ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 6 Shevat 5775             Maandag, 26 januari 2015

 

"De HEERE is echter met mij als een machtige Held, daarom zullen mijn vervolgers struikelen, ze zijn tot niets in staat. Zij zullen zeer beschaamd worden, want zij zullen niet verstandig handelen. Het zal een eeuwige verwarring zijn, die niet vergeten zal worden."  Jer. 20:11

 

REGISTRATIE VOOR PESACH- EN SEDERVIERING BEGONNEN: – Pascha is een tijd om Gods bevrijding van het volk Israël uit Egypte te vieren tijdens de tijd van de Exodus. We herdenken dit door deel te nemen in een Seder, een speciale tijd van gebed, eten en de gemeenschap waarin we God eren omdat Hij ons verlost, zowel tijdens de Exodus als vandaag. Vier dit samen met ons dit jaar in Londen waar we uw gastheer zijn voor een Pascha Seder in het Emmanuel Centre in Westminster op 28 maart 2015. U wordt ontvangen door Barry en Batya Segal, en met de sprekers Andrew White en Alistair Scott zullen we tijd hebben van lofprijs en aanbidding met de Moriah Band. Deze viering zal een vreugdevolle tijd zijn van herinneren aan onze geschiedenis en dank aan de Heer voor zijn verlossing. Om u in te schrijven kunt u bellen met 00-44-1-793-862121 in het Verenigd Koninkrijk.

EX OBAMA STEUN ZEGT DAT PRESIDENT NIET KRACHTIG GENOEG OMGAAT MET IRAN: – Dennis Ross, de veteraan Midden-Oosten steun en voormalig vrede gezant, bekritiseerd zijn voormalige baas, de Amerikaanse president Barack Obama, voor “niet krachtig genoeg” omgaan met Iran in het licht van de vastgelopen nucleaire gesprekken en de recente staatsgreep in Jemen. Ross stelt dat de Amerikaanse bondgenoten in de regio steeds meer ongerust worden over wat zij zien als groeiende Iraanse invloed in Libanon, Syrië, Irak en Jemen, terwijl ze Washington als op de terugtocht beschouwen. “Deze twee gelijktijdige ontwikkelingen - de impasse in de nucleaire gesprekken en de agressieve stappen van Iran in de regio - zijn niet toevallig”, schreef Ross. “Ze zijn nauw met elkaar verbonden, en dat moet een les zijn voor President Obama: De nucleaire impasse kan niet worden doorbroken, tenzij Washington zich opnieuw bezig houdt met de talloze conflicten en burgeroorlogen die de regio teisteren, met name nu Jemen zo kwetsbaar is en de Saoedische koninklijke familie in een staat van onrust verkeert na de dood van koning Abdullah op donderdag”. Ross gaf Obama en zijn Europese bondgenoten de schuld voor de toekenning van “een royale lijst van concessies” aan de Iraniërs in de loop van de nucleaire gesprekken die ruim een jaar hebben geduurd. De voormalige vrede gezant zegt dat de westerse mogendheden “toegegeven hebben aan Iraanse verrijking van uranium, overeengekomen zijn dat Teheran haar aantal centrifuges niet significant hoeft te verminderen of faciliteiten hoeft te ontmantelen, en een programma van industriële omvang zou kunnen hebben na het verstrijken van enige tijd”. Ross wijst erop dat “historisch gezien, de Islamitische Republiek haar gedrag alleen heeft aangepast wanneer haar leiders hoge kosten zagen als ze dat niet zouden doen”. In plaats van meer concessies te doen zou het Westen de leiders van Iran moeten laten zien dat ze meer te verliezen hebben dan dat ze winnen door het niet sluiten van een overeenkomst”, aldus Ross.. (Jerusalem Post) 

Bid dat de God van Israël Zijn strategie zal inbrengen om de groeiende Iraanse nucleaire dreiging over Israël en de hele regio te overwinnen. Iran heeft herhaaldelijk gedreigd met de vernietiging van de Joodse staat.  

