ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Revie’ie, 23 Sivan 5775              Woensdag, 10 juni 2015

 

"De HEERE vernietigt de raad van de heidenvolken, Hij verbreekt de gedachten van de volken. Maar de raad van de HEERE bestaat voor eeuwig, de gedachten van Zijn hart bestaan van generatie op generatie."  Ps. 33:10-11

 

VS DIPLOMATEN OPENBAREN EU AANVAL MET SANCTIES NA IRAN OVEREENKOMST: – Israël is de Iraanse nucleaire deal aan het bestrijden hetgeen te wijten is aan het grote gevaar dat ervan uitgaat, maar hooggeplaatste westerse ambtenaren hebben gezegd dat ook te doen, want zodra een overeenkomst is bereikt plannen de Europese Unie (EU) en VN een diplomatiek offensief gericht op de Joodse staat. De politieke aanval is bedoeld om Israël te dwingen terug te keren naar nog meer vredesbesprekingen met de Palestijnse Autoriteit en het maken van gevaarlijke concessies in dat proces - en naar verluidt heeft de EU al een lijst met sancties klaarliggen om Israël te dwingen te buigen. Een hooggeplaatste westerse diplomaat zei in een rapport dat is gepubliceerd op dinsdag 9 juni 2015, dat “binnenkort een diplomatieke aanval tegen Israël wordt verwacht die zelfs de pessimisten in Jerusalem zal verrassen”. Deze lijst moet worden vertaald in een economische aanval - tenzij Israël een nieuwe reeks van concessies presenteert die het bereid is te maken voor een nieuwe ronde van vredesbesprekingen, nadat de laatste set van gesprekken werd getorpedeerd door de PA, met de ondertekening van een eenheid deal met de terroristische organisatie Hamas. De bron voegde eraan toe dat de dreiging van VS President Barack Obama in een Israëlische interview deze maand, waarin hij zei dat hij mogelijk de VS steun voor Israël in de VN kan intrekken, in het bijzonder verwees naar “de lijst van sancties” tegen Israël die momenteel wacht op het juiste moment bij het EU-hoofdkwartier. (Arutz-7) 

Israël wordt telkens weer opnieuw onder druk gezet om Jerusalem te verdelen en bloeiende dichtbevolkte gebieden op te geven in opdracht van haar vijanden om daarmee een valse, zelfdestructieve vrede te bereiken. Aangezien deze laatste verraderlijke ontwikkeling tegen Israël aan de horizon opdoemt, roepen we u op speciale gebedstijden met uw gebedsgroepen te houden om specifiek te bidden tegen deze sancties die bedoeld zijn om de economie van de Joodse staat te schaden. De misleiding die komt van de VS President Obama en zijn handlangers met betrekking tot het Midden-Oosten en andere kwesties is immens. De verleiding om je machteloos te voelen om iets te doen neemt toe hierdoor. Maar God zegt in Jakobus 5:16: “Het gebed van een rechtvaardige vermag veel”.  Blijf alert en biddend een van Zijn bakens van licht, door op te komen voor Israël.

ADL VEROORDEELD BESLISSING “BIJZIENDE” OPPERSTE RECHTER INZAKE JERUSALEM: – Een prominente joodse en pro-Israëlische organisatie heeft teleurstelling uitgedrukt over de uitspraak van het USA Hooggerechtshof deze week om “Jerusalem” van “Israël” te scheiden op Amerikaanse paspoorten, wijzend op wat deze precedent-werkende uitspraak tot gevolg heeft voor de Amerikaanse joden en USA - Israel relaties. “De vraag aan de Hoge Raad in deze zaak betrof de eenvoudige en ministeriële vraag, of “Amerikaanse burgers geboren in Jerusalem moet worden toegestaan om hun geboorteplaats als in Israël in te schrijven”, zei Anti-Defamation League directeur Abraham Foxman. “Het antwoord op die vraag zou eenvoudig ‘ja’ moeten zijn. En het Hof zou geen ingrijpende discussie hebben hoeven te houden als uitvoerende macht om tot die conclusie te komen. Het is triest en jammer dat Israël - als een soevereine natie - het enige land in de wereld is waarvan de hoofdstad onder dergelijke controle valt en zich moet verdedigen voor zijn recht om te bepalen wat en waar zijn hoofdstad is”, concludeerde hij. “Het is tijd voor de uitvoerende macht om de realiteit onder ogen te zien: Jerusalem is de hoofdstad van Israël”. (Arutz-7) 

