ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Revie’ie, 22 Elul 5774            Woensdag, 17 september 2014

 

"Welzalig bent u, Israël! Wie is zoals u? U bent een volk dat door de HEERE verlost is. Hij is een schild en een hulp voor u, Hij is uw majesteitelijke zwaard; daarom zullen uw vijanden zich geveinsd aan u onderwerpen, en ú zult hun hoogten betreden!"  Deut. 33:29

 

DOE MEE MET ONS 2014 LOOFHUTTENFEEST IN JERUSALEM: – De Loofhuttenfeest conferentie van Visie voor Israël zal dit jaar plaatsvinden van 12 t/m 14 oktober 2014 in “The Pavilion Center” in het centrum van Jerusalem aan de Jaffa Street. Bezoek onze Loofhuttenfeest website waar u meer informatie kunt vinden, een glimp kunt opvangen van geplande evenementen en uw plek kunt reserveren. U kunt ook ter plaatse inschrijven. Om meer informatie te verkrijgen kunt u mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of gaan naar www.succotcelebration.com Dynamische sprekers en aanbiddingsleiders voor dit profetische feest zijn dit jaar: Lance Lambert, David Herzog, Barry & Batya Segal en For His Name's Sake praise & worship ministry ( http://www.youtube.com/watch?v=7Vv_7YvpU1s ) en nog veel anderen die gaan komen. Als je naar Israël had willen komen in de zomer, maar uw reis moest annuleren, waarom komt u dan niet naar ons voor het Loofhuttenfeest? 

LOOFHUTTENFEEST LONDEN 2014: – Vier het 2014 Loofhuttenfeest bij ons in Londen, 24 & 25 oktober in het Emmanuel Centre. Sprekers zijn onder meer Nathan Morris, voorzitter van Shake the Nations Ministries, Barry en Batya Segal, en anderen. Om te registreren of voor meer informatie, ga naar: www.josephstorehouse.co.uk of bel met +44-1793-862121 in het Verenigd Koninkrijk.

ISRAËL GELDT ALS VIERDE BEST OPGELEIDE LAND: – Israël staat in de gelederen achter Rusland, Canada en Japan en nog voor de VS, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk, volgens het percentage van de bevolking dat een academische graad bezit, meldde een onderzoek op basis van recente gegevens van de OESO. De universitair opgeleide bevolking in Rusland was 53,5%, Canada 52,6%, Japan 46,6% en 46,4% in Israël, de landen die volgden zijn VS met 43,1%, Zuid-Korea 41,7%, Australië 41,3%, en het Verenigd Koninkrijk 41%. (Haaretz) 

VOORZITTER BANK OF ISRAËL UITGEROEPEN TOT EEN VAN BESTE BANKIERS VAN CENTRALE BANKEN TER WERELD: – De Bank of Israël gouverneur Karnit Flug is geselecteerd als een van de zeven beste centrale bank hoofden in de wereld door het magazine Global Finance, dat jaarlijks een ranglijst opstelt van bankiers die het beschouwd als het meest effectief in het aansturen van de economie door moeilijke tijden. Flug was een van de zeven bankiers die een A-rating kregen. Andere bankiers die deze eer toegekend kregen waren de hoofden van de centrale banken van India, Zwitserland, Saudi-Arabië, de Filippijnen en Taiwan. (Arutz-7) 

OORLOG TREKT EEN WINKELHAAK IN BBP GROEI VAN ISRAËL: – Operation Protective Edge heeft een deuk in de Israëlische economie veroorzaakt. Als gevolg van het verlies van werk uren en productiviteit tijdens de oorlog, is het bruto binnenlands product (BBP) van Israël naar beneden bijgesteld. In plaats van de 2,9% die verwacht werd aan het begin van de zomer, zal de groei slechts 2,4% bedragen, heeft de Bank van Israël gezegd. Voor Israël, waar de economie alleen maar is gegroeid in de afgelopen vijf jaar, is de neerwaartse bijstelling een teken dat de oorlog inderdaad wel wat schade heeft veroorzaakt. Naast de verliezen in de dienstverlening, productie en de export als gevolg van de moeilijkheid de werknemers van en naar hun werk te krijgen, werden de grootste verliezen opgetekend in de toeristische sector. Op zondag kondigde het ministerie voor toerisme een hulppakket waarvan gehoopt wordt dat het die bedrijven weer op hun voeten zal helpen. (Arutz-7) 

