ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 23 Kislev 5775           Maandag, 15 december 2014

 

"Zend Uw licht en Uw waarheid; laten die mij leiden, mij brengen tot Uw heilige berg en tot Uw woningen,"  Ps. 43:3

 

GEZEGENDE FEESTDAGEN: – Terwijl we toesnellen naar het begin van een nieuw jaar, bidden wij en de medewerkers van Visie voor Israël & The Joseph Storehouse voor warme gezegende familiebijeenkomsten, zinvolle aanbidding en vreugdevolle vieringen voor u allen, al onze vrienden over de hele wereld. Moge er hernieuwd geloof, hoop en liefde, en een scherpere verwachting van de terugkerende Koning der koningen worden gevonden in de komende dagen en maanden. Voor degenen die van plan zijn om Hanukkah te vieren, samen met ons in Israël, de eerste nacht van dit feest van hoop, vreugde en wonderen begint bij zonsondergang op dinsdag, 16 december 2014.

PARLEMENT PORTUGAL ROEPT OP TOT ERKENNING VAN PALESTINA: – Het parlement van Portugal heeft vrijdag, naar aanleiding van een groeiend aantal soortgelijke stemmen in Europa, een resolutie aangenomen waarin het de regering oproept om de Palestijnse staat te erkennen. Voor Portugal was Frankrijk het laatste land dat een dergelijke stap had gezet toen hun Eerste Kamer donderdag stemde voor het aandringen bij zijn regering “Palestina” te erkennen. De Franse stap kwam direct volgend op een soortgelijke stap in het Ierse parlement op woensdag. Britse wetgevers stemden op 13 oktober al in het voordeel van een niet-bindende motie om “de staat Palestina te erkennen”. Zweden kondigde op 30 oktober officieel aan dat het de staat van “Palestina” erkende; en enkele weken geleden hebben Spaanse wetgevers een motie aangenomen die de regering oproept om een Palestijnse staat te erkennen. Een gelijksoortige stemming is gepland in België.

De stemming in de Franse Senaat ontlokte een snelle en boze reactie van Israël, die zei dat het “de mogelijkheid om door te gaan naar vrede belemmert en het een verkeerde boodschap stuurt aan de Palestijnen, die niet wensen te onderhandelen”. De Palestijnse Autoriteit is op zoek naar een manier om zonder onderhandelingen een eigen staat in Gaza en Judea & Samaria te bereiken, met Oost-Jerusalem als hoofdstad. Ze hebben gelobbyd bij buitenlandse mogendheden voor internationale erkenning. Daarnaast voert de PA momenteel een grote internationale campagne en wil een motie voorleggen aan de VN-Veiligheidsraad die het einde van “de Israëlische bezetting voor november 2016” eist. (JTA / Arutz-7) 

Zou het redelijk zijn om - volgens de Schrift - te concluderen dat deze laatste poging van de kant van de Palestijnse Autoriteit en de Europese naties om Israël te verlammen en verdelen waarschijnlijk op een uiterst onaangename manier averechts zal werken voor hen?
“Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken.” Gen. 12:3

KERRY PROBEERT SPANNINGEN WEG TE NEMEN OVER MOGELIJKE VN-RESOLUTIES: – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry zei vrijdag dat de Verenigde Staten probeert de spanningen over voorgestelde VN-resoluties inzake het Israëlisch-Palestijnse conflict weg te nemen tijdens gesprekken in Europa volgende week. Kerry zal maandag in Rome de Israëlische Minister President Benjamin Netanyahu en hoge Europese ambtenaren ontmoeten om mogelijke resoluties, die een stemming in de VN-Veiligheidsraad zouden vereisen, waar de Verenigde Staten een veto heeft, te bespreken. “We proberen om erachter te komen op welke manieren we de spanningen en de kans op meer conflicten kunnen verminderen. We onderzoeken verschillende mogelijkheden voor dat doel”, zei Kerry, die er naar streefde een vredesakkoord tussen Israël en de Palestijnse autoriteiten te bemiddelen, maar die in april mislukten na negen maanden van gespannen onderhandelingen. De push voor de actie van de Veiligheidsraad volgt op de mislukking van die gesprekken, en als aanvulling op 50-daagse oorlog afgelopen zomer tussen Israël en Hamas, de Palestijnse terroristische factie die de Gazastrook bestuurt, en op de recente opleving van het terroristisch geweld dat wordt aangewakkerd door geschillen over de Tempelberg in Jerusalem. (Jerusalem Post / Ynet) 

Bid dat de Palestijnse en wereldleiders, waaronder de goedbedoelende John Kerry, zullen begrijpen dat er absoluut nul kans bestaat dat Israël zal voldoen aan een plan voor een toekomstige Palestijnse staat op basis van pre-1967 grenzen. Het is een belachelijk doel, een dat een lange rij van Israëlische regeringen en militaire leiders beschouwen als “suïcidaal” voor de Joodse staat.