PA: UITSPRAAK OVER JERUSALEM BEWIJST DAT ISRAËL EEN BEZETTER IS: – De Palestijnse Autoriteit (PA) was maandag 8 juni 2015 verheugd over het besluit van de Supreme Court van de Verenigde Staten om een beroep te verwerpen om op het paspoort van Menachem Binyamin Zivotofsky's “Jerusalem, Israël” als zijn geboorteplaats te vermelden, in een belangrijke zaak betreffende de status van de stad als hoofdstad van Israël. Nabil Abu Rudeineh, een woordvoerder van de PA voorzitter Mahmoud Abbas, zei dat “de beslissing een duidelijke boodschap uitzend dat Israël een bezettende macht is van Oost-al-Quds (Oost-Jerusalem), de West Bank (Judea en Samaria) en de Gazastrook”. In haar besluit koos het Hooggerechtshof op maandag de kant van president Barack Obama en bekritiseerd het Congres voor het “overschrijden van de grenzen” toen het probeerde om druk op Obama uit te oefenen om op het paspoort van Zivotofsky “Jeruzalem, Israël” als zijn geboorteplaats te laten noteren. (INN) 

OPINIEPEILING: 71% GELOOFT WERELD HEEFT VOOROORDEEL TEGEN ISRAËL: – De meerderheid van de Israëliërs geloven dat de internationale gemeenschap morele dubbel-normen aanlegt voor Israël - en een definitief vooroordeel heeft tegen de Joodse staat. Volgens een Peace Index onderzoek van het Israel Democracy Institute, geloven 71% van de Israëliërs dat de wereld specifieke anti-Israël vooroordelen heeft; 66,4% van de Israëliërs geloven dat de internationale betrekkingen van Israël ‘slecht’ zijn. Slechts 3,2% van de respondenten gelooft dat de betrekkingen tussen Israël en andere landen “zeer goed” zijn en 30,5% gelooft dat de relaties “heel goed” zijn. Het onderzoek werd dinsdagochtend 9 juni 2015 gepubliceerd. (INN) 

DERSHOWITZ: BDS BEWEGING RICHT ZICH TEGEN ISRAËL MAAR NEGEERT MENSENRECHTENSCHENDINGEN WERELDWIJD: – Onder verwijzing naar een lange lijst van volkeren over de hele wereld die zich schuldig maken aan flagrante schendingen van mensenrechten maar die niet zijn onderworpen aan internationale boycots, veroordeelde de gerenommeerde jurist Alan Dershowitz de BDS op maandagavond 8 juni 2015. “Noem één land in de geschiedenis van de wereld dat geconfronteerd werd met interne en externe bedreigingen die vergelijkbaar zijn met die waarmee Israël te maken heeft dat ooit een betere staat van mensenrechten heeft gehad; een betere staat van dienst inzake de naleving van de rechtsstaat; een betere staat van dienst inzake zorg voor de burgers? Ik heb die vraag nu al 20 jaar aan waarschijnlijk een miljoen mensen over de hele wereld gesteld, en ik heb nog nooit iemand zover gekregen om op te staan en de naam van een land te noemen, want je kunt het niet”. Bovendien betoogde Dershowitz dat de kwestie niet over BDS op zich gaat, maar eerder “over de afzondering om die sanctie te richten tegen de meest democratische staat in het Midden-Oosten” en één van de meest democratische landen in de wereld. Erop wijzend dat de verfijning van de beweging aanzienlijk is gevorderd, benadrukt Dershowitz dat het de taak van pro-Israël bepleiters is om meer te doen om te bewijzen en aan te tonen dat zij die aan de kant van de BDS staan niet alleen aan de verkeerde kant van de moraal staan, maar ook aan de verkeerde kant van het vredesproces. “De BDS beweging is antagonistisch om vrede”, zei hij, “Het maakt het moeilijker voor de Palestijnen om aan de onderhandelingstafel te komen”. (Jerusalem Post) 

