BOKO HARAM: GELOOF HUN BEDOELINGEN: – Voormalig Republikeins presidentskandidaat en voormalig voorzitter van het House, Newt Gingrich zei zaterdag dat ISIS, Hamas en Boko Haram de islam willen opleggen door middel van geweld aan de hele wereld: Grimmige, onverzettelijke en gewelddadige werkelijkheid is begonnen het Amerikaanse politieke establishment met feiten te confronteren waarvoor het zich niet kan verbergen. Al 35 jaar, sinds Iraniërs de Amerikaanse ambassade op 4 november 1979 aanvielen, en de Amerikanen als gijzelaars hielden, zijn de Verenigde Staten in oorlog met de radicale islamisten. Jaar na jaar sindsdien zijn ze gegroeid; meer militant, verfijnder en talrijker. Nu is er een boog van de terreur van Boko Haram in Nigeria via Hamas in Gaza naar ISIS in Irak, Syrië en Libanon, er wordt een duidelijke golf van genadeloze religieuze oorlog tegen de beschaving gevoerd door fanatiekelingen die openlijk in genocidale moord geloven en die uitvoeren. Om te begrijpen waarom ik een link leg tussen ISIS, Hamas en Boko Haram, overweeg dan de taal van hun eigen verklaringen. Waarom zouden we ze niet op hun woord geloven? ISIS heeft haar moordzuchtige bedoelingen pijnlijk duidelijk gemaakt. Het heeft bewezen, stad na stad, dat het mensen zal dwingen zich te bekeren tot de islam of ze zal doden in aantallen die nu genocidaal heten. De groep heeft ook duidelijk gemaakt dat het een wereldwijde oorlog als haar missie ziet. “Ik zeg tegen Amerika, dat het islamitische kalifaat is vastgesteld”, zei een woordvoerder van de groep donderdag. Hij waarschuwde dat de groep Amerika zal aanvallen en “in het Witte Huis de vlag van Allah zal hijsen”. Haar acties geven ons geen andere keuze dan te erkennen dat ISIS doet wat het zegt. (CNN / Newt Gingrich) 

HAMAS HEEFT DEZELFDE GENOCIDALE PLANNEN ALS ISIS: – Veel mensen lijken verward of misleid te zijn in hun geloof dat Hamas niet over de eveneens genocidale bedoelingen als ISIS beschikt. Het charter is een bruikbaar uitgangspunt. “Israël zal opstaan en staande blijven totdat de islam het elimineert zoals het zijn voorgangers heeft geëlimineerd”, zegt het. Wat betekent “elimineren” zou je kunnen vragen? Meer uit het charter: “De Hamas heeft uitgekeken naar de uitvoering van Allah's belofte ongeacht de tijd die het zou kunnen kosten. De profeet zei: De tijd zal niet komen voordat de moslims de Joden zullen bevechten en hen doden, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verschuilen, en totdat ze zullen schreeuwen: ‘O moslim er is een Jood die zich verbergt achter mij, kom en dood hem’!” Nu Amerikanen en Europeanen bedelen om een staakt-het-vuren, is het nuttig om de houding van Hamas ten opzichte van dergelijke regelingen te zien. Ten opzichte van “Artikel Dertien: Vredevolle oplossingen, [Peace] Initiatieven en internationale conferenties”: Vrede initiatieven, de zogenaamde vreedzame oplossingen en internationale conferenties om het Palestijnse probleem op te lossen, zijn in strijd met de opvattingen van de Islamitische Verzetsbeweging. Dus af te zien van een deel van Palestina betekent afstand doen van een deel van de religie - de beweging leidt haar leden om de banier van Allah te brengen in hun “thuisland” als ze hun Jihad vechten. “Er is geen oplossing voor het Palestijnse probleem, behalve door Jihad”, concludeert zij. “De initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn slechts een verspilling van tijd, een oefening in futiliteiten”. Natuurlijk, het Handvest van Hamas werd in 1988 geschreven, dus misschien zijn ze milder? Tijdens deze huidige strijd, terwijl westerlingen de Israëli's bedelden om redelijk te zijn, versterkte een imam de positie van Hamas in een openbaar, in een op televisie uitgezonden toespraak: “Onze leer in de strijd tegen je (de Joden) is dat wij u volledig zullen uitroeien. Wij zullen geen enkele van je laten leven, want je bent buitenaardse overweldigers van het land en de eeuwige huurlingen”. Uiteraard staat de organisatie voor dezelfde genocidale missie als ISIS. (CNN / Newt Gingrich) 

