ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl) 0523-638118 / 0628-919473  -  Rabobank: 10.71.20.593
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 1 Iyyar 5775                 Maandag, 20 april 2015

 

"Geef ons hulp uit de benauwdheid, want heil van een mens is nutteloos. Met God zullen wij krachtige daden doen; Híj zal onze tegenstanders vertrappen."  Ps. 108:12-13

 

MINISTER PRESIDENT: RUSSISCH AANBOD S-300 RAKETSYSTEEM VOOR IRAN “ZEER ERNSTIG”: – Minister President Netanyahu van Israël heeft opnieuw gewaarschuwd voor de overdracht van een geavanceerd grond-lucht raketsysteem aan Iran. “Israël ziet met grote ernst de levering van S-300 raketten uit Rusland aan Iran, in een tijd waarin Iran haar agressiviteit in de regio en rondom de grenzen van Israël steeds meer opvoert”, zei Netanyahu zondag 19 maart 2015. “Israël ziet ook met grote ernst het feit dat er nergens sprake is van deze agressiviteit in de nucleaire deal die wordt gevormd tussen de mogendheden en Iran”, voegde hij eraan toe. “Er staan geen voorwaarden voor deze deal betreffend een einde aan deze agressiviteit, hetzij bij de start van de deal of als voorwaarde voor het verwijderen van sancties”.

“Gisteren zagen we de militaire parade in Teheran en de wapens expositie die Iran aan de wereld presenteert. Elk jaar worden de raketten groter en hun nauwkeurigheid beter, hun macht en hun dodelijkheid groeien, maar één ding verandert niet. Wat niet verandert is het opschrift ‘dood aan Israël’ op de raketten. In het licht van het geheel van bedreigingen die ik heb beschreven, zal Israël doen wat nodig is om de veiligheid van de staat en haar burgers te beschermen”, zei Netanyahu. Vorige week sprak Netanyahu persoonlijk met de Russische president Vladimir Poetin, en waarschuwde hem tegen het bewapenen van Iran met wat een potentieel spel-veranderend wapen systeem zou kunnen zijn. (Arutz-7) 

OBAMA “EERLIJK VERRAST” DAT HET ZO LANG DUURDE EER RUSLAND OVER ZIJN RODE LIJN STAPTE MET VERKOOP RAKETTEN AAN IRAN: – VS President Obama zei dat hij “niet verbaasd” was dat Rusland een geavanceerd raketsysteem aan Iran verkocht temidden van zijn onderhandelingen met de Ayatollah om te voorkomen dat Iran in zijn nucleaire installaties een atoombom bouwt. Hij ging zelfs nog verder door te zeggen dat hij verwachtte dat de deal veel eerder had kunnen gebeuren dan nu is gedaan. “Ik ben ‘eerlijk gezegd verbaasd’ dat het zo lang heeft geduurd gezien het feit dat de verkoop van deze defensieve wapens ze niet door sancties werd verboden”, zei President Obama op vrijdag 17 april 2015. De optimistische opmerkingen van Obama zijn verrassend gezien de negatieve effecten waartoe dit zou leiden volgens zijn regering. “Hij spreekt een soort van dank uit aan Rusland”, zo beschreef Jim Sciutto van CNN het. Een hooggeplaatste official van de regering Obama sprak in 2010 en beschreef de S-300 verkoop toen als een “rode lijn” voor de Verenigde Staten, die niet kon worden overschreden volgens Buitenlandse Zaken. Het Iraanse regime heeft al jaren het S-300 luchtverdediging raketsysteem in handen willen krijgen. Het raket systeem zou kunnen helpen de nucleaire faciliteiten van Iran te verdedigen tegen een luchtaanval als nucleaire onderhandelingen zouden mislukken en zou ertoe kunnen leiden Iran aan te zetten tot het veroorzaken van nog meer chaos in het Midden-Oosten. (AP) 