“Denk, Heere, aan de smaad van Uw dienaren; de hoon van alle grote volken, die ik in mijn binnenste meedraag.” Ps. 89:50

VOORMALIG HOOFD MOSSAD: IRAN GEBRUIKT WENS VAN OBAMA VOOR OVEREENKOMST OM CONCESSIES AF TE PERSEN: – Voormalig hoofd van de Mossad, Shabtai Shavit, zei deze week dat de superieure vaardigheid in onderhandelingen van Iran de doorslag zal geven om te krijgen wat ze willen in de komende nucleaire overeenkomst tussen Teheran en de wereldmachten. “Hun geduld is veel groter dan het geduld van de westerse onderhandelaars. Zij zullen de Amerikanen uitputten en ze zullen ze uitknijpen”. Shavit betoogde dat de Iraniërs in hun voordeel gebruik zullen maken van het feit dat president Obama een Iran overeenkomst wil als onderdeel van zijn erfenis, en ze zullen gebruik maken van zijn wens om een overeenkomst te bereiken om verdere westerse concessies af te dwingen. Hij waarschuwde dat de waakzaamheid van de wereld, om ervoor te zorgen dat Iran geen nucleair wapen zal verwerven, zal afzwakken en uiteindelijk zal verdwijnen, waardoor de Islamitische Republiek een kans krijgt om een bom te ontwikkelen. “Naarmate de tijd verstrijkt en de wereld bezig is met andere problemen, zal er minder aandacht worden besteed aan hen”. Hij waarschuwde voor de gevaren die een nucleair bewapend Iran zou opleveren. “Een radicale sjiitische leider met zijn hand aan de nucleaire trekker is een verbijsterende voorstelling”, zei hij. (Jerusalem Post) 

GIULIANI: JE MOET STOM ZIJN OM NIET ONGERUST TE ZIJN OVER NUCLEAIR IRAN: – Voormalig NY City burgemeester Rudy Giuliani zei zondag 7 juni 2015, dat veel Democraten, net als hun Republikeinse tegenhangers, tegen de komende nucleaire deal met Iran zijn, maar bang zijn om het te zeggen en zo tegen het beleid van president Obama in te gaan. Hij zei dat de meeste Amerikanen dichter bij de standpunten van Israël staan dan dat ze bij de standpunten van Obama staan. “Je zou stom zijn als je niet bezorgd zou worden door een nucleair Iran, gerund door Ayatollah Ali Khamenei, die toegewijd is aan de vernietiging van Israël”, zei Giuliani. “We gingen door deze onderhandelingen met Iran in het eerste deel van dit decennium, en ze bedrogen ons drie jaar lang en werden tot drie keer toe betrapt op het bedriegen”, zei hij. Giuliani betoogde dat Iran een veel ernstiger probleem is dan ISIS. Hij zei dat Iran “toegewijd blijft aan de vernietiging van Israël” en jihadisten ondersteunt die het christendom willen elimineren. Hij verwierp het idee dat Iran hervormd is en meer gematigd onder president Hassan Rouhani. “Ze worden geleid door een dictator. Er zijn vandaag de dag meer executies dan er onder Ahmadinejad waren”, verklaarde hij. Giuliani zei over de overeenkomst met Iran dat “je afspraken maakt met degenen die je vertrouwt, niet met degenen die je zou moeten wantrouwen”. (Jerusalem Post) 