IRAN: DOEL BLIJFT VOLLEDIGE VERNIETIGING VAN ISRAËL: – Een top Iraanse ambtenaar herhaalde vorige week dat een van de belangrijkste militaire doelen van de Islamitische Republiek de “volledige vernietiging” van de Joodse staat Israël blijft, volgens de Iraanse staats PressTV. Iraanse troepen “zullen de steun voor de islamitische strijders en strijders in de regio voortzetten en verdiepen tot de volledige verwijdering van deze belichaming van het kwaad uit de geopolitiek van de regio”, zei de leider van Irans Islamitische Revolutie Garde, Maj-Gen. Mohammad Ali Jafari, in verwijzing naar Israël. De opmerkingen van Jafari kwamen ook enkele dagen voordat de Israëlische Minister President Benjamin Netanyahu volgens plan een controversiële verschijning voor het Amerikaanse Congres zal maken in een poging om Washington te overtuigen om strengere sancties op te leggen aan Iran. Israël blijft ervan overtuigd dat Iran streeft naar het bereiken van kernwapens, en dat die wapens zouden worden gericht op de Joodse staat. (Israel Today) 

VN HOUDT EERSTE BIJEENKOMST OOIT OVER BESTRIJDING ANTISEMITISME: – De Algemene Vergadering van de VN kwam donderdag voor het eerst in haar geschiedenis bijeen voor een vergadering gewijd aan de wereldwijde actie tegen antisemitisme. De bijeenkomst werd georganiseerd door westerse landen om een “alarmerend uitbraak van antisemitisme in de wereld” aan te pakken. De Israëlische ambassadeur bij de VN Ron Prosor sprak tot de VN Vergadering en zei: “De strijd tegen antisemitisme moet een prioriteit zijn voor elke natie, omdat de haat die begint met de Joden nooit eindigt met de Joden. De geschiedenis heeft ons keer op keer aangetoond dat wanneer in een land de Joden niet veilig zijn, de hele samenleving in gevaar is”. Hij vervolgde: “We hebben een sterke en blijvende inzet voor de levende joden in Europa. De tijd dat joden het slachtoffer van de wereld werden zijn voorbij. We zullen nooit meer hulpeloos zijn en we zullen nooit meer zwijgen. Vandaag hebben we de staat Israël die op wacht staat. We hebben het kwaad gezien waartoe de mens in staat is, en dus moeten we waakzaam zijn”. (Ynet / Time)   

EU AMBTENAAR: ZONDER JODEN HEEFT EUROPA GEEN TOEKOMST: – Europa zonder haar Joden heeft geen toekomst, beweerde een hoge ambtenaar van de EU enkele dagen geleden, in navolging van opmerkingen van politici in Engeland en Frankrijk in de nasleep van de aanslag op een koosjere supermarkt in Parijs deze maand . “Als er geen toekomst is voor Joden in Europa, is er geen toekomst voor Europa”, aldus Frans Timmermans, eerste vicepresident van de Europese Commissie. “Als de EU zal overleven is het gebaseerd op het feit dat er voor elke gemeenschap, die bij Europa hoort, een plaats is in Europa”. De mishandeling van Joden is altijd een “voorbode van problemen in toekomst voor de Europese samenlevingen geweest”, voegde hij eraan toe. Bijna driekwart van de Franse Joodse ondervraagden in 2013 zei dat ze overwegen het land te verlaten. In Engeland vertelde 45% van de joodse respondenten onlangs aan enquêteurs dat waren ze “bezorgd waren of joden een toekomst op lange termijn kunnen hebben in Groot-Brittannië”. In een opiniestuk in de Jewish Chronicle een aantal dagen nadat de resultaten van de opiniepeiling werden gemeld, schreef de Britse premier David Cameron dat het “idee dat het Joodse volk zich weer onveilig voelt in Europa een echt misselijkmakende gedachte is die het hart raakt van alles waarvoor we staan”. (Jerusalem Post) 

Bid Joodse volk in heel Europa en de wereld hoort de dagvaarding van de Heilige Geest om terug te keren naar Israël.  

AANVALLEN OP JODEN VERDUBBELD IN EN ROND LONDEN: – Haat misdaden tegen de Joden in Londen zijn volgens de Scotland Yard meer dan verdubbeld vorig jaar. Het hoofdbureau van politie in Londen heeft 299 haatmisdrijven tegen joodse mensen gemeld tussen begin april en eind december 2014. Dit betekent een stijging van 128% ten opzichte van de overeenkomstige periode in 2013, toen er 131 haatmisdrijven plaatsvonden. Ongeveer twee derde van de Britse Joden wonen in of rond Londen. De Britse politie zei vorige week dat ze het aantal patrouilles in gebieden met grote Joodse gemeenschappen na dodelijke terreuraanslagen door islamisten in Parijs hadden opgevoerd. (JTA) 