OBAMA OPEN VOOR “CREATIEVE ONDERHANDELINGEN” OVER SANCTIES TEGEN IRAN: – VS President Obama zette op vrijdag 17 april de deur open voor “creatieve onderhandelingen” in reactie op de vraag van Iran de straffen van de sancties onmiddellijk op te heffen als onderdeel van een nucleaire deal, hoewel de aanvankelijke overeenkomst oproept tot het opheffen van de sancties na verloop van tijd. Op de vraag op een persconferentie of hij definitief zou uitsluiten dat het opheffen van de sancties in een keer gebeurt als onderdeel van een definitieve overeenkomst gericht op het tegenhouden van Iran van het ontwikkelen van een kernwapen, zei Obama dat hij niet vooruit wil lopen op de onderhandelaars die moeten spreken over dit potentiële knelpunt. Hij zei dat zijn voornaamste zorg is om ervoor te zorgen dat als Iran een overeenkomst schendt, sancties snel kunnen worden hersteld - de zogenaamde “terugspring” bepaling. “Hoe de sancties worden verminderd en hoe we sancties kunnen laten terugspringen als er een overtreding plaatsvindt, er zijn een heleboel verschillende mechanismen en manieren om dat te doen”, zei Obama. Hij zei dat een deel van het werk voor de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en de vertegenwoordigers van de vijf andere landen in het werken aan een definitieve overeenkomst met Iran en die te bereiken op 30 juni “is om formules te vinden die aan onze belangrijkste zorgen tegemoet komen terwijl ze aan de andere kant een presentatie vormen die voor hun staatslichaam acceptabeler is”. Obama, sprak op een weekend persconferentie met de Italiaanse Minister President Matteo Renzi, en zei dat de sancties kwestie “een aantal creatieve onderhandelingen door John Kerry en anderen nodig zal hebben”. (Ynet) 

De misleiding die voortkomt uit VS President Obama en zijn cohorten met betrekking tot Iran en andere hot spots in het hele Midden-Oosten is opzienbarend en immens. De verleiding om je machteloos te voelen om iets te doen wordt steeds maar groter. Maar God zegt in Jacobus 5:16 heel duidelijk dat “het gebed van een rechtvaardige vermag veel”. Blijf daarom volharden in uw gebed tegen de misleiding door de wereldpolitiek in de VS, de VN, de EU, Rusland etc.

HOLOCAUST ONTKENNERS HOUDEN “ONGEKENDE” GROTE CONFERENTIE IN LONDEN: – Een ongekende vergadering van holocaust-ontkenners vond vorige week plaats in Londen, waarbij duidelijk werd de who's who van de Europese en Noord-Amerikaanse extreemrechtse kringen en die grote bezorgdheid teweegbracht vanuit uit joodse en antifascistische groepen. De vergadering, die naar verluidt de grootste in zijn soort was ooit gehouden in het Verenigd Koninkrijk, vond plaats in het Grosvenor Hotel in Londen, en werd blootgelegd door een undercover media team. Onopvallend met de titel “The London Forum”, waren onder de sprekers en deelnemers veel veteranen van de Britse extreemrechtse scene, waaronder de voormalige leiders van de British National Party en zowel voormalige als huidige vooraanstaande leden van het neonazi Front National. Ook aanwezig waren holocaust ontkenners en fascistische ideologen van het vasteland van Europa, de VS en Canada. Verschillende andere deelnemers hebben ook al strafrechtelijke veroordelingen gehad voor diverse delicten zoals holocaust ontkenning tot meer gewelddadige delicten. Zowel Joodse leiders als antifascistische actievoerders uitten hun alarm over het evenement, dat wordt gehouden terwijl Britse en in het algemeen de Europese Joden geconfronteerd worden met een zorgwekkende toename van antisemitisme. Inmiddels gaan er stemmen op bij de autoriteiten om een strafrechtelijk onderzoek te openen naar mogelijk aanzetten tot haat op het evenement. “Het materiaal van deze groep geeft lelijke dingen te lezen”, zegt Jonathan Arkush, vicevoorzitter van het College van Afgevaardigden van de Britse Joden. (Israel National News) 

“En zeg: Verlos ons, o God van ons heil, en breng ons bijeen, en red ons vanuit de heidenvolken, opdat wij Uw heilige Naam loven  en ons beroemen in Uw lof.” 1 Kron. 16:35

