ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjiesjie, 13 Elul 5775                 Vrijdag, 28 augustus 2015

 

"Als rechtvaardigen groot worden, verblijdt het volk zich, maar als een goddeloze heerst, zucht het volk."  Spr. 29:2

 

ABBAS BOUWT VOOR ZICHZELF EEN 13 MILJOEN KOSTEND KONINKLIJK PALEIS: – De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas bouwt een $ 13.000.000 kostend paleis voor zichzelf in Ramallah, de gouvernementele zetel van de PA in Samaria. De Palestijnse Economische Raad voor Ontwikkeling en Wederopbouw (PECDAR) postte deze week foto's van, “het presidentiële gasten paleis in Ramallah”. Abbas verwijst vaak naar zichzelf als de “president van Palestina”, waardoor er geen twijfel bestaat dat het paleis inderdaad bedoeld is voor zijn eigen luxe. Het binnenkort op te leveren paleis staat op meer dan 27.000 vierkante meter grond wildgroei, en is zelf 4700 vierkante meter groot. Samen met het paleis, wordt er ook een “gebouw voor de presidentiële administratie en veiligheidsdienst” gebouwd verspreid over 4.000 vierkante meter. Twee heliplatforms voor transporthelikopter zijn ook gebouwd op het terrein van het paleis, dat volgens de architectonische schetsen ter plaatse niets minder is dan koninklijk in termen van ontwerp en omvang. De $ 13.000.000 voor het paleis wordt gefinancierd uit de PLO begroting, die zwaar door diepe schulden geteisterde wordt en grotendeels gesteund wordt door USA donaties. Het feit dat PEDCAR, dat gehoorzaam is aan Abbas, de bouw van een $ 13.000.000 kostend paleis voor Abbas een “nationale prioriteit” vond laat opnieuw een duidelijk nieuw licht schijnen op de enorme corruptie in de PA, waarbij Abbas blijft regeren, terwijl zijn termijn al in januari 2009 is verlopen. (Arutz-7)  Zie: http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/27257/Default.aspx#.Vd90911ZIdc.linkedin

PRESIDENT VAN VLUCHTELINGEN OF HEILIGE LAND BEROEMDHEID?: – De Palestijnse Autoriteit en haar medewerkers willen in de mainstream media de Palestijns gecontroleerde gebieden afschilderen als een land dat onderdrukt en berooid is. Maar men hoeft alleen maar te kijken naar de vorstelijke levensstandaard van de Palestijnse leiders om zich iets stinkends te realiseren. Deze week verschenen foto’s op de sociale media van het onlangs voltooide privépaleis van de Palestijnse president Mahmoud Abbas in Ramallah. Veel commentatoren zou kunnen worden verontschuldigd omdat ze op het eerste gezicht dachten dat dit de vertolking was van de historische en grandioze Joodse Tempel in Jerusalem volgens een artistieke impressie. Enkele jaren geleden heeft het Jerusalem Institute of Justice (JIJ) een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat sinds de ondertekening van de Oslo-akkoorden in 1995, de Palestijnse Autoriteit 25 keer meer financiële steun per hoofd van de bevolking ontvangen (gelet op de huidige inflatie) heeft dan dat de burgers van Europa ontvangen hadden onder het Marshallplan na de Tweede Wereldoorlog. Voor degenen die hun geschiedenis kennen: het Marshallplan was financieel ingeschakeld om Europa met succes weer op te bouwen na de meest verwoestende oorlog in de geschiedenis. En toch, nadat er al 25 keer meer geld en middelen is overhandigd dan aan het naoorlogse Europa, blijft de PA klagen over de werkloosheid, een haperende economie en berooid leefomstandigheden. Maar hey, ze hebben blijkbaar genoeg gekregen om presidentiële privé paleizen te bouwen! (Israel Today / Ryan Jones) 

“Wie een arme onderdrukt, maakt hem rijk, wie aan een rijke geeft, zal alleen maar gebrek hebben.” Spr. 22:16