ISRAËL KAN NIET TERUG NAAR DE GRENZEN VAN VOOR 1967: – Israël kan niet terugkeren naar de grenzen van vóór 1967. Het zou het centrum van het land verkleinen tot slechts 14 km breed en haar grenzen onverdedigbaar maken. De Joodse staat kan dan in slechts enkele minuten in tweeën worden gesneden door één Arabische tankeenheid. Arabische troepen zou worden gepositioneerd langs de oostelijke grens van Israel, met inbegrip van gebieden die de grootste bevolking concentraties van Israel bevatten, met inbegrip van Jerusalem, Tel Aviv en Haïfa. Israël zou worden ontdaan van zijn beschermende bergketens van Judea-Samaria. De Amerikaanse Luitenant-generaal Thomas Kelly, directeur van de operaties voor de Joint Chiefs of Staff tijdens de Golfoorlog, wees erop dat Israël onverdedigbaar zal zijn zonder die bergachtige gebieden.

Een Israëlische terugtocht naar de grenzen van vóór 1967 zou ook opnieuw de verdeling van Jerusalem betekenen. De Arabieren zouden controle krijgen over de sectie Oude Stad van Jerusalem (bekend als “Oost-Jerusalem”), die de heiligste plaatsen in het jodendom, de Tempelberg en de Klaagmuur omvatten. Dat gebied omvat ook de historische Joodse wijk en de Olijfberg begraafplaats, dat is de oudste joodse begraafplaats in de wereld. Een Israëlische terugtocht naar de onverdedigbare grenzen van vóór 1967 zal verder Arabische aanvallen stimuleren en leiden tot een totale oorlog. (Samengesteld door JNN redactie)   

“Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden.” Zach. 12:3

PA WIL VOOR EINDE VAN DE MAAND VN-RESOLUTIE OVER ISRAËLISCHE “TERUGTREKKING”: – De Palestijnse Autoriteit streeft naar een VN-resolutie voor het einde van het jaar die een tijdschema voor de terugtrekking van Israël uit Judea & Samaria zou stellen, zei de hoofdonderhandelaar van de PA Saeb Erakat vorige week. Erakat vertelde dit de journalisten die zich verzamelden in de buurt van Bethlehem. “Wij willen een bepaalde termijn om de “bezetting” te beëindigen. We worden geholpen door een groot deel in de Veiligheidsraad en door vele landen”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de recente stemmingen van de Britse, Franse, Spaanse en Portugese parlementsleden in het voordeel van de erkenning van “Palestina” als een staat. “We hopen deze resolutie voor het einde van de maand te bereiken”. De PA is al langer bezig de leden van de Veiligheidsraad onder druk te zetten een resolutie aan te nemen die een tijdsbestek aangeeft - twee jaar - voor de terugtrekking van Israël uit Judea, Samaria en “Oost-Jerusalem” - een eufemisme voor alle delen van de Israëlische hoofdstad die bevrijd werden in 1967 (een groot deel ervan die in feite niet in het oosten van Jerusalem liggen). De VS heeft zijn verzet tegen eenzijdige Palestijnse maatregelen die vredesbesprekingen met Israël omzeilen herhaald. (Arutz-7) 

“Waarom woeden de heidenvolken en bedenken de volken wat zonder inhoud is? De koningen van de aarde stellen zich op en de vorsten spannen samen tegen de HEERE en tegen Zijn Gezalfde.” Ps. 2:1-2