EU BOYCOT ISRAËL, NIET DE MOORDENAARS IN SYRIË OF GAZA: – Minister van Transport van Israël Yisrael Katz veroordeelde het verzoek van 16 van de 28 EU-lidstaten dat vorige week werd onthuld om “nederzettingen” producten uit Judea & Samaria te labelen, als een economische aanval op Israël. Schrijvend op zijn Facebookpagina, merkte Katz op vrijdag 17 april op dat “de Europese Unie ministers van Buitenlandse Zaken besloten om Israëlische producten, waarvan de bron in de nederzettingen liggen, te boycotten! Geen Syrische producten van Bashar Assad, niet de Gaza producten van de Hamas-moordenaars, of enige boycot van andere moorddadige regimes van terreur in de wereld. Alleen Israëlische producten”. “Wat hebben geselecteerde Medjool dadels gekweekt in de Jordaan-vallei, of producten die komen uit Ariel en Ma'ale Adumim (de meesten verstrekken ook nog eens een levensonderhoud aan Palestijnse arbeiders), te maken met de politiek?” stelde de minister. Katz hekelde de “Europese hypocrisie, die gevoed wordt door een combinatie van het oude antisemitisme en de nieuwe islamitische invloed”. (Arutz-7) 

Bid dat de Nederlandse regering terug komt op haar besluit dit verzoek mee in te dienen en zich ertegen zal gaan uitspreken. God zegt in Gen. 12:3 dat “Ik zal zegenen wie u zegenen, en wie u vervloekt, zal Ik vervloeken.” Bid daarom God om genade voor dit land.

EGYPTE NOG STEEDS BEZIG MET VERNIETIGEN TUNNELS ONDER GRENS NAAR GAZA: – Het Egyptische leger heeft sinds het einde van maart 2015 al 69 tunnels vernietigd langs de grens met Gaza, zei een Egyptische leger woordvoerder zaterdag 18 april. De woordvoerder, Mohammed Samir, zei dat de Egyptische grenstroepen, gestationeerd aan de Egyptische kant van Rafah, de tunnels hadden ontdekt en vernietigd in coördinatie met leger ingenieurs. Vorige maand heeft Samir gezegd dat het leger 194 tunnels vernietigde tussen 1 februari 2015 en 19 maart 2015. Een andere verklaring aan het eind van maart luidde dat er 22 tunnels vernietigd waren tussen 20 maart 2015 en 27 maart 2015. De laatste 69 brengt het totaal aantal tunnels dat vernietigd is op 285 sinds februari 2015. Eerder deze maand heeft het Egyptische kabinet een ontwerpresolutie aangenomen voor het criminaliseren van de handeling van tunnelgraven langs de Egyptische grens met als strafmaat een levenslange gevangenisstraf. President Abdel Fattah al-Sisi wil naar verluidt graag de doodstraf voor iedereen die veroordeeld wordt voor het graven van tunnels naar Gaza. (INN) 

ISIS GEEFT NIEUWE VIDEO VRIJ VAN MASSA-EXECUTIE VAN CHRISTENEN: – Een nieuwe video die door de ISIS terreurgroep gepubliceerd werd op zondag 19 april toont twee massa-executies in Libië. In de video, wordt een groep Koptische Ethiopiërs geëxecuteerd door een vuurpeloton en een andere groep wordt met een mes de keel doorgesneden. De video toont ISIS agenten die hun slachtoffers, die gekleed zijn door de groep in de inmiddels beruchte oranje jump suits, langs een kustlijn laten marcheren, vermoedelijk in Libië; de tweede groep is gekleed in zwarte jump suits en marcheerde en werd geëxecuteerd in de woestijn. Volgens ISIS was de eerste groep die werd geëxecuteerd “aanhanger van de Ethiopische kerk”, en de executie vond naar verluidt plaats in de Fezzan regio in Libië. De tweede massa-executie werd uitgevoerd in de regio Barqa. De groep gaf niet aan wie hun slachtoffers, wiens keel ze doorsneden, waren.

Gedurende de lange en zeer duidelijke video, worden gezien hoe ISIS terroristen kruisen naar beneden halen en deze vervangen door ISIS vlaggen. “Ondanks het kruis zijn we terug”, zei de ISIS commentator terwijl hij met geweren wees naar de eerste groep. Volgens de video is de massamoord een boodschap aan de christenen in de regio met de waarschuwing dat als ze zich niet te bekeren tot de islam zij zullen worden geconfronteerd met executie door de handen van ISIS. Eenzelfde lot trof de christelijke gemeenschap van Raqqa in Syrië. ISIS heeft een belangrijke voet aan de grond gekregen in Libië, met een duidelijke en onmiddellijke bedreiging voor zowel Egypte als Italië. (Ynet) 

Blijf bidden voor de troost en bescherming van de christelijke gemeenschappen in de door crisis belegerde landen Libië, Syrië, Irak, en in alle landen onder islamitische controle. Bid dat ISIS terroristen zullen worden gestopt en verslagen.