NEDERLANDSE JODEN WILLEN INZET LEGER ROND SYNAGOGEN: – Nederlandse joden hebben hun regering gevraagd om troepen te posten buiten synagogen om de veiligheidsmaatregelen aan Frankrijk en België aan te passen. Het verzoek werd vorige week gedaan middels brieven, door ambtenaren van een aantal Joodse gemeenschappen in Nederland, aan burgemeesters na een islamistische moord op 9 januari van vier Joden bij een koosjere supermarkt in de buurt van Parijs. “Nu joodse doelen in België en Frankrijk worden bewaakt door het leger, vragen we waarom niet in Nederland?”, werd gezegd in een brief die door de Nederlandse Israëlitische Godsdienstige Gemeenschap was ondertekend. “Zeker, de dreiging is hetzelfde”. Sommige Nederlandse synagogen hebben politiebescherming, terwijl anderen geen gewapende bewakers hebben. Verschillende gemeenschappen rapporteren een afname van de aanwezigheid in de synagoge vanwege de toenemende onveiligheid. (Jerusalem Post) 

BELGISCHE OPENBARE SCHOLEN WORDEN JODEN VRIJE ZONES: – Een Belgische waakhond over antisemitisme heeft gewaarschuwd dat openbare scholen in het land steeds meer “joden-vrije zones” worden als gevolg van intimidatie. Joël Rubinfeld, voorzitter van de Belgische Liga tegen Antisemitisme, maakte bekend dat de enige Joodse student aan de Emile Bockstael middelbare school in Brussel vertrok na bedreigingen van klasgenoten nadat ze een foto van een Israëlische vlag op Facebook had geplaatst. De school “is judenfrei geworden, er zijn daar geen joodse studenten meer”, zei Rubinfeld, met behulp van de Duitstalige term die de nazi's toegepast hebben op locaties die “vrij van Joden waren gemaakt”. Rubinfeld zei ook dat een groeiend aantal ouders wordt gedwongen om hun kinderen van de openbare scholen af te halen in heel België. De laatste joodse student aan Emile Bockstael, alleen genoemd als Sarah, postte in de zomer een foto van zichzelf met de Belgische vlag naast de Israëlische. Ze kreeg 288 beledigende opmerkingen, met inbegrip van bedreigingen, op Facebook, door klasgenoten en andere leerlingen die ze niet kende. (Jerusalem Post) 

Bid voor de bescherming van Joodse studenten over de hele wereld, die worden bedreigd met antisemitische geweld en misbruik in onderwijsinstellingen.

ZWEEDSE REPORTER MET KEPPELTJE AANGEVALLEN IN MALMÖ: – Een Zweedse journalist die rondliep door Malmö terwijl hij een keppeltje droeg om de houding te testen ten aanzien van joden werd een keer geslagen en vele malen vervloekt door voorbijgangers voordat hij uit angst vluchtte voor ernstiger geweld. Sveriges Television heeft vorige week de in het geheim opgenomen beelden van Petter Ljunggrens wandeling door Malmö uitgezonden, die enkele van de incidenten die zich in tijd van een paar uur voordeden documenteren. In een scène werd, Ljunggren - die in aanvulling op het dragen van een keppeltje ook Davidster hanger droeg - gefilmd terwijl hij in een café in het centrum van Malmö een krant zit te lezen, terwijl er meerdere voorbijgangers antisemitische beledigingen naar hem uitten. Elders sloeg iemand hem tegen zijn arm. Een van de mensen die Ljunggren vervloekte noemde hem een “duivelse jood” en “Joodse stront” en een ander vertelde hem naar “op te rotten”. Een persoon op een scooter naderde Ljunggren om hem te waarschuwen te vertrekken voor zijn eigen veiligheid. In de zwaar islamitische wijk Rosengard werd Ljunggren omringd door een tiental mannen die antisemitische leuzen riepen terwijl eieren in zijn richting werden gegooid vanuit appartementen boven hem. Hij vluchtte vervolgens uit het gebied. Het experiment maakte deel uit van een 58-minuten durende documentaire met de titel “Jodenhaat in Malmö”. (JTA) 

Hetzelfde gebeurt ook in Nederland. En dezelfde neiging, welliswaar met andere woorden, bestaat ook onder de media, politici en ex-politici en zelfs onder christenen. Oprechte christenen: sta op voor de God van Israël en Zijn oogappel, doe iets en bid!