Het is van groot belang dat christenen, die werkelijk met hun hele hart achter Israël zeggen te staan, dit laten zien door juist in tijd van nood naar Israël gaan, in plaats van in hun comfortabele stoel opbellen om hun reis te annuleren. Als iemand gaat zal hij/zij de echte zegen van Gods bescherming ervaren en beschermt worden. Ik spreek uit eigen ervaring en meen derhalve deze opmerking te mogen maken. Een van de raketten van Hamas kwam drie weken geleden op slechts 500 meter bij mij vandaan in open veld terecht en dat liet me Gods hand zien. Peter Nissen.

IDF: RAKET AFGEVUURD VANUIT GAZA TREFT ISRAËL: – Bewoners van de Regionale Raad Eshkol meldden dinsdagavond 18:00 dat een raket werd afgevuurd vanuit Gaza, die buiten een van de lokale gemeenschappen neerkwam. De IDF bevestigde enkele minuten later dat de raket werd afgevuurd vanuit Gaza en aan de Israëlische kant van het veiligheidshek landde, in de eerste dergelijke aanval door Gaza terroristen sinds de wapenstilstand in werking trad op 26 augustus. Er werden geen schade of gewonden gemeld. Hoofd Eshkol Regionale Raad Chaim Yelin gereageerd op de aanval, zeggende: “Wij zullen geen sporadisch vuur op onze gemeenschappen accepteren. De leiding van de staat Israël zal maatregelen moeten nemen door de manier waarop het kiest om haar inwoners te verdedigen. We verwachten dat de overheid handelt om de rust in de regio te brengen en te houden. De steun voor Minister President Binyamin Netanyahu kelderde aan het einde van de recente IDF Operation Protective Edge, vanwege een vermeend gebrek aan beslissende militaire actie tegen Hamas. De goedkeuring voor Netanyahu ging van 82% op het hoogtepunt van de campagne omlaag naar een schamele 32%, nadat hij een wapenstilstand met de terroristische organisatie Hamas had gesloten. (Jerusalem Post / INN) 

Opnieuw moet er voorbede zijn voor de veiligheid van de belegerde zuidelijke gemeenschappen in Israël en dat het ontstaan van nieuwe raketaanvallen door terroristische groeperingen uit de Gazastrook zal worden beantwoordt met een beslissende, krachtige stap van de kant van de Israëlische regering. De intentie van Hamas om Israël te vernietigen kan tijdelijk ondergronds gaan voor een intermezzo, terwijl het zich herbewapend, maar de haat tegen de joodse staat zal zeker weer de kop opsteken op een gegeven moment. Geschiedenis is de herhaalde getuige en Hamas maakt er ook helemaal geen geheim van.  

NETANYAHU ROEPT OP DEFENSIEBUDGET TE VERHOGEN MET VELE MILJARDEN: – Minister President Netanyahu riep maandag op tot een “aanzienlijke stijging” in het defensiebudget na Operation Protective Edge. “Elke verantwoordelijke leider zou dit, in het licht van de toenemende bedreigingen om ons heen, eisen en een aanzienlijke verhoging van het defensiebudget mogelijk maken, gezien de realiteit en de toenemende veiligheidsproblemen rondom ons. En dit is wat we zullen doen, een significante toename van de vele miljarden”, aldus Netanyahu. Netanyahu sprak maandag ook over de bredere problemen van het Midden-Oosten, en vergeleek de terreurorganisatie Hamas met Islamitische Staat (ISIS), een vergelijking die de Leider van de meerderheid in de VS Senaat Harry Reid (D-NV) onlangs nogmaals heeft bevestigd toen hij het hypocriete verschil in de wereldreactie over de twee groepen afkeurde. Sprekend over ISIS merkte Netanyahu op dat “tientallen landen tegenover een terreurorganisatie staan die min of meer de grootte van Hamas heeft. Je ziet wel dat het Midden-Oosten zeer snel verandert. Staten staan plotseling massaal op en uit de grond en het zand staan extremistische sjiitische en soennitische organisaties op die met elkaar concurreren. Maar ze hebben allemaal een standpunt - dat we hier niet nodig hebben en niet willen hebben”, zei Netanyahu. “We weten dat we zijn bezig met de strijd voor ons bestaan, al sinds het begin van het zionisme, zowel voor als na de oprichting van de staat”, aldus de premier. (Arutz-7) 

