ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjiesjie, 27 Tammuz 5774              Vrijdag, 25 juli 2014

 

"Als de vijand zal komen als een rivier, zal de Geest van de HEERE de banier tegen hem oprichten."  Jes. 59:19

 

ISIS CAMPAGNE SLUIT TOEGANG TOT WATERBRONNEN OM CHRISTENEN TE VERJAGEN: – De Islamitische Staat (ISIL of ISIS) heeft de toegang tot watervoorraden van de rivier de Tigris naar christelijke steden afgesloten in een poging om het christendom uit te roeien uit de regio. De historische christelijke stad met 50.000 inwoners, ongeveer 19 mijl ten zuidoosten van Mosul, Qaraqosh staat onder de bescherming van goed bewapende Koerdische strijders waarvan de autonome regio het gebied betwist met zowel ISIS als ook de Iraakse centrale regering, gevestigd in Bagdad. In een nieuwe poging om christenen te verdrijven uit het land waar ze twee millennia hebben gewoond, zijn de islamitische terroristen begonnen met het uitschakelen van een kostbaar nut: water. Na het innemen van Mosul op 10 juni, hebben ISIL terroristen Qaraqosh en de nabijgelegen christelijke dorpen onderdrukt door het blokkeren van de leidingen die de gemeenschappen met de rivier Tigris verbinden. De stad moet, tegen hoge kosten, water hebben geruild van de Koerdische-gecontroleerde gebieden op slechts 15 mijl afstand. De uitgedroogde inwoners van Qaraqosh moeten om de andere dag ongeveer € 7,5 besteden om de nood watertanks aan te vullen, geen klein bedrag in dit economisch achtergebleven deel van Irak. De Islamitische Staat heeft enkele dagen geleden ook een ultimatum gesteld aan de christenen in de stad Mosul, de tweede grootste stad van Irak, met de opdracht zich te bekeren tot de islam, een religieuze belasting te betalen (50% van hun inkomen) of de dood door het zwaard te kiezen. Een exodus uit Mosul kwam de volgende vrijdag op gang waarbij alle christenen de stad aan het eind van de dag hadden verlaten. “Voor het eerst in de geschiedenis van Irak, is Mosul nu leeg van christenen”, zei een man. Een bisschop in de naburige stad Tel Keif zei dat honderden mensen te voet vluchtten en dat veel van hen waren verstoken van alle geld of bezittingen - en dat ISIS hen had beroofd van al hun bezittingen voor ze naar vluchtelingenkampen konden. (Worthy News) 

Ondertussen is de VN bezig Israël te beschuldigen van schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook. In plaats van Israel te steunen in het recht om te reageren op mensenrechtenschendingen door Hamas, koos het internationale forum ervoor aan de kant van de terroristen te blijven staan. Op slechts 600 mijl afstand van Gaza ligt Mosul, en de VN blijft zoals meestal stil over de wrede vervolging van christenen in Irak door ISIS terroristen, en is volkomen onbewogen er iets aan te doen.

HELP ONS OM ISRAËLS SCHUILKELDERS TE BEVOORRADEN EN EEN SCHILD TE ZIJN VOOR DE ARMEN: – Als onderdeel van onze humanitaire hulpprogramma’s helpt Visie voor Israël regelmatig slachtoffers van terreur, maar met Hamas in de Gazastrook die vastbesloten is om zoveel mogelijk schade aan te richten, moeten we bereid zijn om meer te doen. Er is nu een nieuwe golf van sterfgevallen, lichamelijk letsel, ontheemde gezinnen, steeds meer slachtoffers van schok, schade aan eigendommen, en gesloten scholen en bedrijfsleven met werkeloosheid als gevolg. Teams uit het Joseph Storehouse trotseren de raketbeschietingen om te helpen schuilkelders te bevoorraden en onze dagelijkse hulpverlening aan gezinnen en gemeenschappen die lijden aan armoede voort te zetten. De ouderen en eenoudergezinnen zijn bijzonder kwetsbaar tijdens deze crisis en we zijn ervoor om te zorgen dat ze zowel huishoudelijke goederen, voedsel hebben en ook nood-items voor in de schuilkelders. Doe nu alstublieft een liefde donatie aan onze Terrorist Slachtoffers en Noodhulp Fonds. Uw giften zijn van vitaal belang en worden zeer gewaardeerd.  