BOKO HARAM: DERDE IN DE BOOG VAN TERREUR: – Boko Haram geeft zijn eigen bijdrage aan deze hatelijke genocidale islamitische beweging. Een woordvoerder van Boko Haram vertelde onlangs een Nigeriaanse krant dat: “De Nigeriaanse staat en christenen zijn onze vijanden en we zullen aanvallen lanceren op de Nigeriaanse staat en zijn veiligheidsapparaat evenals op kerken tot we ons doel van de oprichting van een islamitische staat bereiken in de plaats van de seculiere staat”. Boko Haram dreigt haar gevangen christelijke meisjes te vermoorden of als slaaf te verkopen als ze zich niet bekeren tot de islam. ISIS zegt precies hetzelfde over de honderden Yazidi meisjes die ze vasthouden. De beschaafde wereld wordt geconfronteerd met de existentiële uitdaging van haar bestaansrecht. Deze gewelddadige, genocidale ideologie heeft vandaag meer grondgebied in haar macht dan op enig moment in de moderne geschiedenis. Van Nigeria tot Irak wordt de uitdaging georganiseerd door zwaar door religie gemotiveerde fanatici die inderdaad gewillig staan te popelen om te sterven voor hun zaak. Westerse elites zijn doodsbang voor de confrontatie met deze realiteit. Jarenlang hebben ze geweigerd om deze mensen op hun woord serieus te nemen, en miljoenen Irakezen, Syriërs, Nigerianen, Libanezen, Palestijnen en Israëliërs, en nog vele anderen moeten daarvoor de vreselijke prijs betalen. President Obama's speech donderdagavond was een zielig, ondiep, sofistisch excuus voor een serieus gesprek met het Amerikaanse volk. Amerikanen zijn niet “oorlogsmoe”. Maar zelfs als ze dat waren, zou het niet uitmaken. Het alternatief is de overwinning van genocidale moordende religieuze fanatici van enorm grondgebied waarvan ze beloven om het te gebruiken om de VS aan te vallen. De elites in beide politieke partijen hebben geweigerd om onder ogen te zien hoe ernstig, brutaal en vastberaden onze vijanden zijn. We hebben een nieuw eerlijk gesprek nodig over de manier waarop wij als vrije mensen omgaan met de krachten van het kwaad die de planeet beheersen. (CNN / Newt Gingrich) 

Doe alstublieft voorbede dat de Amerikaanse en Europese leiders goed zullen gaan begrijpen dat de strijd die Israël vecht tegen Hamas terroristen precies dezelfde oorlog is als waartoe het Westen wordt opgeroepen om te vechten tegen Boko Haram en de snel voortschrijdende ISIS terroristen. Bid dat de oorlog tegen de wereldwijde moordenaars en haters van het leven, de vijanden van Israël, de vijanden van het Westen en de vijanden van hun eigen mensen zal worden gevoerd met een collectief begrip en samenwerking. Bid tegen de media verwarring en mediamisleiding over deze kwesties.
“Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.” Efe. 6:12

ISIS VLAGGEN WAPPEREN IN ISRAËLISCH-ARABISCHE STEDEN: – Terwijl de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) haar bloedige verovering van Irak en Syrië voortzet en begint aan een invasie van Libanon, alles in de naam van de oprichting van een wereldwijde soennitische moslim kalifaat systeem, worden tekenen van steun voor deze extremisten ook gezien bij Israëlische Arabische burgers. Kanaal 10 openbaarde zondag dat in de afgelopen maanden vaak zwarte ISIS vlaggen werden waargenomen in de Arabische-Israëlische steden in het noorden en aan de kust van Israël, met name in de steden Nazareth en Akko. Meer bewijs van de groeiende ISIS steun onder de Arabische burgers van Israël werd gepresenteerd in videobeelden van een Arabisch protest in de oude stad Akko, waarin demonstranten te zien zijn die zwaaien met grote zwarte ISIS vlaggen in de Israëlische stad. Uit een video die in juli is geüpload door de groep bleek dat ISIS terroristen actief zijn in Gaza met het afvuren van raketten op Israëlische burgerdoelen in samenwerking met de terroristische organisatie Hamas. De extremistische groep geniet brede steun, inclusief van een antisemitische pro-ISIS demonstratie in Nederland. (Arutz-7) 

AANKONDIGING: – We nodigen u uit deel te nemen aan de Roots & Reflections 2015 rondreis door Israël van 22-30 april 2015. Het thema zal zijn: Fun, Food and Fellowship. Voor meer informatie kunt u zich richten tot This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . In deze brief houden we u ook op de hoogte. Reserveer de data wel alvast in uw agenda. Toon uw steun voor Israël en het volk van God door een bezoek aan het Land. 

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.