JERUSALEM LIJDT ONDER EEN GOLF VAN PALESTIJNS ARABISCH GEWELD: – Palestijns-Arabische aanvallers gooiden op donderdag 27 augustus 2015 brandbommen tegen een Israëlisch Politie voertuig in Oost-Jerusalem. De inzittenden van het voertuig waren in staat om te ontsnappen terwijl het voertuig ging in vlammen opging, maar leden wel onder inademing van rook. Een dag eerder verwondde een met een mes zwaaiende en stekende terrorist een Israëlische politieman bij de Jerusalem Damascus Gate. Hij probeerde diverse andere Israëliërs te steken voordat hij overmeesterd en gearresteerd werd. De aanvaller had eerder de Israëlische Joodse historicus Menachem Stern in 1989 vermoord. In 2013 werd de terrorist vrijgelaten als onderdeel van een zeer controversiële gevangenen vrijlating als gevolg van een overeenkomt uit VS-bemiddelde vredesonderhandelingen. In de afgelopen twee maanden heeft Jerusalem onder niet minder dan 580 gemelde aanvallen op burgers en veiligheidstroepen te lijden gehad. Aryeh King, een rechts lid van de gemeenteraad van Jerusalem, beschuldigde de regering van het binden van de handen van de veiligheidstroepen in het omgaan met dit fenomeen uit angst voor een politieke terugslag. (Israël Today) 

Doe svp krachtig voorbede dat de leiders van Israël zullen gaan zien hoe ze moeten omgaan met de meedogenloze terreur aanslagen in en rond Jerusalem om ze met succes en permanent te onderdrukken.  

HAMAS PRESENTEERT TERREUR TUNNEL UNIT IN EEN NIEUWE VIDEO: – Een nieuwe videoclip van Hamas die gepubliceerd werd op woensdagavond 26 augustus 2015 toont terroristische strijders in training voor aanvallen tegen Israël binnen in terreur tunnels. Deze ondergrondse tunnels, die de door Hamas gecontroleerde Gazastrook verbinden met de Israëlische zuidelijke Gazastrook rand, zijn bewaard gebleven of herbouwd sinds Operation Protective Edge van afgelopen zomer. De terroristen van het zogenaamde “tunnel eenheid” worden getoond terwijl ze georganiseerde acties, infiltratie, het aanvallen van Israëlische militaire en civiele doelen en de evacuatie van de gewonden, oefenen. In de zorgvuldig bewerkte video, simuleren Hamas terroristen het schieten op Israëlische doelen, de overname van militaire posten en de moord op een Israëlische soldaat vanaf korte afstand. Vroeg op donderdagochtend 27 augustus 2015 vuurden terroristen in Gaza een raket af op het zuiden van Israël. Er werden gelukkig geen gewonden of schade gemeld. In reactie daarop heeft de Israëlische luchtmacht een luchtaanval uitgevoerd tegen een wapen productielocatie behorende tot Hamas in het centrum van Gaza. (Arutz-7) 

TOP IRAANSE POLITICUS ZEGT DAT ISRAËL MOET WORDEN VERNIETIGD: – Een hoge Iraanse ambtenaar heeft herhaald dat Iran de vernietiging van de staat Israël als zijn meest centrale buitenlands beleid beschouwt, ondanks de opwarming van relaties met westerse mogendheden. De adviseur van de voorzitter van het Iraanse parlement voor Internationale Zaken, Hossein Sheikholeslam, maakte de opmerkingen in een toespraak in Teheran, waarbij hij ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken aanviel voor het suggereren dat Irans vijandigheid tegenover Israël zich had verzacht, vanwege de nucleaire deal. “Onze standpunten tegen de overweldiger, het zionistische regime, zijn helemaal niet veranderd; Israël moet worden vernietigd en dat is ons ultieme slogan”, zei Sheikholeslam dinsdag 25 augustus 2015. Hij reageert op een interview gegeven door de Britse minister van Buitenlandse Zaken Phillip Hammond na de heropening van de Britse ambassade in Teheran, waarin Hammond beweerde dat het huidige Iraanse regime een 'genuanceerder' benadering van de Joodse staat heeft dan in eerdere weergaves. “Wat we zien in het gedrag van Iran, niet alleen ten aanzien van Israël, maar ook ten opzichte van andere spelers in de regio, is dat het langzaam hun gevoel herbouwt dat Iran geen bedreiging voor hen is”, voegde Hammond toe. Sheikholeslam wees ook de oproep van Hammond om de verleden vijandelijkheden tussen Iran en Groot-Brittannië te vergeten, vinnig antwoordend dat Iran nooit het verleden en de Britse koloniale bewegingen zal vergeten”. (Times of Israel / INN) 

