ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 8 Tishrei 5776           Maandag, 21 september 2015

 

"U die het volk aan de HEERE doet denken, gun u geen rust. Ja, geef Hem geen rust, totdat Hij Jeruzalem gegrondvest heeft en gesteld heeft tot een lof op aarde."  Jes. 62:6-7

 

EIND SEPTEMBER 2015 SUCCOT CELEBRATION: – Wij nodigen u van harte uit om samen met ons dit jaar de Succot Celebration te vieren. We zullen deze opnieuw vieren in The Pavilion in het centrum van Jerusalem van 29 september t/m 1 oktober. Noteer deze data in uw agenda en trek uw plan om erbij te zijn met ons. Onze spannende line-up van de deelnemers bestaat uit: Malcolm Hedding, Jones Boateng, David Herzog, Maurice Sklar, Elihana Elia, Lee Behnken, Tony Sperandeo, Victoria Sarvadi, Andrew White, The Children of Zion dance team en natuurlijk Barry & Batya Segal zelf. Voor meer informatie of om te registreren, ga naar: www.succotcelebration.com 

MAANSVERDUISTERING, BLOEDRODE MAAN: – Beste vrienden, voor degenen die Israël bezoeken, of die in Israël wonen, let dan op het schema voor de Maansverduistering zoals het zal gaan plaatsvinden op op 28 september 2015. Het programma is (in de vroege ochtenduren): begin 03:11 uur, Maximale bloedrode maan is om 05:47 uur, en het eindigt om 08:22 uur. De tijd waarbinnen de maan roodgekleurd te zien zal zijn ligt tussen 05.00-06.30 uur. De totale duur is 5 uur en 11 minuten. We geven u hier de volgende link voor updates en meer informatie: http://www.timeanddate.com/eclipse/in/israel/jerusalem

ONDERWIJS AAN KINDEREN IN ZIEKENHUIS IN ISRAËL TE BEZICHTIGEN IN VN HOOFDKWARTIER: – The World Jewish Congress en het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël heeft in de VN-zetel in Genève een fototentoonstelling over onderwijs aan kinderen in Israëlische ziekenhuizen geplaatst. De planning is dat de tentoonstelling, getiteld “Onderwijs Zonder Grenzen”, maandag 21 september 2015 zal worden geopend in het Palais des Nations in de Zwitserse stad. Ze “laat zien hoe Israël als enige van alle landen in het Midden-Oosten voortgezet onderwijs verstrekt aan alle gehospitaliseerde Israëlische kinderen, met inbegrip van Arabieren en minderheden, en Syrische vluchtelingen”, staat in de verklaring te lezen. Volgens richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft elk kind in Israël recht op scholing, als het meer dan drie dagen in het ziekenhuis ligt. De opening zal volgens planning samenvallen met de 30e zitting van de VN-Mensenrechtenraad. De raad, wordt geconfronteerd met veel kritiek, onder meer door de Verenigde Staten, voor zijn negatieve preoccupatie met Israël. (JTA) 

ESCALATIE VAN GEWELD IN HET WEEKEINDE: – Het weekeinde na Rosj Hasjana werd ontsierd door geweld in Israël; rellen in de wijk Shuafat en in de At-Tur en Issawiya wijken, molotovcocktails die grenspolitie manschappen verwondden in Jabel Mukaber, Palestijnen die gewond raakte en gearresteerd werden, een aanval op de Jerusalem light rail en raketbeschietingen in het zuiden. Dit is een nog onvolledig litanie van de gewelddadige incidenten die Israël dit weekend hebben opgeschrikt. Spanningen bleven overkoken op zaterdag 19 september 2015 na een bijzonder explosieve dag op vrijdag. Kort na 10:30 uur werd er een code rood sirene gehoord in talloze gemeenschappen die grenzen aan Gaza, maar al snel bleek dat hoewel er een raket was afgevuurd, deze het Israëlisch grondgebied niet kon bereiken. Diezelfde avond om 22:08 uur werden stenen gegooid naar auto's op de weg tussen Jerusalem en Gush Etzion. Niemand raakte gewond. En om 10:45 uur werd een molotovcocktail gegooid naar een bewakingstoren op een IDF-basis in Binyamin, waardoor een struik in brand vloog. Twee brandbestrijding teams werden hier naar toegestuurd. Terwijl ze een poging deden het vuur te blussen, werden zij bekogeld met stenen en ontplofte er nog een brandbom in de buurt. (Ynet) 

Blijf voorbede doen voor de veiligheid van allen die wonen in Israël en hen die een bezoek brengen aan Israël tijdens de Hoge Feestdagen. Bid tegen terreur aanslagen, vooral in Jerusalem, nu er sprake is van voortdurend geweld in en rond de stad sinds het begin van dit Joods Nieuwjaar. Bid tegen raketaanvallen en voor de bescherming van alle bewoners, grenzen en gemeenschappen in het land.

