ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Revie’ie, 13 Kislev 5776         Woensdag, 25 november 2015

 

"Zelfs toen vorsten op hun troon gezeten tegen mij spraken, overdacht Uw dienaar Uw verordeningen."  Ps. 119:23

 

TURKIJE HAALT RUSSISCH VLIEGTUIG NEER: – Turkse straaljagers hebben op dinsdag 24 november 2015 een Russisch gevechtsvliegtuig neergeschoten nabij de Syrische grens. Televisiebeelden, vrijgegeven door het door de Turkse staat gerunde persbureau, toonden wat leek op twee piloten die met parachutes uit de beschoten jet gesprongen zijn. Van een van de piloten wordt gezegd dat hij in handen van de Turkse troepen is in Syrië, die verder blijven zoeken naar de andere piloot - waarvan verondersteld wordt dat deze dood is. Een woordvoerder van President Vladimir Poetin noemde het neerhalen van een Russische Su-24 gevechtsvliegtuig in Syrië een “zeer ernstig incident”, maar zei dat het nog te vroeg is om conclusies te trekken. Ankara zei dat de Turkse gevechtsvliegtuigen, na herhaaldelijk waarschuwen voor het schenden van het luchtruim, een gevechtsvliegtuig van Russische makelij hadden neergeschoten. Het Russische Ministerie van Defensie zei dat het kon bewijzen dat zijn vliegtuig niet was afgedwaald in het Turks luchtruim. (Jerusalem Post) 

DANON VERDEDIGT ISRAËL TERWIJL DE VN 20 ANTI-ISRAËLISCHE RESOLUTIES AANNEEMT OP EEN VAN DE GEWELDDADIGSTE DAGEN VAN HET RECENT GEWELD: – Terwijl de VN op maandag 23 november 2015 de jaarlijkse Palestijnse Solidariteit dag herdacht door het aannemen van een reeks van 20 anti-Israëlische resoluties, verdedigde de gezant van Israël voor het wereldwijde lichaam door te wijzen op de hevige strijd van het land met het islamitisch terrorisme op een van de ergste dagen van geweld in de loop van de recente toename van de terreur. Een Israëlische werd gedood en vijf anderen raakten gewond als gevolg van vier afzonderlijke terroristische aanslagen door Palestijnen op maandag 23 november 2015 in Judea & Samaria en Jerusalem. Tijdens zijn toespraak tot de Algemene Vergadering toonde de Israëlische vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, ambassadeur Danny Danon, een samengestelde foto van de Israëlische slachtoffers van terreur en verklaarde: “Dit is een schandelijke dag voor de VN. In plaats van een duidelijke en categorische verklaring af te geven door de daden van terreur aan de kaak te stellen, heeft deze instelling legitimiteit verleend aan de Palestijnse terreur”. Hij trok een parallel met de aanslagen van Parijs, en zei: “De gruwelijke moord op twintig onschuldige Israëli's, alleen maar omdat ze Israëli's zijn, is niet anders dan de wrede slachting van onschuldigen in Frankrijk”. Danon verwees naar de slachtoffers van de recente golf van geweld, waarbij 23 Israëli’s gedood zijn in aanslagen met messteken en autoaanrijdingen. “Terreur kent geen grenzen en we moeten vechten, waar we het vinden, of het nu Hamas in de Gazastrook, Palestijnse terreur in de straten van Israël, of ISIS aanslagen in de straten van Europa is”, werd door de ambassadeur verder toegevoegd. (I24) 

KERRY: “ISRAËL HEEFT HET VOLSTE RECHT ZICHZELF TE VERDEDIGEN EN ZELFS DE PLICHT DAT TE DOEN”: – VS Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is dinsdag 24 november 2015 aangekomen in Israël voor een ontmoeting met zowel de Minister President van Israël Benjamin Netanyahu als de Palestijnse president Mahmoud Abbas, te midden van twee maanden van Palestijns geweld. Kerry zal gesprekken houden met Netanyahu terwijl hij in Jerusalem is, en zal dan afzonderlijk Abbas in Ramallah ontmoeten. Netanyahu begroette Kerry door te zeggen: “Je bent een vriend in onze gezamenlijke inspanning om de stabiliteit en de vrede te herstellen”. “Er kan geen vrede zijn als we voortdurend aanslagen van terreur hebben - niet hier, nergens anders in de wereld waar dezelfde aanslagen van militante jihadistische extremisten plaatshebben”, vervolgde hij. “Israël vecht tegen deze krachten elk uur, tegen de terroristen zelf en de bronnen van opruiing en wij geloven dat de gehele internationale gemeenschap deze inspanningen moet ondersteunen. Het is niet alleen onze strijd, het is ieders strijd”. Kerry veroordeelde de golf van Palestijnse aanvallen op Israëliërs: “Geen mensen, waar dan ook, mogen er moeten leven met dagelijkse geweldaanslagen in de straten, met messen, scharen of auto's”, zei Kerry. “Israël heeft het volste recht van de wereld om zich te verdedigen en heeft zelfs een verplichting om dat te doen”. Bovendien sprak Kerry zijn medeleven uit voor allen die het leven verloren in de terroristische aanslagen. (I24) 