NETANYAHU VEROORDEELT BESLUIT MENSENRECHTENRAAD ISRAËL TE ONDERZOEKEN: – Minister President Netanyahu veroordeelde het besluit van de VN-Mensenrechtenraad om een onderzoek te openen naar de Israëlische vermeende schendingen van de mensenrechten in de Gazastrook. “Het is een karikatuur van gerechtigheid, het is een karikatuur van rechtvaardigheid, het is een aanfluiting van het gezond verstand, het is een aanfluiting van de waarheid”, vertelde de premier bij een bezoek aan de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond. Netanyahu vertelde Hammond hoe Hamas terroristen raketten afvuren vanuit scholen, moskeeën, ziekenhuizen en dichtbevolkte burgerbuurten, en noemde het een dubbele oorlogsmisdaad. “Dit gebruik van menselijke schilden is buitengewoon sinister. Het is grotesk. Het is onmenselijk. Maar wat nog veel grotesker is is dat Israël werd veroordeeld in de Raad voor de mensenrechten”, zei hij. Terwijl Israël haar best doet om burgerslachtoffers te minimaliseren, “we kunnen geen immuniteit of straffeloosheid geven onze aanvallers. We doen zo goed als we kunnen alles om hen te treffen, maar van de burgerdoden die er zijn betreuren we elke zeer, maar ze vallen onder de verantwoordelijkheid van de Hamas en de Islamitische Jihad terroristen die met hen samenspant”, zei Netanyahu. Hammond benadrukte de noodzaak om het huidige conflict in Gaza snel tot een einde te brengen en legde eveneens de schuld bij Hamas. “Groot-Brittannië is heel duidelijk geweest, ik ben heel duidelijk geweest, premier Cameron is heel duidelijk geweest, dat de huidige cyclus van geweld werd veroorzaakt door Hamas door het, zonder onderscheid en in strijd met het internationaal humanitair recht, afvuren van honderden raketten op Israëlische dorpen en steden”, zei hij. (Ynet) 

BRITSE COMMANDANT: IDF MEEST MORELE LEGER DAT DE WERELD OOIT HEEFT GEKEND: – Col. Richard Kemp, de vroegere bevelhebber van alle Britse troepen in Afghanistan, is deze week in Israël om steun te verlenen aan de militaire campagne in Gaza en het op te nemen tegen de tegenstanders die beweren dat het Israëlische leger daar oorlogsmisdaden zou plegen. “Geen ander leger in de wereld heeft ooit meer gedaan dan Israël nu doet om het leven van onschuldige burgers in een gevechtszone te redden”, zei Kemp in een interview met Channel 2 News, eraan toevoegend dat “omdat de wereldleiders eisen van Israël meer te doen, moet Israël misschien maar eens vragen wat het nog meer kan doen”. Nadat hij in zowel Irak als Afghanistan bevel voerde is Kemp vertrouwd met precies het soort vijand waarmee Israël wordt geconfronteerd, en de omgeving waarin het moet vechten. “Islamitische extremisten over de hele wereld maken gebruik van zeer vergelijkbare tactieken”, legde de gepensioneerde kolonel uit, zo herinnerde hij zich dat de Taliban jonge kinderen gebruiken om troepen aan te vallen. “Britse soldaten hebben juist dit soort vijand in Afghanistan en in Irak bevochten. Britse soldaten begrijpen wat Israël doet”. (Israel Today / Ryan Jones) 