ISRAËL ZOU ELK MOMENT KUNNEN TOESLAAN TEGEN IRAN: – In de strijd tegen het politieke echelon voor toename van het defensiebudget deze week, herinnerde de commandant van de Israëlische luchtmacht, Maj-Gen. Amir Eshel, iedereen eraan dat dezelfde vliegtuigen die gebruikt zijn om Gaza aan te vallen in de zomer kunnen worden opgeroepen op elk gewenst moment om de nucleaire installaties van Iran te treffen. “Er is niemand in deze kamer die bereid zou zijn om in een auto te rijden die zo oud is als onze vliegtuigen”, zei Eshel. “Gisteren waren deze vliegtuigen in Gaza actief, en morgen zouden we ze naar Teheran kunnen turen”. De nationale begroting van Israël is een bron van grote spanning in de nasleep van de zomerse oorlog met Gaza geweest. Netanyahu blijft zich tegen elke prijs inzetten om Iran te verhinderen kernwapens te bereiken, en het behoud van Israëls superioriteit in de lucht is de sleutel tot het waarmaken van die belofte. Iran blijft uitdagend in haar zoektocht naar een atoombom, en daarom werd de reactie van Eshel gezien als een hint dat Israël zich zou kunnen voorbereiden in de Islamitische Republiek toe te slaan in de zeer nabije toekomst. (Israel Today) 

VN TREKT TROEPEN TERUG UIT SYRISCHE GOLANHOOGTEN: – De VN zei dat het “tijdelijk” honderden vredestroepen van de Syrische kant van de Golan Heights uit het door Israël gecontroleerde gebied heeft geëvacueerd, zeggende dat de troepen werden bedreigd door escalerende gevechten in de burgeroorlog in Syrië. De stap is een belangrijke herschikking van het 1.200 leden tellende VN-toezicht op het troepenscheidingsakkoord, dat volgde op een 40-jarig bestand tussen Israël en Syrië sinds de oorlog van 1973. Terwijl de VN-troepen zich terugtrekken uit een oorlogsgebied en zich begeeft in Israëlische bescherming ontstaat er nog weer eens een nieuwe herinnering aan de internationale gemeenschap dat veel terughoudender zou moeten zijn met het eisen van Israël om zich terug te trekken uit hun territorium en hun veiligheid in de handen van anderen te geven. Vrede plannen suggereren dat Israël zich terug moet trekken verder dan de Israëlische militaire leiders comfortabel vinden, en dat Israël hun plaats moet laten innemen door internationale troepen. Ondertussen zei een woordvoerder van het oppositionele Vrije Syrische Leger zondag dat de Islamitische Staat terreurgroep werkt met slapende cellen in het zuiden van Syrië in de buurt van de grens met Israël. De woordvoerder zei dat een deel van de 6.000 islamistische strijders die in juli naar het zuiden zijn gevlucht in de richting van de grens met Israël en Jordanië eigenlijk behoren tot de Islamitische Staat, en niet tot het Nusra front zoals tot nu toe werd gedacht. (Wall Street Journal / Commentary) 

Israëls noordelijke grenzen en gemeenschappen hebben constante behoefte aan de gebeden voor bescherming nu het geweld - en de bedreigingen van de toename van geweld - blijven doorwerken vanuit het Syrische conflict. Nu zelfs internationale troepen van de VN niet in staat zijn veiligheid te garanderen is het duidelijk dat alleen Gods Rechterhand kan helpen.