EEN ISRAËLISCHE SOLDAAT GEDOOD EN TWEE GEWOND DOOR PALESTIJNSE STEEKAANSLAGEN OP MAANDAG: – Een Israëlische soldaat, Pvt. Ziv Mizrachi, 18, werd gedood en een ander raakte gewond in een steek aanslag bij een benzinestation op de snelweg 443 op maandag, 23 Nov.2015. Een andere vrouw raakte gewond tijdens de poging om de Palestijnse aanvaller, die werd neergeschoten en gedood, te stoppen. Ook op maandag probeerde een Palestijnse man een soldaat te steken op een Israëlische legerbasis in Judea en Samaria. Soldaten schoten de terrorist dood. (Haaretz) 

TWEE PALESTIJNSE TIENERMEISJES NEERGESCHOTEN NA STEEKPARTIJ MET SCHAAR BIJ OPENLUCHT MARKT JERUSALEM: – Twee Palestijnse tienermeisjes werden doodgeschoten door de politie nadat ze een 70-jarige Palestijnse man gestoken hadden met een schaar buiten een centrale markt van Jerusalem, Mahane Yehuda Markt, maandagochtend 23 november 2015. De politie zei dat een van de aanvalsters werd gedood, terwijl de tweede werd gewond. De man, kennelijk aangezien voor een Israëliër, liep wonden aan zijn hoofd en rug op, terwijl een 27-jarige omstander licht gewond raakte door scherven vanuit een kogel. Het incident vond plaats in de buurt van de Mahane Yehuda, een populaire openlucht markt in het centrum van Jerusalem. Kort na de steekpartij ramde een Palestijn zijn voertuig in een voetganger in de buurt van een nederzetting in Judea & Samaria heeft het leger gezegd. De burger raakte licht gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis, terwijl de aanvaller vluchtte. Er zijn meerdere gevallen geweest van Palestijnen die hun auto als wapen gebruikten door ermee op Israëliërs in te rijden de afgelopen weken. Op zondag 22 november 2015, in de derde Palestijnse terroristische aanslag van die dag, werd een  Israëlisch tienermeisje gedood doordat ze gestoken werd door een Palestijn op het Gush Etzion knooppunt ten zuiden van Jerusalem. (Daily Mail) 

Bid voor het snelle herstel van de deze week weer in het ziekenhuis opgenomen slachtoffers van terroristische aanslagen, en tegen de spiraal van incidenten van tiener terreur aanslagen. Palestijnse kinderen zijn vanaf de wieg gehersenspoeld tot haat van Joden, het volk van Israël, en tot het omarmen van gewelddadig sterven als jihadisten. We zien nu het tragische resultaat van dergelijk Palestijns aanzetten tot geweld en terreur.  

BELGIË BESCHULDIGD VIERDE VERDACHTE VAN AANSLAGEN IN PARIJS: – De Belgische politie heeft op maandag 23 november 2015 een vierde persoon aangehouden met terreur gerelateerde strafbare feiten in verband met de aanslagen van Parijs, die 10 dagen geleden plaatsvonden, terwijl de hoofdstad van het land “gesloten” blijft in de vrees voor een ‘dreigende aanslag in de stijl van Parijs’. De verdachte was een van de 21 mensen die gearresteerd werden door de Belgische anti-terreur autoriteiten tijdens een reeks invallen in 22 woningen in Brussel tijdens de afgelopen uren. Die persoon is de vierde persoon die aangeklaagd wordt in verband met terroristische misdrijven die in verbinding staan met de aanslag - terwijl Europa's meest gezochte man, Salah Abdeslam, 26, nog steeds op vrije voeten blijft. Drie mensen werden aangeklaagd vorige week, een voor het bezit van vuurwapens en twee die de bijna 300 km van Brussel naar Parijs reden enkele uren na de aanslagen om Abdeslam naar huis te halen nadat zijn oudere broer zichzelf opblies in een café. Het komt terwijl de Minister President van het land Charles Michel herhaalde dat de stad, waar ook het hoofdkantoor van de Europese Unie en de NAVO zit, geconfronteerd wordt met een “ernstige en dreigende” dreiging van een aanslag en “op slot” zou blijven. Terwijl de duisternis maandagavond over de stad viel zetten duizenden gewapende soldaten en politieagenten hun patrouilles voort door de openbare ruimtes, die tot een virtuele spookstad zijn geworden. (Dagelijkse mail) 