DUITSLAND ERVAART DRAMATISCHE TOENAME ANTISEMITISCHE EN ANTI-ISRAËLISCHE MISDADEN IN 2014: – Een exponentiële toename van anti-Israël misdaden in Duitsland gepleegd door buitenlanders en immigranten in 2014 wijst op een dringende behoefte aan actie, zegt een Duitse politicus. De regering meldde vorige week dat de misdaden onder de categorie van “Israël-Palestijns conflict” zijn toegenomen van een totaal van 41 in 2013 naar 575 in 2014. Van deze “politiek gemotiveerde misdaden” werden er 331 gepleegd door buitenlanders, en 91 hiervan waren geweldsmisdrijven. Het vorige jaar waren er geen gewelddadige misdaden in deze categorie. Bronnen bij de regering merkten op dat terwijl de meeste antisemitische misdaden konden worden herleid tot rechts-extremisten, is de “beangstigend explosie” van de anti-Israel misdaden vorig jaar en de toename van de antisemitische misdaden na de Gazaoorlog van zomer 2014 deels terug te voeren op daders van moslim of Arabische achtergrond. Parlementariër Volker Beck zei dat beleidsmakers “hun ogen niet mogen sluiten voor deze bevinding”, en voegde er aan toe dat de Duitse moslims en allochtone verenigingen de verantwoordelijkheid dragen om dit probleem aan te pakken. (Jerusalem Post) 

Bid tegen de valse hoop van de Europese Joden dat het steeds gewelddadiger antisemitisme zal afnemen. Bid dat degenen die in staat zijn om te emigreren naar Israël dat zo snel mogelijk zullen doen, en dat anderen de nodige hulp krijgen om de overstap te maken voordat het te laat is.

ONDER NAZI’S AFGEWEZEN, NU 102-JARIGE, JOODSE VROUW KRIJGT DOCTORAAL: – In 1938 was het Ingeborg Syllm-Rapoport onder de nazi's niet toegestaan om haar proefschrift te verdedigen omdat ze deels joods is. Bijna acht decennia later werd ze, op dinsdag 9 juni 2015, Duitslands oudste ontvanger van een doctoraat op de leeftijd van 102. Syllm-Rapoport benadrukte in haar dankwoord dat ze niet voor zichzelf door alle inspanningen tot het krijgen van de graad was gegaan op haar gevorderde leeftijd, maar voor alle anderen die tijdens het Derde Rijk onder het onrecht hebben geleden. Nadat de nazi's aan de macht kwamen in Duitsland in 1933, maakten ze geleidelijk de Joden rechteloos, verdreven hen van universiteiten, scholen en uit veel beroepen, voordat ze hen uiteindelijk deporteerden en vermoorden in vernietigingskampen in Europa. (Ynet) 

Yom Sjeenie, 21 Sivan 5775                Maandag, 8 juni 2015

 

"Laat Israël hopen op de HEERE, want bij de HEERE is goedertierenheid en bij Hem is veel verlossing."  Ps. 130:7

 

IRAN VERWERPT BEPERKTE INTERNATIONALE TOEGANG TOT MILITAIRE TERREINEN ALS ONDERDEEL VAN NUCLEAIRE OVEREENKOMST: – Iran zal zelfs geen beperkte toegang tot zijn militaire installaties verlenen aan buitenlanders onder enige nucleaire overeenkomst met de zes wereldmachten, zei het plaatsvervangend hoofd van de strijdkrachten op vrijdag 5 juni 2015. Hij versterkte hiermee de harde opstelling van Teheran over de kwestie terwijl de deadline voor een deal nadert. Toegang voor VN nucleaire inspecteurs tot Iraanse militaire sites en het tempo en de timing van het opheffen van de sancties tegen Teheran zijn enkele van de grote geschillen die Iran en de zes mogendheden moeten oplossen voordat de deadline van 30 juni 2015 verloopt. “Elke vorm van inspectie van militaire terreinen van Iran, met inbegrip van beheerde en beperkte toegang, is onaanvaardbaar”, werd Brigadegeneraal Massoud Jazayeri geciteerd. Sommige hoge Iraanse onderhandelaars hadden de mogelijkheid van beperkte toegang, met Teheran in de controle van het proces, naar voren gebracht. “Gecontroleerde en beheerde toegang tot de militaire terreinen betekent niet inspectie”, zei senior nucleaire onderhandelaar van Iran Abbas Araqchi na aankomst in Wenen op donderdag 4 juni voor een nieuwe ronde van besprekingen met ambtenaren van de zes mogendheden. (Jerusalem Post) 