NETANYAHU: EXPLOSIEF MATERIAAL BRENGEN IN DE AL-AKSA MOSKEE IS EEN WIJZIGING VAN DE STATUS QUO: – Minister President Netanyahu sprak op zondag 20 september 2015 over de spanningen in Jerusalem in de afgelopen weken waaronder rellen op de Tempelberg en een toename van rotsbrokken gooien en molotovcocktail aanslagen in de hoofdstad. Sprekend op de wekelijkse ministerraad, zei Netanyahu dat hij “verplicht was om de status quo op de Tempelberg te bewaren” in reactie op de beschuldigingen van de Palestijnen en de Arabische staten dat Israël de escalerende spanningen op de heilige plaats veroorzaakte. “Wij zijn niet degenen die de status quo veranderen. Degenen die achter de wilde en ongefundeerde opruiing zitten - zoals dat Israël probeert te voorkomen dat moslims bidden op de Tempelberg, of andere wilde beschuldigingen - zijn het die hiertoe aanzetten”, zei hij.

Netanyahu benadrukte dat kritiek niet mag worden neergelegd in Jerusalem, maar eerder bij Ramallah, Gaza, de bronnen van opruiing in Galilea, en Turkije. Turkije waar, zo legde hij uit, de Hamas official Saleh al-Arouri niet alleen aanzetten tot geweld en haat, maar dat ook bezig is om explosieven en pijp bommen te sturen naar de Tempelberg. “Explosief materiaal in de al-Aksa moskee is een verandering in de status quo”, zei hij. De minister-president sprak ook over de verandering in de regels voor de inzet in de richting die het gooien van stenen en molotovcocktails in Jerusalem, en hij zei dat ze reeds in werking zijn gesteld door de politie in het weekend. Hij zei dat het kabinet ermee bezig is om verdere maatregelen te nemen om veiligheidstroepen meer instrumenten te geven om te gaan met relschoppers in de hoofdstad. (Jerusalem Post) 

Bid dat de Arabische Israëliërs die van volledige financiële en andere voordelen van het burgerschap genieten en een permanente verblijfsstatus in de Joodse staat hebben, gemotiveerd zullen raken om het anti-Israëlische aanzetten tot haat en geweld in hun midden, met name onder jongeren, te beteugelen. Bid dat de bevooroordeelde Palestijnse Autoriteit boeken, de televisieprogramma's voor kinderen die haat en jihad tegen Israël bevorderen, samen met de verheerlijking van terroristen die de Israëliërs vermoorden, zal worden stopgezet.

KONING VAN JORDANIË VERTELD BEZOEKENDE KNESSETLEDEN VAN DE GEZAMENLIJKE ARABISCHE LIJST DAT AL-AKSA ALLEEN GEOPEND IS VOOR MOSLIM GEBED: – Een delegatie van vijf Knessetleden van de Gezamenlijke Lijst reisden naar Jordanië op zondagochtend 20 september 2015 en hadden een ontmoeting met koning Abdullah van Jordanië met betrekking tot de spanningen op de Tempelberg in Jerusalem. En ze zijn ook van plan om naar Turkije te reizen voor een ontmoeting met president Recep Tayyip Erdogan deze week. Volgens de bezoekende parlementsleden vertelde de Jordaanse koning hen botweg: De al-Aksa Moskee is een plek voor moslims om te bidden met geen scheiding of partijschap. Abdullah vroeg zich af wat de Israëlische premier Netanyahu zou kunnen wensen door acties die een explosie kunnen veroorzaken. De koning voegde eraan toe dat hij de gebeurtenissen op de Tempelberg op de voet volgt en dat deze kwestie een belangrijk onderwerp zal zijn in de ontmoetingen met wereldleiders bij de VN volgende week. De koning sprak ook zijn waardering uit voor de acties van de Arabische parlementsleden over deze kwestie. De koning zei dat hij maatregelen zou nemen als de situatie zo blijft.

Yisrael Beytenu voorzitter Avigdor Liberman noemde de reis van de Arabische Knesset een nieuw voorbeeld van opruiing, en beschuldigde de gemeenschappelijke lijst van “dag en nacht bezig zijn met anti-Israël activiteiten en alles wat ze kunnen doen om de regionale situatie te provoceren en te ondermijnen en de staat Israël te schaden terwijl ze in het parlement zitten”. “Ik stel voor dat ze nog een ander station toevoegen aan hun geplande bezoek. Ze moeten naar Syrië gaan en daar blijven”, "voegde Liberman er aan toe. Knesset Law, Justice and Constitution Committee Nissan Slomiansky heeft gesuggereerd dat de gemeenschappelijke lijst Knessetleden “hun vergaderingen in het buitenland blijven voortzetten en ook een ontmoeting hebben met de leiders van de ISIS en van hen leren hoe ze een beschaafde staat van vrijheid van geloof en eredienst en bescherming van archeologische vondsten invoeren het Midden-Oosten”. (Jerusalem Post) 