Bid voor Israël volgens de Bijbel:
“U verbergt hen in het verborgene van Uw aangezicht voor het hoogmoedig gedrag van de man; U doet hen schuilen in een hut voor het getwist van tongen.” Ps. 31:20

200 GEPENSIONEERDE AMERIKAANSE GENERAALS DRINGEN AAN BIJ HET CONGRES OM DE IRAN OVEREENKOMST TE WEIGEREN: – Een groep van bijna 200 gepensioneerde generaals en Admiraals hebben woensdag 26 augustus 2015 een brief gestuurd naar het Congres waarin ze erop aandringen bij de wetgevers om de nucleaire overeenkomst met Iran af te wijzen. De brief is de laatste in een sneeuwstorm van dringende verzoekschriften aan het Congres om ofwel voor of tegen de overeenkomst met Iran te stemmen. De laatste brief, gericht aan de Republikeinse en Democratische leiders in de Senaat en het Huis, is een reactie op een vorige week door drie dozijn gepensioneerde hoge militaire officieren verzonden brief die de nucleaire deal ondersteunen. “De overeenkomst zal toelaten dat Iran veel gevaarlijker wordt, ze zal het Midden-Oosten nog veel onstabieler maken en nieuwe bedreigingen toevoegen tegen de Amerikaanse belangen en die van onze bondgenoten”, staat in de brief. De ondertekenaars zijn onder andere gepensioneerde generaals en officieren van elke tak van de dienstverlening. Velen van hen dienden in het Witte Huis, zowel onder democratische alsook Republikeinse regeringen. Het enige wat ze met elkaar gemeen lijken te hebben is dat ze er rekening mee houden dat de Iraanse deal een bedreiging voor de VS belangen in de regio is en voor de eigen nationale veiligheid. (Arutz-7) 

DRIESPRONG VERSPRINGSTER WINT ISRAËLS TWEEDE ZILVEREN MEDAILLE OOIT OP WK: – Driesprong verspringster Hanna Knyazyeva-Minenko werd de tweede Israëlische die ooit een zilveren medaille op het WK in Atletiek wist te winnen. Knyazyeva-Minenko sprong deze week 14,78 meter, of 48,49 voet, in Peking op de 15e spelen, een tweejaarlijkse ontmoeting beheerd door de Internationale Vereniging van Atletiek Federaties. De 25-jarige emigrante uit Oekraïne is de eerste Israëlische vrouw die als tweede weet eindigen op de meet. (JTA) 

ISRAËLIËR WINT BRONZEN MEDAILLE IN WK JUDO: – Golan Pollack schreef Israëlische geschiedenis op dinsdag 25 augustus 2015 door het brons naar huis te brengen voor de onder 66-kg categorie op de World Judo Kampioenschap van dit jaar dat gehouden werd in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. De 23-jarige, die gerangschikt staat als nr 23 in de wereld, werd de eerste Israëliër die een medaille mee naar huis brengt uit de elite competitie sinds Arik Ze'evi zilver won in 2001. Pollack werd geconfronteerd met Tumurkhuleg Davaadorj uit Mongolië aan het einde, waarna zijn naam op de medaille kwam door het neerleggen van zijn doorgewinterde tegenstander met nog slechts vijf seconden op de klok. Dit is de eerste medaille van Pollack in een groot internationaal toernooi. Het kwam slechts een dag nadat de Israëlische driesprong verspringster Hanna Knyazyeva-Minenko de zilveren medaille won voor haar sport in het wereldkampioenschap atletiek in Peking. (Arutz-7) 

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.