IN ZEER ZELDZAME PUBLIEKE ONTMOETING NOEMEN ISRAËL EN SAOEDI ARABIË OFFICIEEL IRAN ALS GEMEENSCHAPPELIJKE VIJAND: – Een zeer ongebruikelijke openbare vergadering van hooggeplaatste Israëlische en Saoedi-Arabische ambtenaren vond plaats in Washington vorige week, toen de inkomende directeur-generaal van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een podium deelde - en de handen schudde - met een gepensioneerde Saoedi-Arabische generaal, een voormalig top adviseur van de Saoedische overheid. Eshki sprak uitvoerig over de vijandige en agressieve acties van Iran in de regio en signaleerde dat vrede met Israël, op basis van de Saoedische geleide Arabische vredesinitiatief, een topprioriteit was. Gold, het huidige hoofd van de Jerusalem Center for Public Affairs denktank, zal naar verwachting in de komende dagen worden bevestigd als het hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook hij sprak van de uitdagingen in het Midden-Oosten door Iran, en waarschuwde voor een zwakke nucleaire overeenkomst met Teheran, die de islamitische republiek zou maken tot een nucleaire drempel staat. Bloomberg News meldde dat de twee landen, oude vijanden zonder diplomatieke betrekkingen, de afgelopen 17 maanden vijf clandestiene vergaderingen hebben gehouden over de dreiging van Iran. Langlopende geruchten over achterkamer gesprekken tussen Jerusalem en Riyad zijn nooit officieel bevestigd. Shimon Shapira, een expert inzake de Libanese terreurgroep Hezbollah, die deelnam aan de bijeenkomsten, zei: “We ontdekten dat we dezelfde problemen en dezelfde uitdagingen hebben en een aantal van dezelfde antwoorden”. (Times of Israel) 

NETANYAHU VEROORDEELT WERELD OVER FALEN RAKETAANVALLEN TE VEROORDELEN: – Minister President Benjamin Netanyahu veroordeelde de internationale gemeenschap op zondag 7 juni 2015 voor het niet veroordelen van de Gaza raketbeschietingen op het zuiden van Israël. “Ik hoorde geen enkel lid van de internationale gemeenschap de aanval veroordelen, en de VN geen woord zeggen”, zei Netanyahu. “Ik ben benieuwd om te zien of de stilte zal blijven als we handelen uit zelfverdediging. Het moge duidelijk zijn: De hypocrisie die over de wereld gaat zal onze handen niet ketenen in de verdediging van de burgers van Israël”, voegde hij er aan toe. Sporadische raketaanvallen vonden telkens plaats de afgelopen weken, met dolende Palestijnse facties, in het bijzonder een die sympathiseert met ISIS, waarmee de wapenstilstand wordt gebroken. (Ynet) 

ISRAËL NEEMT GEEN RISICO; IDF ACTIVEERT IRON DOME IN HET ZUIDEN: – Iets meer dan een dag na het afvuren van raketten door Palestijnen in de Gaza grenssteden, heeft het leger drie anti-raket Iron Dome onderscheppers ingezet in het Zuiden. Een batterij werd gestationeerd in de buurt van Ashdod en ander werd niet ver van Netivot geplaatst. Minister van Defensie Moshe Ya’alon zwoer op donderdag 4 juni 2015 dat Israël geen pogingen om haar burgers te schaden zal toestaan of de terugkeer van een realiteit zal toestaan waarbij raketten binnendruppelen in het land. Ya’alon maakte de opmerkingen nadat de Palestijnen in de Gazastrook twee raketten op woensdag 3 juni 2015 op het zuiden afvuurden. De Israëlische luchtmacht trof nog diezelfde avond Hamas doelen in de Gazastrook. Er vielen geen gewonden bij de raketaanvallen of luchtaanvallen. (Jerusalem Post) 