TURKIJE VERWELKOMT LEIDERS VAN DE VERBANNEN MOSLIMBROEDERSCHAP: – De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei maandag dat hij zeven top Moslim Broederschap leiders zou verwelkomen nu ze worden gedwongen om Qatar te verlaten, met vermelding van zijn sterke banden met de islamitische groep - en hun uitbreiding met de Gaza uitloper Hamas. “In het geval ze vragen naar Turkije te komen, zal de verplichte gastvrijheid die verstrekt wordt aan iedereen ook aan hen worden verstrekt”, zei Erdogan. Zijn positie is in strijd met die van de meeste Arabische staten, die het optreden van Egypte tegen de groep hebben gesteund. Ondertussen is Turkije aan een ander front van het terrorisme een van de grootste bronnen van ISIS rekruten. Maar liefst 1.000 Turken hebben zich aangesloten bij ISIS, volgens de Turkse media. Washington wil dat Turkije de toestroom van buitenlandse strijders tegenhoudt en stopt met ISIS te helpen met de uitvoer van olie die het produceert op het grondgebied van het bezit in Syrië en Irak. Tot nu toe heeft de Turkse president Erdogan zich met alle middelen verzet tegen agressieve stappen tegen de groep. Turkije weigerde afgelopen donderdag een communique te ondertekenen dat een aantal regionale staten verplichtte “gepaste” nieuwe maatregelen te nemen om ISIS tegen te gaan. (Arutz-7 / NY Times) 

Een aantal politieke leiders van Turkije, waaronder President Erdogan, hebben een krachtige islamistische agenda. Bid dat deze agenda's niet effectief worden in het creëren van nog een nieuw islamitisch bolwerk in het Midden-Oosten. Bid dat deze staat niet de kans krijgt zich bij de EU aan te sluiten. Bid dat God de Europese leiders en inwoners eindelijk de ogen zal openen voor het te laat is.  

DRIE GEWONDEN BIJ BRANDSTICHTING IN SYNAGOGE TE BRUSSEL: – De Belgische autoriteiten geloven dat een brand in een Brusselse synagoge op dinsdag het gevolg van brandstichting is, meldde het Belga News Agency, minder dan vier maanden na een dodelijke schietpartij in het Joodse museum van de stad. Drie mensen raakten gewond door het inademen van rook van de brand, die uitbrak op de tweede verdieping van de synagoge en voor het eerst werd gemeld rond 06:30 uur. Ja'akov Hagoel, hoofd van de afdeling voor de activiteiten in Israël en Countering Antisemitisme van de World Zionist Organization zei: “Er is geen twijfel dat dit een voortzetting is van het gewelddadige antisemitisme dat zich wereldwijd en in het bijzonder in België in de afgelopen maanden verspreidt”. Het incident komt nadat een man vier mensen in het Joods Museum in Brussel op 24 mei heeft doodgeschoten. De enige verdachte, Mehdi Nemmouche, is in afwachting van het proces in België. De man met de dubbele Frans-Algerijnse nationaliteit, bestede enige tijd met het vechten naast jihadistische groepen in Syrië waaronder ISIS. Het incident versterkt de vrees dat Europese extremisten die terugkeren uit de strijd in Syrië en elders aanvallen op eigen bodem en burgers kunnen gaan uitvoeren. (Haaretz / INN)   

BEWAKER BIJ GERENOMMEERDE BRITSE WINKEL IN LONDEN ONTSLAGEN NA ANTISEMITISME NA HET WEIGEREN JOODSE KINDEREN IN DE WINKEL TOE TE LATEN: – Een toonaangevende Britse retailer is gedwongen om zich te verontschuldigen na een schokkend incident waarbij een bewaker buiten de winkel joodse schoolkinderen de weg versperde om naar binnen te gaan. Kinderen uit het Yavneh College middelbare school in Londen waren volgens de Jewish Chronicle verbaasd toen de bewaker hen blokkeerde naar binnen te gaan en gewoon zei: “Geen Joden, geen Joden”. David Rosen, een advocaat wiens zoon tot de groep behoorde die de toegang werd geweigerd, heeft een klacht ingediend bij de managers van de winkel, en na een onderzoek werd de bewaker in kwestie onmiddellijk ontslagen door zijn bedrijf. Het is het laatste in een schijnbaar eindeloos aantal antisemitische incidenten in het Verenigd Koninkrijk en Europa in het algemeen, waar het antisemitisme een niveau heeft bereikt dat hoger is dan in eerdere generaties ooit. En als gevolg van de sociale media beperkt het zich niet alleen tot de steden maar is het landelijk dekkend het geval in heel Europa. (INN) 

Landen die er volgens onderzoeken vooral boven uitsteken zijn Engeland, Frankrijk, Zweden en Nederland. Bid dat God in deze landen een verandering teweeg zal brengen.