RAKETAANVALLEN OP ISRAËL BLEVEN DONDERDAG DOORGAAN ONDER MEER OP EILAT: – Nadat raketten de hele avond op zuidelijke Israëlische gemeenschappen neerdaalden, werd ook de havenstad Eilat het doelwit van een projectiel om ongeveer 22.15 uur. Het Iron Dome systeem onderschepte de raket. De raket donderdagavond was slechts een van de vele aanslagen gedurende de dag door Gaza Arabische terroristen op Israëlische doelen. Het merendeel van de raketten viel zonder schade aan te richten in open ruimtes, terwijl er ongeveer 12 werden neergeschoten door het Iron Dome systeem boven Tel Aviv, Rishon Lezion, Ashdod, Beersheva en Sderot. Er waren geen gewonden die te wijten waren aan de raketbeschietingen. Een schuur in de buurt van Sderot werd direct geraakt waarbij tientallen koeien ernstige verwondingen opliepen. (Arutz-7 / Ynet) 

HAMAS IN GAZASTROOK KLAAGT: “HUN GOD VERANDERT DE BAAN VAN ONZE RAKETTEN MIDDEN IN DE LUCHT”: – Als je door het nieuws van de lokale kranten in Israël leest dan hebben de Joden die aangevallen worden door Hamas raketten nog een andere verborgen verdediging: God zelf. De Joodse Telegraph opent met een citaat van David Ben Gurion, die ooit zei: “Om in Israël een realist te kunnen zijn moet je geloven in wonderen”. Het artikel beweert dat zelfs Hamas gefrustreerd is geraakt door de wonderen in Israël. Zoals een van de terroristen uit Gaza die antwoordde toen hem gevraagd werd waarom ze hun raketten niet beter kon richten: “We richten ze echt wel goed, maar hun God verandert hun baan in de lucht”. Amen! En als onze God niet bezig is om dat te doen, is Hij bezig ervoor te zorgen dat de hightech hersenen van onze 'start-up nation' overuren werken om nog een andere Iron Dome batterij te produceren om onze steden te beschermen. (Inquisitor Nieuws) 

“Geef macht aan God; Zijn majesteit is over Israël en Zijn macht tot in de wolken.” Ps. 68:34

NETANYAHU: ISRAËL BLIJFT OP VOLLE STERKTE DOORGAAN MET OPERATIE IN GAZA: – Minister President Netanyahu zei donderdag dat Israël Operatie Protective Edge in Gaza op volle sterkte zal blijven uitvoeren, maar hij gaf geen aanwijzingen of een staakt-het-vuren in het verschiet ligt. “De IDF heeft een krachtige klap uitgedeeld aan de Hamas infrastructuur in de loop van de 17-daagse operatie. We blijven de operatie op volle kracht voortzetten”, zei hij. De premier betreurde het verlies van 32 Israëlische soldaten sinds de grond inval in Gaza begon een week geleden. “In de naam van alle mensen van Israël, spreek ik ons diepe medeleven uit aan de families, de vaders en moeders, van onze soldaten die zijn gestorven bij de bescherming van ons land”. (Jerusalem Post) 

IDF VERNIETIGT 31 TERREURTUNNELS EN SCHAKELT 15 TERRORISTEN UIT: – De Golani Brigade ontdekte in de nacht van woensdag op donderdag weer een andere terreur tunnelingang in Gaza, terwijl Operation Protective Edge zijn zeventiende dag inging. In een afzonderlijk incident identificeerde de genie een aantal terroristen terwijl ze een tunnel verlieten. De IAF trof de tunnelschacht waardoor een aantal gewonden vielen. Intussen werd de Givati Brigade betrokken bij confrontaties met diverse terroristen van Hamas, na het vinden van een installatie die werd gebruikt door de terroristische organisatie. Een terrorist opende het vuur op de soldaten en werd uitgeschakeld. De Parachutisten Brigade doodde een aantal terroristen 's-nachts, toen ze terreurcellen aanvielen met mortiergranaten. Een hogere officier zei donderdagochtend: “We hebben nu 31 tunnels in onze handen. Negen werden er al vernietigd of geneutraliseerd, en zelfs vandaag de dag, is dit ons belangrijkste doel”, vervolgde hij. De IDF trof in de nacht 35 terreur doelen in Gaza. Sinds de operatie zeventien dagen geleden begon, zijn ongeveer 3400 terreur doelen vernietigd. (Israel National News) 