NETANYAHU: ISRAËL MOET AZIATISCHE MAKTEN OPENEN ALS GEVOLG VAN ANTISEMITISME IN EUROPA: – Volgens Minister President Netanyahu moet, nu Europa steeds vijandiger wordt tegenover Israël en de Joden, de Joodse staat zijn markten diversifiëren. “West-Europa ondergaat een golf van islamisering, antisemitisme en antizionisme”, zei Netanyahu. “Deze golven overspoelen het, en we willen er zeker van zijn dat de staat Israël gevarieerde markten zal hebben over de hele wereld”. Azië overtrof de VS in 2014 als tweede grootste handelspartner van Israël terwijl de EU echter nog steeds aan de top van de lijst staat. Sinds zijn komst aan de macht in 2009 heeft Netanyahu aangedrongen op sterkere banden met Azië. Zijn woorden waren vorige week zijn sterkste tot nu toe dat het nodig is dat Israël haar economische eieren in verschillende manden legt vanwege anti-Israël gevoelens, antisemitisme en islamisering in bepaalde segmenten van het Europese continent. (Jerusalem Post) 

ISRAËLISCHE INNOVATORS ONTVANGEN SUBSIDIES VOOR ONTWIKKELING VAN WERELDHULP: – Het Grand Challenges Israël programma heeft vorige week voor de eerste keer tien Israëlische vernieuwers met subsidies tot NIS 500.000 ($ 127.000) beloond voor projecten die taaie vraagstukken in de derde wereld aanpakken. Het programma, dat is gericht op het bevorderen en ontwikkelen van technologieën in verband met de gezondheid, water en agrarische uitdagingen in ontwikkelingslanden, werd vorig jaar gelanceerd. “De Israëlische initiatieven geven een stem aan vaardigheden van Israëliërs ‘op het gebied van innovatie technologie naast ondernemersgeest van Israël’, zei Avi Hasson, hoofd wetenschapper bij het Ministerie van Economische Zaken. De helft van de winnaars kwamen uit het gebied van de gezondheidszorg. (Jerusalem Post) 

ISRAËLISCHE VROUW DIE WERD NEERGESTOKEN DOOR PALESTIJN VECHT VOOR HAAR LEVEN: – Een 69-jarige vrouw die woensdag werd neergestoken op een bus in Tel Aviv door een Palestijn verblijft nog steeds in ernstige toestand en vecht nog steeds voor haar leven. De buschauffeur, Herzl Biton, 62, is nog steeds verbonden aan een beademingsapparaat en blijft in kritieke toestand nadat hij herhaaldelijk in de maag was gestoken. Biton begon een gevecht met de aanvaller en trapte daarna op de rem, waardoor de aanvaller die op weg was naar de achterkant van de bus vol met passagiers viel, waardoor veel passagiers konden ontsnappen. Daniel Felah, 25, verkeerd eveneens nog in ernstige toestand nadat ze ook in de maag was gestoken. Een andere man is in ernstige tot matige conditie na het krijgen van een ernstige steekwond in de maag. Nog weer een andere vrouw is ook opgenomen in het ziekenhuis in matige conditie na het ondergaan van een operatie aan haar nek. (Ynet) 

PALESTIJNSE CARTOON ROEMT TEL AVIV TERREURAANSLAG: – Palestijnse media verheugden zich woensdag over de gruwelijke Tel Aviv steekaanval met een reeks van feestelijke cartoons. De eerste cartoon werd al geplaatst binnen 90 minuten na de aanval. Het toont een lachende terrorist met een bebloed mes en prees de aanval, waarbij 13 mensen gewond raakten. De figuur staat voor een bord met het opschrift “bezet Tel-A-Rabia”, een woordspel op de woorden Tel Aviv, en voor een bus met het nummer van de doelgroep bus en een joodse ster. Getekend wordt dat het bloed door de deuren op de straat loopt. Een andere karikatuur toont een lachend cartoon mes naast de tekst, “Goedemorgen, Palestina” in het Arabisch. Het lemmet van het mes vormt de Palestijnse vlag, met het rode gedeelte vol van bloed. Achter het vrolijke wapen is een Israëlische vlag te zien die onder het bloed zit. Minister President Netanyahu van Israel heeft woensdag gezegd: “De terroristische aanslag in Tel Aviv is het directe gevolg van de giftige aanzetten tot haat die worden verspreid door de Palestijnse Autoriteit tegen de Joden en hun staat. Ditzelfde terrorisme probeert om ons aan te vallen in Parijs, Brussel en overal elders”. (PMW / Jerusalem Post) 