 

Yom Sjeenie, 20 Elul 5774             Maandag, 15 september 2014

 

 

"Als de vijand zal komen als een rivier, zal de Geest van de HEERE de banier tegen hem oprichten."  Jes. 59:19

 

JOODS MUSEUM HEROPENT VIER MAANDEN NA DODELIJKE SCHIETPARTIJ: – Het Brusselse Joods Museum opende zijn deuren voor het publiek weer op zondag met een plechtige ceremonie die werd bijgewoond door de Belgische Minister President Elio Di Rupo. De instelling in het centrum van Brussel was gesloten sinds de 24 mei nadat bij een aanval door een terrorist die het vuur opende in het museum met een geweer en daarbij een Israëlisch echtpaar, een Franse vrouw en een Belgische man werden gedood. Een man met de Franse nationaliteit, Mehdi Nemmouche, wordt verdacht van de aanval nadat hij het grootste deel van 2013 in Syrië training met islamistische rebellen had uitgevoerd. “We vechten en zullen doorgaan in onze strijd tegen het terrorisme”, zei Di Rupo bij de opening formaliteiten die gekenmerkt werden door strenge veiligheidsmaatregelen. De ceremonie komt op een moment dat de westerse regeringen zich steeds meer zorgen maken over de stroom van de Europese burgers die naar Syrië en Irak gaan om te vechten samen met de Islamitische Staat en als geradicaliseerde terroristen terugkomen. (Jerusalem Post) 

WESTERSE TERRORISTEN DIE TERUG WILDEN GEVANGENGENOMEN DOOR ISIS: – Een groep Europese jihadistische strijders, die ontgoocheld waren met vechten voor de Islamitische Staat en die wensten om naar huis terug te keren, werden enkele dagen geleden gevangen genomen door hun commandanten. Volgens rapporten, werden de wapens van de groep in beslag genomen en zijn ze gedwongen naar een straf-centrum in de door ISIS-gecontroleerde stad Raqqa, in Syrië, te marcheren. De groep bestond uit vijf Britten, drie Fransen, twee Duitsers en twee Belgen. Ze waren gefrustreerd doordat ze hun tijd moesten besteden met het bestrijden van andere rebellen in plaats van te strijden tegen de regering van Bashar al-Assad, de president van Syrië. De vijf Britten stelden hun vertrek al uit vanwege de angst te worden gearresteerd bij hun terugkeer naar Groot-Brittannië. ISIS werd verondersteld om een welkome open deur beleid te hebben als het gaat om het bezoeken van westerse strijders, maar met de recente Amerikaanse luchtaanvallen, zijn commandanten steeds meer paranoïde geworden voor mogelijke spionnen. Dit laatste incident toont ook het gevaar voor de Westerse rekruten aan die reizen om te vechten in ISIS gelederen, en die na enige tijd wensen over te lopen of terug te keren. Ze zitten gevangen en worden geconfronteerd met wrede straf en / of een gevangenisstraf door hun ISIS commandanten of met de dreiging van arrestatie bij thuiskomst. Meer dan 500 Britten zijn al afgereisd naar Irak en Syrië om zich bij de Islamitische Staat aan te sluiten. Van ongeveer de helft wordt verondersteld dat ze zijn teruggekeerd, 40 van hen werden gearresteerd. (INN) 

Bid dat deze rapporten veel impulsieve jongeren en meer toegewijde activisten zullen weerhouden van deelname aan de moorddadige gelederen van ISIS en andere terroristische organisaties in het buitenland.  