ABBAS GEEFT BIOSCOOP AANSLAG PLEGER “MILITAIRY STAR OF HONOR”: – De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas heeft afgelopen donderdag 4 juni 2015 opnieuw internationale bronnen weerlegd die beweren dat hij een potentiële “vrede partner” is omdat hij een vrouwelijke terrorist bekroonde met een “Militairy Star of Honor” die in 1967 een bom geplaatst had in een bioscoop in Jerusalem. In de ceremonie, die werd uitgezonden op de officiële PA TV, stond Abbas naast de terroristische Fatima Barnawi, terwijl de secretaris-generaal van de president Tayeb Abdel Rahim hardop 'het presidentiële decreet ter ere van haar’ namens Abbas voorlas. “Strijder Fatima Barnawi - de eerste vrouwelijke gevangene van de revolutie van het moderne Palestina - wordt de Prijs toegekend van de Militairy Star of Honor”, las Rahim. Hij merkte op dat de prijs “een waardering voor haar voortrekkersrol in de strijd, haar offer voor haar thuisland en haar volk, en zijn revolutie, en haar bereidheid om te geven vanaf het begin tot nu toe, was”. Barnawi's poging om talloze burgers te vermoorden werd verijdeld toen de bom werd ontdekt, en haar actie leverde haar een levenslange gevangenisstraf op – maar ze werd vrijgelaten in 1977 na het uitzitten van slechts tien jaar van haar gevangenisstraf. (Arutz-7) 

Dergelijke evenementen ter ere van de moordenaars van onschuldige Israëlische burgers zijn een duidelijke blik in het hart van degenen die doen alsof ze vreedzame bedoelingen met de Joodse staat hebben. Er is nooit iets gezegd door Westerse leiders over plechtigheden ter ere van terroristen, of met haat vervulde Palestijnse leerboeken en tv-shows voor kinderen. Er wordt nauwelijks melding gemaakt hoe het voortdurende bewijs van kwaadwilligheid in de Palestijnse gecontroleerde maatschappij het vertrouwen in Israël breekt dat Palestijnen plannen zouden hebben voor toekomstige Arabische generaties die naast en met hen in harmonie leven.

NASRALLAH DREIGT MET VERJAGEN VAN “MILJOENEN ISRAËLI’S: – De terroristische leider Hassan Nasrallah van Hezbollah heeft Israël op vrijdag 5 juni 2015 nogmaals gedreigd en zei dat zijn groep “miljoenen” in Israël zou verdrijven als de Joodse staat Libanon zou aanvallen. Nasrallah maakte de dreiging in een televisietoespraak nadat een official van het Israëlische leger waarschuwde dat Israël zich zou “moeten” richten tegen civiele gebieden in Libanon in een toekomstige confrontatie met Hezbollah. “We zijn niet bang van uw oorlog of van uw bedreigingen”, verklaarde Nasrallah. “Als jullie ervan uitgaan dat we bezig zijn in Syrië, dan hebt u het verkeerd - omdat dit niets verandert in de manier waarop we omgaan met onze vijand”, zei Nasrallah. Al meer dan twee jaar heeft Hezbollah gevochten in Syrië namens de omstreden president Bashar Al-Assad. Hoewel hij is doorgegaan met het bedreigen van Israël verklaarde Nasrallah, in een recent interview met de Syrische staatstelevisie, dat ondanks het opscheppen door hemzelf en andere Hezbollah leiders over de mogelijkheden van de groep, de groep niet in staat is onafhankelijk een oorlog te voeren tegen Israël. (Arutz-7) 

Bid dat de leiders in Israel van regering, leger en de inlichtingendiensten zeer alert zullen blijven en bereid zullen zijn om raketaanvallen, uit Syrië en van de in Libanon gevestigde terroristische organisatie Hezbollah, te blijven voorkomen.

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.