EGYPTISCH LEGER VOORKOMT TWEE AANVALLEN TEGEN ISRAËL: – Het Egyptische leger verijdelde woensdagavond een aanval tegen Israël door het doden van een zelfmoordterrorist die in de richting van de grens bij Kerem Shalom liep. De Egyptische bronnen zeiden donderdag dat de zelfmoordterrorist een explosief meedroeg naast het dragen van een explosieve gordel op zijn lichaam. De bronnen zeiden ook dat het leger een voertuig geladen met Grad raketten vernietigde voordat de raketten konden worden afgevuurd op Israël. Bij de aanval op de auto, die plaatsvond in de Sinaï stad Sheikh Zuweid vlakbij de grens met de Gazastrook, kwamen twee personen om. Ondertussen zette, synchroon met de lopende operaties in Gaza door Israël, het Egyptische leger zijn lopende operaties tegen terroristische elementen in de Sinaï voort. Het leger doodde drie terroristen, verwonde twee anderen, en arresteerde er 16 op woensdagavond, heeft de legerwoordvoerder aangekondigd op Facebook. (Jerusalem Post) 

FAA EN EASA HEFFEN VERBOD OP VS VLUCHTEN NAAR LUCHTHAVEN BEN GURION OP: – Verscheidene Amerikaanse en Europese luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten van en naar de luchthaven Ben Gurion hervat. De Federal Aviation Administration hief het verbod op Amerikaanse vluchten naar en vanuit Israël op, die het agentschap uit bezorgdheid voor het risico dat vliegtuigen worden geraakt door Hamas raketten had opgelegd. US Airways heeft aangekondigd dat het zijn vluchten naar Ben Gurion op donderdagavond zou hervatten. United Airlines en Delta Airlines hebben ook hun vluchten naar Ben Gurion hervat. Europese bedrijven Air Berlin, Alitalia, Meridiana en Air Mediterranee hebben eveneens hun vluchten van en naar Israël hervat, nadat het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart aangekondigd had dat het zijn aanbeveling niet naar Ben Gurion Airport te vliegen zou verwijderen. Air France, echter, zei dat het op dit moment niet zijn vluchten naar Israël hervat. Ook Duitsland's grootste luchtvaartmaatschappij Lufthansa zei donderdag dat het vluchten naar Tel Aviv nog 24 uur zou blijven opschorten vanwege veiligheidsproblemen. Op donderdag ochtend was Minister van Transport Yisrael Katz verheugd over de hervatting van de vele internationale vluchten, opmerkend dat “het is eens te meer bewezen dat het Israëlische luchtruim veilig is”. (Ynet) 