BOEHNER VRAAGT NETANYAHU CONGRES TOE TE SPREKEN OVER IRAN NA DREIGING MET VETO VAN OBAMA: – De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden John Boehner heeft woensdag aangekondigd dat hij de Israëlische premier Netanyahu heeft uitgenodigd het Congres volgende maand toe te spreken over de dreiging uit Iran, in een scherpe berisping voor president Obama. De uitnodiging komt terwijl wetgevers, ondersteund door Republikeinen en sommige Democraten, wetgeving overwegen te verzwaren tot meer sancties tegen Iran in het geval de onderhandelingen het nucleaire verrijking programma van het land niet weten te verminderen. Obama beloofde dinsdag tijdens zijn State of the Union een dergelijke wetgeving met zijn veto tegen te houden. Maar Boehner signaleerde dat hij wil dat Netanyahu de inzet van het debat komt uitleggen, terwijl hij beloofd om door te zetten met de wetgeving. “In deze tijd van uitdaging, vraag ik de Minister President aan het Congres de dodelijke ernst van de bedreigingen die de radicale islam en Iran vormen voor onze veiligheid en onze manier van leven uit te leggen”. Critici van Obama en zijn buitenlands beleid zeggen dat de president geen nauwe banden heeft met Israël, een al lange tijd goede bondgenoot van de VS en een sleutel land voor het leveren en behouden van stabiliteit in het Midden-Oosten. Onder hun bezorgdheid is dat de regering-Obama niet genoeg heeft gedaan om het verdacht streven naar een kernwapen van Iran te beteugelen. Boehner vertelde leden van de GOP House Conference op woensdagochtend: “De president waarschuwde ons om niet door te gaan met sancties tegen Iran, een sponsor van terreur. Zijn exacte boodschap aan ons was: ‘Niet schieten’. Hij verwacht dat wij lijdzaam toezien en niets doen terwijl hij een hele slechte overeenkomst sluit met Iran. Twee woorden: ‘Hell no’”. Hij zei: “laten we een duidelijke boodschap sturen naar het Witte Huis ‘en de wereld’ over onze toewijding aan Israël en onze bondgenoten”. Netanyahu heeft de uitnodiging voor het Congres te spreken op 11 februari aanvaard (Fox) 

Bid dat de stem van Minister President Netanyahu - zijn inzichten, ervaringen en waarschuwingen met betrekking tot de nucleaire ambities van Iran - zal worden gehoord en opgevolgd door de leiders van de VS op feb 11. Bid dat het Amerikaanse Congres zich zal verenigen rond de realiteit dat een nucleair bewapend Iran een gevaar zal zijn zowel voor Amerika en Europa als een bedreiging voor Israël.

IRAANSE RAKET KAN VEEL VERDER DAN ALLEEN EUROPA: – Iran heeft een 27-meter lange raket gebouwd die in staat is een kernkop tot “ver buiten Europa” te brengen, en plaatste die op een lanceerplatform in een plaats in de buurt van Teheran, meldde de Israëlische Channel 2 TV woensdag, terwijl het de, wat ze noemden, eerste satellietbeelden van de raket ooit in het Westen, lieten zien. De raket kan worden gebruikt om ruimtevaartuigen en kernkoppen te lanceren en af te leveren over de hele wereld. (Times of Israel) 

ARGENTIJNSE TELEFOONTJES GEVEN DETAILS INSPANNINGEN OM IRAN TE BESCHERMEN: – Afschriften van onderschepte telefoongesprekken tussen vertegenwoordigers van de Iraanse en Argentijnse overheden, zijn door een Argentijnse rechter op dinsdag openbaar gemaakt, en wijzen op een lang patroon van geheime onderhandelingen om een overeenkomst te sluiten waarin Argentinië olie zou ontvangen in ruil voor het afschermen van Iraanse functionarissen voor de aanklachten tegen hen voor het organiseren van de bomaanslag op een joods gemeenschapscentrum in 1994. De transcripties zijn onderdeel van een 289 pagina’s tellende aanklacht geschreven door Alberto Nisman, de speciale aanklager die de aanslag onderzocht en die zondag dood werd gevonden in zijn appartement, op de avond voordat hij zijn bevindingen zou presenteren aan het Congres. De klacht beweert dat de onderhandelaars Argentijnse geheime dienst medewerkers en Mohsen Rabbani, een voormalige Iraanse cultureel attaché in Argentinië, omvat die beschuldigd worden van het helpen bij het coördineren van de bomaanslagen. (NY Times) 