“VS MOETEN JOODSE BOUW IN JUDEA EN SAMARIA STEUNEN, NIET GAZA”: – In een bewogen toespraak vorige week zei de voormalige gouverneur van Arkansas en de Amerikaanse presidentskandidaat Mike Huckabee dat de VS onmiddellijk moeten stoppen met haar financiering aan de Palestijnse Autoriteit en hetzelfde bedrag moeten toewijzen aan de huisvesting voor Joden in Judea & Samaria (de Westelijke Jordaanoever). Huckabee zei dat hij altijd toeristen ertoe beweegt om in een willekeurige Palestijnse winkel te vragen om Israël te laten zien op de kaarten die in de winkel worden verkocht. De winkeliers zien er onvermijdelijk in de war gebracht uit omdat Israël niet op hun kaarten staat, legde hij uit. Huckabee zei toen: “De Palestijnen hebben geweigerd om het bestaan van Israël te erkennen, en blijven lesgeven in hun scholen dat de doelstellingen moeten zijn om de Joden te vermoorden. Dit zou dus zo onaanvaardbaar moeten zijn dat de VS een eenvoudige boodschap zou moeten sturen: Totdat de Palestijnen bereid zijn om niet alleen het recht van Israël om te bestaan te erkennen, maar totdat het elke pagina uit elk leerboek scheurt dat dit soort antisemitische, haatdragende, gewelddadige taal binnen de schoolboeken voor kinderen heeft staan - zal de VS niet alleen geen ondersteuning meer geven voor elk type van onderhandelingen, maar zal de VS ophouden ook nog maar een dubbeltje aan steun te sturen naar de PA of naar Gaza. En het geld dat hen zou zijn gegeven zal nu gaan naar het sturen van concrete steun naar Israël, zodat ze nieuwe appartementsgebouwen kunnen bouwen in heel Judea en Samaria”. Huckabee vroeg zich af waarom de Amerikaanse overheid boos is over de bouw van de woningen in de betwiste gebieden. “Onze regering moet Israël aanmoedigen om te bouwen in Samaria, Judea en heel Israël - vooral in de hoofdstad, Jerusalem”, verklaarde hij. (INN)   

ROUHANI: DALING VAN OLIEPRIJS IS EEN “COMPLOT” TEGEN ONS: – De dalende prijs van olie heeft wereldwijd niets te maken met marktwerking, zei het Iraanse staatshoofd Hassan Rohani vorige week. Het is onderdeel van een internationaal complot van westerse landen om de islamitische wereld van haar grootste troef te beroven. “De olieprijs daling is een complot tegen de regionale bevolking en moslims die slechts ten goede komt aan een aantal andere landen”, zei Rouhani. Olie handelt nu op ongeveer $ 60 per vat, prijzen die in bijna een decennium niet zijn voorgekomen. Economen zeggen dat de lage prijzen te wijten zijn aan een overvloed van olie op de wereldmarkt. Rouhani wil hier niets van weten. “De daling van de prijs voor ruwe olie is niet alleen een economische kwestie. In plaats daarvan wordt het veroorzaakt door een complot en de politieke plannen van bepaalde landen”, zei hij. Rouhani waarschuwde dat de goedkope olie de westerse landen iets zal kosten, omdat “mensen zich altijd dergelijke bewegingen zullen blijven herinneren, en zij die erachter zitten zullen het meest gehaat worden in de islamitische wereld”. Iran zal deze week de onderhandelingen hervatten met wereldmachten in Genève die gericht zijn op het bereiken van een overeenkomst over het omstreden nucleaire programma van Teheran. De topniveau gesprekken zullen beginnen op woensdag. (Arutz-7) 

160.000 CHRISTENEN ZIJN GEVLUCHT UIT DOOR TERRORISTEN BEHEERSTE STAD: – Minstens 160.000 christenen zijn gedwongen om te vluchten uit Mosul, de tweede grootste stad van Irak, sinds de Islamitische Staat terroristen de stad hebben bezet in juni, zei een christelijke parlementariër op zaterdag. “Christelijke gezinnen zijn gevlucht uit de stad als gevolg van geweld en doodsbedreigingen van deze terroristische groep”, zei Kamerlid Emad Yukhana. Na de verovering van Mosul beval Islamitische Staat lokale christenen zich te bekeren tot de islam, een beschermende belasting te betalen of met de dood te betalen. Yukhana zei dat weinig Europese landen in Irak ontheemde christenen hebben opgenomen. “De meerderheid van de christenen hebben onderdak gevonden in Koerdistan”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de noordelijke Koerdische regio van Irak. Er waren ongeveer 1,2 miljoen christenen in Irak voor de door de VS geleide invasie van 2003 de oud dictator van het land, Saddam Hoessein, omver wierp. Dat cijfer is inmiddels geslonken tot minder dan ongeveer 500.000. (Haaretz) 

Bid voor de bescherming van het gelovige overblijfsel van Irak. Mogen zij getroost en bemoedigd worden, en veilige plaatsen van beschutting vinden, verborgen voor degenen die geweld tegen hen willen uitvoeren.

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL ALSTUBLIEFT MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de manieren te zien waarvoor uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om in wanhopige behoeften in het hele land te voorzien, zie: http://visionforisrael.com/report.html Blijf alstublieft bereid de handen en harten bij VvI te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen in de natie. Uw donaties zijn van vitaal belang en worden zeer gewaardeerd.

Wees daarom extra gul tijdens deze feestelijke tijd. Vergeet niet, dat terwijl het Westen zich voorbereid op een periode van overvloedig uitdelen van geschenken en speciale feesten, er massa’s mensen zijn in Israël die het moeten doen zonder eerste basisbehoeften zoals voedsel.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.