KERRY PRIJST ROL VAN EGYPTE AAN DE FRONTLINIE TEGEN HET TERRORISME: – John Kerry heeft zaterdag gesprekken gevoerd met de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sisi en de Egyptische minister van Buitenlandse Sameh Shoukry. “Egypte staat aan de frontlinie van de strijd tegen het terrorisme, in het bijzonder als het gaat om de bestrijding van extremistische groepen in de Sinaï”, vertelde Kerry op een Caïro persconferentie, verwijzend naar het Sinaï-schiereiland, waar terroristische groeperingen vechten tegen Egyptische troepen en hun steun voor de ‘Islamitische Staat organisatie’ hebben uitgesproken. Shoukry zei dat regionale terreurgroepen in Egypte moesten worden aangepakt en dat de internationale gemeenschap ook een internationale verantwoordelijkheid heeft. “Uiteindelijk wordt deze extremistische ideologie gedeeld door alle terroristische groeperingen”, weidde hij uit. “We ontdekken en herkennen banden van samenwerking tussen hen en zien een gevaar als het de grens overgaat”. Kerry bezocht Egypte om steun te verwerven voor een brede coalitie van landen om ISIS te bestrijden. Hij had zich al verzekerd van de steun van 10 Arabische regeringen, waaronder Egypte, samen met Irak, Jordanië, Libanon en de zes Golfstaten, waaronder Saudi-Arabië. (INN) 

De Minister van Buitenlandse Zaken van Egypte maakte een opmerkelijk punt toen hij zei dat de extremistische ideologie wordt gedeeld door alle terroristische groeperingen. Dergelijke terroristische groepen omvatten ook Hamas, dat de Gazastrook regeert - en waarvan het niet aflatende doel is om Israël te vernietigen. Hamas is een uitloper van de terroristische organisatie Moslim Broederschap waarvan de leiders onlangs werden verdreven uit de regering in Cairo en die door de Egyptische ambtenaren nu als groep illegaal wordt geacht. Zullen de volken kunnen gaan beseffen dat Israël een bondgenoot is in de strijd tegen, en het elimineren van, terroristische entiteiten die een gevaar vormen voor het bestaan van, en een bedreiging vormen voor, de hele wereld.

QATAR VERDRIJFT BELANGRIJKE LEIDERS VAN DE MOSLIM BROEDERSCHAP: – Qatar, dat is beschuldigd van het aanwakkeren van een groot deel van het geweld in het Midden-Oosten en dat een bekende geldschieter is van de Moslim Broederschap en Hamas, heeft leden van de Moslim Broederschap uit haar grondgebied verbannen. Media bronnen meldden zaterdag dat de leiders van de Egyptische Moslimbroederschap en geallieerde geestelijken zeiden dat ze vertrekken uit Qatar, waar ze hun toevlucht hadden gezocht na de verdrijving van de Egyptische islamistische president Mohammed Morsi en het hardhandig optreden tegen zijn aanhangers. Hun aanwezigheid in Qatar had ernstig gespannen relaties tot gevolg tussen Doha met Egypte en Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, die de meer dan 85-jarige islamitische beweging allemaal zien als een bedreiging. De regeringen van Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten trokken hun ambassadeurs terug uit Qatar in juni, uit protest tegen de steun van Qatar voor de Moslim Broederschap. De verdrijving van de hoge ambtenaren van de Broederschap bedreigt de groep, die aan de macht kwam in Egypte door middel van een reeks van post-Arabische Lente verkiezingen, maar die een dramatische val meemaakte tijdens het verdeeldheid zaaiende jaar van Morsi’s macht waardoor de groep verder werd geïsoleerd. Het agentschap zei dat zal worden gezocht naar een andere basis in ballingschap, eventueel Turkije. Er zijn verschillende high-profile oproepen om het WK in 2022 te stoppen in Qatar, totdat het stopt met de financiering van terrorisme, ook door de Israëlische Minister van Economie Naftali Bennett. (Arutz-7) 