TIEN ISRAËLISCHE TOERISTEN GEWOND BIJ ANTISEMITISCHE AANSLAG IN ARGENTINIË: – Drie aanvallers hebben maandag tien Israëlische toeristen verbrand, beroofd en geslagen bij een antisemitische aanval op het Onda Azul hostel in Lago Puelo, in het zuiden van Argentinië, meldden lokale media. De aanvallers, buurtbewoners die zeer dicht bij het hostel wonen, gooiden ook stenen en molotovcocktails, en schoten met geweren naar het hostel. (JTA) 

70 KERKEN VERNIETIGD BIJ “ANTI CHARLIE HEBDO” PROTESTEN: – De christelijke gemeenschap in Niger zegt dat het in shock verkeerd in de nasleep van het geweld van vorig weekend die het leven heeft gekost aan 10 mensen en dat leidde tot de vernietiging van tientallen plaatsen van aanbidding en christelijke huizen. Het protest, dat op vrijdag 16 januari in de tweede stad van het land, Zinder, begon, verspreidde zich snel naar de omliggende gebieden vóór het bereiken van de hoofdstad Niamey op zaterdag. Minstens tien mensen zijn omgekomen en 45 kerken zijn platgebrand in de twee dagen van geweld, aldus de politie. Maar uit door World Watch Monitor verzamelde informatie is gebleken dat er meer dan 70 kerken werden verwoest, samen met tal van christelijke scholen en organisaties, met inbegrip van een weeshuis “De barmhartige Samaritaan” gerund door de Assembly of God Church. De 40 kinderen van het weeshuis zijn momenteel in “wanorde” onder de zorg van de politie. Geschat wordt dat meer dan 30 huizen van christenen werden geplunderd en platgebrand. De betrokkenen zeggen dat het geweld ze dwong te vluchten met “alleen de kleren op hun lijf”. (Charisma) 

Bid voor het Lichaam van Messias in Niger, dat het getroost zal worden en aangemoedigd na de gewelddadige islamitische rellen van vorige week. Bid dat de christelijke gemeenschap en haar faciliteiten zullen worden beschermd tegen verder geweld.

 ‘Je Suis Charlie’ is het waard te vechten

Charlie Hebdo is net zo intolerant als zij die het hekelt en aanklaagt.

Het koelbloedige Charlie Hebdo bloedbad leidde tot ongekende Europese solidariteit die werd gekenmerkt door de “Je suis Charlie” slogan. “Ik ben Charlie” betekende voor de meeste mensen “Ik ben voor de vrijheid van meningsuiting,” maar in werkelijkheid betekent het, “Ik ben voor het me toelaten me te laten zeggen wat ik ook maar wil, wanneer ik het wil, tegen wie ik het wil.”

Charlie Hebdo is de glazen kast waar de lezers kunnen kijken naar hoe de oude joods-christelijke waarden onder de voet worden gelopen en vertrapt worden door een goddeloze samenleving die daadwerkelijk trots is op het belachelijk maken, kleineren en bespotten van allen die weigeren de verheven (linkse?) cultuur van minachting te accepteren, een cultuur die haar eigen kernwaarden tart door het tonen van grootst mogelijke respectloosheid voor miljarden mensen die met geen mogelijkheid kunnen begrijpen wat er zo grappig is aan de verlaging van hun heilige mannen tot ridicule figuren.

Ironisch genoeg zou, als het zou worden weergegeven in een cartoon, het eigen gevoel van vrijheid van meningsuiting van Charlie Hebdo nog grotesker kijken als zijn karikaturen van bespotte joden, moslims, republikeinen en alles wat daar tussenin zit.

De waarheid is dat Charlie Hebdo geen vrijheid van meningsuiting vertegenwoordigt. Het is het postmoderne gezicht van repressie die op een slimme manier in staat is om de tirannie er goed uit te laten zien. Het is dezelfde tactiek die gebruikt wordt door de pro-Palestijnse propaganda machine om Europa voor zich te winnen. Net als Charlie Hebdo was deze beweging in staat om Europa ervan te overtuigen dat hun cultuur van minachting een nobele strijd is voor vrijheid.