ISRAËL OPENT ONDERZOEK NAAR BEWERING DAT IDF VN SCHOOL HEEFT GETROFFEN: – Israëlische functionarissen zeggen dat de school was gevestigd in een van de centrale raket afvuur zones van terroristen; eerder kwamen er raketten neer in de zone door mislukt afschieten ervan. De IDF is een officieel onderzoek gestart naar de bewering van Gaza terreurgroepen die de IDF beschuldigen een VN-school in Gaza te hebben beschoten op donderdagmiddag. Volgens de groepen zijn er minstens 17 mensen, onder wie kinderen, gedood en meer dan 200 gewonden. Israël heeft nog niet officieel gereageerd op het rapport, maar een official van UNWRA, de VN-organisatie die de school runt, vertelde Israël Radio dat de school werd gebruikt als huisvesting door inwoners van Gaza die hun huizen als gevolg van de Israëlische beschieting van de Gazastrook buurten hadden verlaten. De official beweerde dat UNWRA de IDF de coördinaten van de school had gegeven, met het verzoek dat die met rust gelaten zou worden. Dat verzoek werd herhaald door de UNRWA-woordvoerder Chris Gunness, die beweerde dat er “meerdere doden en gewonden” waren in de school in Beit Hanoun. Israëlische bronnen zeiden dat het heel goed mogelijk is dat de school werd geraakt omdat Hamas terroristen in de buurt actief zijn. De bronnen zeiden dat de wijk waar de school is gevestigd bij voorkeur gebruikt wordt voor het afvuren van raketten op Israël door Hamas terroristen, en dat deze een groot aantal raketten en andere wapens bevatte. In de laatste paar minuten zijn een aantal van de omstandigheden rond de vermeende beschieting van de school duidelijker geworden, nadat IDF bronnen Kanaal 2 vertelden van zware vuurgevechten tussen militairen en terroristische schutters. Bronnen vertelden het kanaal dat het mogelijk was dat een verdwaalde mortiergranaat afgevuurd door IDF-troepen de school kan hebben geraakt, maar dat een raket afgevuurd door terroristen ook het gebouw kan hebben getroffen. Eerder heeft Gunness zelf getweet dat verscheidene terroristische raketten, afgevuurd vanuit het gebied waren mislukt, en in Beit Hanoun zelf waren neergekomen. (Jerusalem Post) 

Ondanks de enorme twijfels beschuldigen de terroristen gesteund door de UNWRA en de media Israël al bij voorbaat van deze beschieting. Deze beschuldiging wordt nooit meer ongedaan omdat VN organisaties en media nooit hun woorden herroepen als ze vals blijken. Bid dat de misleiding door deze instanties wordt verhindert.

JNN: “OPERATION PROTECTIVE EDGE”, BELANGRIJKE GEBEDSPUNTEN:

1. Bid dat alle terroristische bases en infrastructuur, wapenfabrieken en tunnels worden gelokaliseerd en vernietigd.

2. Bid dat Hamas raketaanvallen tegen gemeenschappen in de Negev en overig Israël in onbevolkte gebieden zullen vallen, en voor de onfeilbare juistheid van Israëls Iron Dome systeem.

3. Doe voorbede voor de veiligheid en bescherming van de militaire mannen en vrouwen van Israël die betrokken zijn bij antiterroristische activiteiten en voor burgers in beschoten steden.

4. Bid voor de troost en emotionele afscherming van de slachtoffers, jong en oud, temidden van de constante levensbedreigende explosies en de verstoring van hun dagelijks leven.

5. Doe voorbede voor de vrede, veiligheid en Shalom van Jerusalem. (Shalom betekent: “het leren kennen van de Messias”)

6. Bid dat alle terroristen die een poging doen om Israël te infiltreren zullen worden opgespoord en behandeld.

7. Bid voor wijsheid en de strategie van alle Israëlische overheid en militaire leiders terwijl Israël zich bezighoudt met niet aflatende antagonisten en terroristische moordenaars bestuurd door Hamas.

8. Bid voor de vrijwilligers van Visie voor Israël die nu raketbeschietingen en dagelijkse aanvallen trotseren om humanitaire hulp te leveren.

AANKONDIGING: – We nodigen u uit deel te nemen aan de Roots & Reflections 2015 rondreis door Israël van 22-30 april 2015. Het thema zal zijn: Fun, Food and Fellowship. Voor meer informatie kunt u zich richten tot This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . In deze brief houden we u ook op de hoogte. Reserveer de data wel alvast in uw agenda. Toon uw steun voor Israël en het volk van God door een bezoek aan het Land. 

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.