“ER IS GEEN TOEKOMST VOOR DE JODEN IN EUROPA”: – De ISIS aanslagen in Parijs hebben bewezen niet alleen een wake-up call voor de Fransen te zijn, maar ook voor het Belgische Jodendom, verklaarde de opperrabbijn van Brussel, Avraham Guigui, maandag 23 november 2015. “Er is angst in de straten”, zegt Guigui, in een media-interview. “Belgen beseffen dat ze doelwit zijn van terrorisme. Sommigen van hen zijn van plan om te vertrekken”, merkte hij op. “Op Shabbat sloten ze de synagogen in de stad. Dat is niet meer eerder voorgekomen sinds de Tweede Wereldoorlog. Mensen bidden alleen, of zetten kleine gemeenten op in particuliere woningen. Scholen zijn gesloten, de bioscopen zijn gesloten, de grote winkels zijn voor het grootste deel gesloten, publieke evenementen niet wordt gehouden”, voegde hij eraan toe. “We leven in angst en wachten tot de politie of de overheid om bijpraat over de situatie”.

“Er zijn vijftigduizend joden in België”, vervolgde hij. “Vijfentwintig duizend in Brussel, achttien duizend in Antwerpen en de rest in Charleroi en andere plaatsen. De meeste Belgische joden vluchten naar Israël, Canada en Amerika. De mensen beseffen dat er geen toekomst is voor de Joden in Europa”, klaagde hij. “Er is ook een economische recessie die jongeren aanzet om te vertrekken uit België naar Israël of naar andere plaatsen”. Maar de rabbi weigerde verbittert te zijn over de massale emigratie - vooral naar Israël. “Ik geloof dat Israël belangrijk is voor iedere Jood”, zei hij. “Dit is iets waar de joden door de eeuwen heen naar streefden om te bereiken. Maar je kunt niet uit angst vertrekken”, kwalificeerde hij het, en merkte op dat een dergelijke stap zelden een geslaagde opname tot gevolg heeft, “want er is dan altijd het gevoel dat je iets hebt achtergelaten”. “Je moet Aliyah maken vanuit een liefde voor Israël”. (Arutz-7) 

Bid volgens de Schrift:
“Ik zal u uit de volken leiden en u bijeenbrengen uit de landen waaronder u verspreid bent, met sterke hand, met uitgestrekte arm en met uitgestorte grimmigheid.” Eze. 20:34

STATE DEPARTMENT GEEFT WERELDWIJD REIS ALARM UIT: – Het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaf maandag 23 november 2015 een wereldwijde reis alarm uit vanwege mogelijke risico's als gevolg van toegenomen dreiging van terrorisme. De waarschuwing komt temidden van informatie dat ISIS, Al Qaeda, Boko Haram, en andere terroristische groeperingen in meerdere regio's aanslagen blijven plannen met gebruik van een “breed scala van tactieken”, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De autoriteiten geloven dat de kans op terroristische aanslagen zal blijven bestaan als leden van ISIS terugkeren uit Irak en Syrië, alsmede de dreiging door “gelieerde personen” die aanslagen plannen geïnspireerd door grote terroristische organisaties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de Amerikaanse burgers “waakzaam moeten zijn als ze op openbare plaatsen zijn of openbaar vervoer gebruiken” en “grote menigten of drukke plaatsen moeten vermijden”. Amerikanen worden ook aangespoord om bijzondere voorzichtigheid te betrachten tijdens de komende feestdagen, en op festivals of evenementen in de feestdagen. Het wereldwijde reisalarm loopt af op 24 februari 2016. (Arutz-7) 

Bid voor de veiligheid van uw familie en geliefden tijdens de feestdagen en het reizen; tijdens uitstapjes naar lokale winkelcentra om kerstinkopen te doen, en tijdens het bijwonen van evenementen van deze feestdagen. Er kan en mag een verhoogde alertheid zijn zonder angst.  

CANADA SLUIT ALLEENSTAANDE MANNEN UIT VAN SYRISCHE VLUCHTELINGEN PLAN: – Het langverwachte Syrische vluchtelingen plan van de Canadese overheid zal alleenstaande mannen als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid uitsluiten. Alleen vrouwen, kinderen en gezinnen zullen deel uitmaken van het programma, dat dinsdag 24 november 2015 werd aangekondigd door Minister President Justin Trudeau, die beloofde om 25.000 vluchtelingen op te nemen voor het einde van het jaar, maar nu wordt geconfronteerd met toenemende druk over de veiligheidsvraag sinds de recente terreuraanslagen in Parijs. Canadese autoriteiten zijn erin geslaagd om ongeveer 100 mensen per dag te screenen in Libanon, naast die welke worden verwerkt door de vluchtelingenorganisatie van de VN. Ongeveer 51 procent van de Canadezen keuren het plan van de regering af om Syrische vluchtelingen te vestigen in het land, en 58% gelooft dat er veiligheidsrisico's bestaan in verband met een dergelijk plan, volgens een recente Forum Research opiniepeiling. (CBN) 

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.