Niettegenstaande zijn eigen intolerantie stelde het Charlie Hebdo bloedbad intolerantie op zulke kolossale schaal ten toon dat fatsoenlijke mensen over de hele wereld noodgedwongen geen andere keuze hadden dan te verklaren, “Je suis Charlie”, maar die uitspraak had nauwkeuriger moeten worden vertaald door de meesten met te zeggen: “Ik sta op tegen de imperialistische religie die tegen vrijheid is”.

Hoewel de Europeanen graag anders denken is het geen toeval dat, hoewel niet alle moslims terroristen zijn, bijna alle terroristen wel moslims zijn. Als er dan ook maar iets is dat het Charlie Hebdo bloedbad eens te meer toont is het dat de islam en de waarden van de Franse Republiek niet naast elkaar kunnen bestaan. Het is gewoon een of het een of het ander, en moslims zijn ervoor om op alle mogelijke manieren ervoor te zorgen de wereld te laten weten dat dit zo is. Hoewel zeker onbedoeld, is de dodelijke islamitische aanval op de liberale westerse vrijheden als een klap in het gezicht van een man die vergiftigd is met zijn eigen inertie. Moslims laten een onwillig Europa door hun daden zien dat er dingen zijn om voor te vechten, en dat ze er beter aan doen dit snel te begrijpen voordat het te laat is.

Als “Je suis Charlie” meer is dan alleen het recht om beledigend te zijn, dan zijn moslims in voor een ongekend afschrikwekkend gevecht. Als “Je suis Charlie” alleen een kinderlijke verlangen betekent om met rust gelaten te worden zal Europa het meest waarschijnlijk zeer snel worden overgenomen door degenen die, zo wreed als ze zijn, een groeiend aantal ex-christenen zullen overtuigen simpelweg omdat ze er nog steeds in geloven dat er dingen zijn die de moeite waard zijn om ervoor te vechten. (Israël Today).

ROOTS & REFLECTIONS 2015 RONDREIS: – Van 22-30 april 2015 nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze tour en met ons mee op een reis te gaan door Israël. We vieren de 67e verjaardag van de moderne Onafhankelijkheid van Israël op de avond en de eerste dag dat u aankomt. Enkele van de plaatsen die we zullen bezoeken op de tour zijn: Independence Hall in Tel-Aviv, Jaffa, het strand, zwemmen, Banias, de Jordaan, Mount Carmel, ezel rijden in Kfar Kedem, de Tempelberg, een wandeling over de muren van Jerusalem, Bible Lands Museum, de kruisweg in de Oude Stad, het nachtleven van Jerusalem. Veel meer plaatsen worden nog ingepland voor deze grootse reis en tijd van gebed en leren.

De prijs is exclusief vluchten, maar wel inclusief de tour, ontbijt en diner elke dag en de fooien zijn inbegrepen in de prijs van € 1510 per persoon vanaf Tel Aviv. Neem contact op met Polly Zabari bij Arch Tours in het Verenigd Koninkrijk voor meer informatie op: 00-44-(0)7971-169639.

ARMOEDE IN ISRAËL NEEMT TOE; BLIJF ONS SVP HELPEN OM VOOR DE ARMSTEN IN ISRAËL TE ZORGEN: – Volgens het meest recente Letet NGO Armoede Report van afgelopen maand leven ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6 procent van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal). Eén op de drie kinderen in Israël in 2014 is arm, aldus het rapport. Bovendien gaat een kwart van de kinderen minstens een paar keer per maand slapen met honger, terwijl 65% geen warme maaltijd krijgt op school voor de lunch.

Het rapport heeft bovendien bekendgemaakt dat 92% van de ouderen zich geen verpleegkundige zorg of thuiszorg kunnen veroorloven - een stijging van 10,8 procent ten opzichte van 2013. Bovendien is 56% van de verarmde ouderen niet in staat om zich medicijnen of medische behandeling te veroorloven - een stijging van 14 procent vanaf 2013, terwijl nog eens 56% last heeft van slechte voeding, omdat ze niet in staat zijn om aan de basis voedselvoorziening te voldoen. Blijf daarom alstublieft de handen bij VvI helpen om opnieuw hoop te geven en te zorgen voor de armsten in het land. Uw donaties zijn van vitaal belang en worden zeer gewaardeerd

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.