BONDSKANSELIER MERKEL VAN DUITSLAND DOET GELOFTE ANTISEMITISME TE BESTRIJDEN: – Duitsland zal er alles aan doen om het antisemitisme te bestrijden, beloofde bondskanselier Angela Merkel in een toespraak, zondag, na een golf van geweld tegen joden en het verspreiden van anti-Israëlische sentimenten die werden opgewekt door het conflict in de Gazastrook. Merkel deed haar belofte ten overstaan van duizenden tijdens een mijlpaal protestbijeenkomst tegen de stijging van het antisemitisme waarvan de autoriteiten en joodse leiders de schuld vooral neerleggen bij moslimextremisten en jonge immigranten, en ze zei dat iedereen die Joden aanvalt iemand is die heel Duitsland aanvalt. “Het is onze nationale en maatschappelijke plicht om het antisemitisme te bestrijden. Iedereen die iemand bij het dragen van een keppeltje aanraakt, raakt ons allemaal aan. Iedereen die schade toebrengt aan een Joodse grafsteen is een schande voor onze cultuur. Iedereen die een synagoge aanvalt doet een aanval op de fundamenten van onze vrije samenleving”, zei Merkel. Meer dan een half miljoen joden woonden in Duitsland toen de nazi's aan de macht kwamen in 1933. Dat aantal werd teruggebracht tot ongeveer 30.000 door de Holocaust. De bevolking is sindsdien gegroeid tot 200.000. Op een ander front kondigde Duitsland vrijdag een verbod af op de Islamitische Staat en zegt dat het doel is om te voorkomen dat de groep jonge jihadisten in Duitsland kan werven. Gelijktijdig met de lancering van een brede Amerikaanse campagne tegen de terroristen, die luchtaanvallen in Syrië als Irak zou kunnen omvatten, introduceerde Duitsland een onmiddellijk verbod op het maken van alle IS propaganda, symbolen en activiteiten en verklaarde die als illegaal. (Haaretz)  

MINISTERIE VAN TOERISME STEEKT HELPENDE HAND UIT NAAR TOERISME INDUSTRIE: – De Israëlische toeristische sector was een van de grootste slachtoffers van de Israëlische oorlog in het midden van deze zomer. En om de ineenstorting van veel van de kleinere toeristische-gerelateerde bedrijven, die zich waarschijnlijk niet snel zelfstandig kunnen herstellen in het toerisme, te voorkomen kondigde het Ministerie op zondag een hulppakket aan dat, het is te hopen, zal helpen deze bedrijven weer op hun voeten te helpen. Het ministerie zei dat de hulp die wordt gegeven onafhankelijk is van een specifieke toewijzingen dat de regering van plan is om vergoeding van particulieren en bedrijven te maken voor de verliezen die in de oorlog zijn opgelopen. Wetgeving op die compensatie is in behandeling, maar het ministerie zei dat het niet zal afwachten; in plaats daarvan, is een verdubbeling van het budget voor marketing, voor een totaal van 10 miljoen NIS, tot en met het einde van 2014 al gestart. Het geld zal worden gebruikt voor algemene Israël gerichte advertentie- en marketing campagnes, maar ook voor specifieke sectoren die gekwetst zijn door de oorlog. Geld zal beschikbaar zijn voor bedrijven om kortingen en speciale pakketten aan te bieden, in samenwerking met de overheid. (Arutz-7) 

Bid voor een snel herstel van het aantal inkomende bezoekers naar Israël na Operation Protective Edge en een terugkeer naar de recente toeristische cijfers. Zorg dat ook u onder degenen bent die besluiten om die langverwachte reis naar Israël in de komende maanden te maken.

HELP ONS ALSTUBLIEFT OM LEVENS EN HOOP TE HERBOUWEN: – Israëlische burgers hebben onlangs 4.000 raketaanvallen uit de handen van terroristen van Hamas doorstaan. Levens, huizen en bedrijven zijn verloren gegaan en emoties zijn zwaar beschadigd. Bezuinigingen van de overheid die nu worden doorgevoerd om te betalen voor de laatste operatie van Israël in de Gazastrook zullen nog meer pijn doen aan de armen. We vragen u uit liefde nog steeds de handen en harten bij Visie voor Israël te helpen om de hoop weer op te bouwen en te zorgen voor de moegestreden en behoeftige mensen in het Land. Uw giften zijn essentieel en worden zeer gewaardeerd.

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.