SDEROT: HET IS TIJD OM HAMAS TERUG TE SLAAN: – De stad Sderot deed op vrijdagavond 18 september 2015 een beroep op de Israëlische regering om te reageren op de raketaanval van eerder op de avond op de stad. “De inwoners van de stad zijn geen proefkonijnen. Zij hebben het recht om rustig en veilig te leven. Er is een patroon van activiteiten ontworpen om de bewoners te schaden, vooral bij gevoelige tijden zoals de feestdagen”, zei de gemeente. “Het is tijd om een zware prijs van Hamas, die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen in Gaza, te halen, zodat ze twee keer nadenken voordat ze Kassams naar ons afschieten”, werd er aan toegevoegd. De raket, afgevuurd door Gaza terroristen kort voor 21:12 uur op vrijdagavond, ontplofte in de buurt van een huis in de stad, waardoor schade aan de woning en een geparkeerde bus ontstond. Er werd geen lichamelijk letsel veroorzaakt, maar sommige mensen werden behandeld voor shock. De aanval van vrijdag is de laatste in een reeks van raketaanvallen vanuit Gaza, hoewel een flink aantal van hen hun doel hebben gemist en eigenlijk op Gaza grondgebied terecht zijn gekomen. (Arutz-7) 

Ook al komen veel raketten in Gaza terecht, gaat toch het alarm af in Israëlische gemeenschappen waardoor de spanningen en de schrik blijven. Bid voor kracht en troost voor de inwoners van de grensstreek en een stop van deze beschietingen.

HAMAS DREIGT MET OPHANGEN VAN ABBAS: – Mahmoud al-Zahar, een lid van het Hamas Politbureau, een hoge ambtenaar van de terroristische organisatie, dreigde op vrijdag 18 september 2015 met geweld tegen de Palestijnse Autoriteit (PA) ondanks de eenheidsregering tussen de twee groepen die verzegeld werd afgelopen april. Sprekend op een massale betoging in Gaza, georganiseerd door Hamas ter ondersteuning van de islamitische relschoppers die politie op de Tempelberg aanvallen, veroordeelde al-Zahar de PA voor het niet openlijk uitvoeren van aanvallen tegen Israël. Al-Zahar zei dat de samenwerking van de PA voor de veiligheid met de IDF “spionage is voor de vijand”. Hij zei dat “het lot van degenen die spioneren voor de vijand executie door ophanging is”, in een directe bedreiging tegen de PA en de voorzitter Mahmoud Abbas. Al-Zahar zei in een oproep tot meer geweld dat “het bloed vergoten op de weg van Allah” voor de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg “heilig” is. Dat gesprek kwamen enkele uren voordat er drie raketten werden afgevuurd vanuit Gaza, die een Israëlische luchtaanval uitlokte op een Hamasbasis als reactie. (CAFE) 

EGYPTE ZET TUNNELS ONDER GRENS GAZA ONDER WATER: – Egyptische troepen hebben smokkel tunnels die zijn gegraven onder de Gaza-Egyptische grens in Rafah in het zuiden van de Gazastrook, op vrijdag 18 september 2015 onder water laten lopen zeiden de Palestijnse getuigen. Het netwerk van tunnels wordt gebruikt om te voorzien in naar schatting 30 procent van alle goederen die Gaza bereiken. Smokkelaars maken ook gebruik van de ondergrondse gangen om wapens binnen te brengen die worden gebruikt door terroristen groepen in de Palestijnse enclave. Tijdens de oorlog afgelopen zomer in Gaza, gebruikte Hamas tunnels die naar Israël leidden vier keer om te infiltreren, ze vermoordden daarbij 12 soldaten. De IDF zei dat het 32 tunnels heeft vernietigd. Sinds zijn aantreden in 2014, heeft de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi veel pogingen geleid om hard op te treden tegen islamitische opstandelingen in het Sinaï-schiereiland. De regering in Caïro verklaarde vorig jaar een noodtoestand in het grensgebied nadat ten minste 33 man beveiligingspersoneel werden gedood bij aanslagen in de grensstreek met Gaza. De regering heeft ook besloten dat mensen die illegale overgangen gebruiken om goederen of apparatuur te vervoeren met een levenslange gevangenisstraf zullen kunnen worden geconfronteerd. (Jerusalem Post) 

HOOFDSTAD VAN IJSLAND KRABBELT TERUG VAN ISRAËL BOYCOT: – In een verrassende ommekeer, heeft de hoofdstad van IJsland stad Reykjavik besloten om terug te komen op zijn beslissing van vorige week om alle Israëlische producten te boycotten. De burgemeester van Reykjavik Dagur Eggertsson vertelde de media dat het besluit wordt ingetrokken, en hij zei dat hij “boos was” op zichzelf voor de ondersteuning van de stap. “Ja, de beslissing was slecht voorbereid. In het verleden heb ik grote waarde gehecht aan de grondige voorbereiding van alle grote beslissingen. Ik geeft hier en nu toe dat ik boos ben op mezelf dat nu niet te hebben gedaan. Het is erg jammer”, zei hij. De beslissing was dat alle agentschappen van de stad alle Israëlische goederen boycotten. Het resulteerde in zware kritiek van Joodse groepen die opmerkten dat een volledige boycot van Israëlische goederen dan ook computers en mobiele telefoons moet omvatten. Zelfs het IJslandse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de stap door te zeggen dat het niet het officieel beleid vertegenwoordigt. (Arutz-7) 

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.