AFGAANSE ZELFMOORDAANSLAG TOEGESCHREVEN AAN ISIS: – Een motorrijdende zelfmoordterrorist viel zaterdag 18 april een bankfiliaal aan in het oosten van Afghanistan, waarbij ten minste 35 mensen omkwamen en 125 mensen gewond raakten, in een dodelijke aanval die opgeëist is door de ISIS-groep. De aanval is een belangrijke escalatie in het land in de strijd tegen de extremistische groep die nu een derde van Irak en Syrië bezet met zijn zelfverklaarde kalifaat. Het gebeurt ook terwijl Afghaanse veiligheidstroepen vechten tegen de Taliban nadat de Verenigde Staten en de NAVO-troepen hun gevechtsmissie in het land aan het begin van het jaar beëindigden, in nog een andere uitdaging voor de door oorlog geteisterde natie. (Ynet) 

MEER DAN 90.000 MENSEN OP DE VLUCHT VOOR GEWELD IN DE PROVINCIE ANBAR IN IRAK: – Meer dan 90.000 mensen zijn op de vlucht voor het geweld in de westelijke provincie Anbar van Irak, zei dat de Verenigde Naties op zondag 19 april 2015. ISIS terroristen hebben de afgelopen week nieuw grondgebied veroverd rond de provinciehoofdstad Ramadi, waardoor duizenden gezinnen moesten vluchten. (Reuters) 

Yom Riesjon, 30 Nissan 5775               Zondag, 19 april 2015

 

"De HEERE is bekend geworden, Hij heeft recht gedaan. De goddeloze raakt verstrikt in het werk van zijn eigen handen."  Ps. 9:16

 

EU PARLEMENTARIËR: HET WORDT OP DE MUREN GESCHREVEN: – Europees parlementariër Meir Habib zei woensdag, april 15, 2015, dat de Joden van Europa zich voelen alsof ze worden geconfronteerd met dezelfde gevaren als hun ouders en grootouders aan de vooravond van de Holocaust. “Vandaag begrijpen we meer dan ooit de gevoelens en daden van de Joodse inwoners van Europa van voor de oorlog”, zei Habib. “Van jongs af aan hebben kinderen hakenkruizen gezien die in de muren van hun school zijn gekerfd. Het enige wat ze weten is dat zij en hun ouders niet durven te laten zien dat zij Joden zijn. En de gevaren waarmee Joden geconfronteerd worden zijn reëel, ze zijn niet het resultaat van overspannen verbeelding”, aldus Habib. “Mensen zijn gedood, vrouwen verkracht, graven ontheiligd, en ‘vuile Jood’ werd geschreeuwd tegen kinderen en volwassenen. Het is moeilijk om niet de geschriften op de muren te lezen. Sommigen dachten dat gebeurtenissen zoals de aanval op de Toulouse yeshiva een paar jaar geleden een eenmalige gebeurtenis was. Maar bij zo veel demonstraties is de kreet ‘dood aan de joden’ te horen. En toen kwam de aanval op de supermarkt Cacher in Parijs waaruit blijkt dat wederom Frankrijk donkere dagen onder ogen moet zien, de aard van de donkere dagen die in het verleden hebben geleid tot de moord op Joden”, aldus Habib. “De moorddadige haat van de radicale islam groeit al te snel, vooral in Frankrijk. We moeten onze ogen openen en beseffen dat Iran, en ISIS en anderen die oproepen tot de vernietiging van Israël de erfgenamen van Hitler en het nazisme zijn”. (Arutz-7) 

GEWELDDADIG ANTISEMITISME IN 2014 MET 40% GESTEGEN: – Antisemitisch geweld steeg met bijna 40 procent in 2014, meer dan het voorgaande jaar, volgens het Kantor Centrum voor de Studie van het Europese Jodendom van de Tel Aviv Universiteit. In totaal werden 766 gewelddadige incidenten wereldwijd geregistreerd, een “sterke stijging” ten opzichte van de 554 getelde incidenten in 2013 volgens het Europese Joodse Congres, dat heeft bijgedragen aan het rapport. “Veel straten in onze Europese steden zijn jachtgebied op de joden geworden, en sommige joden zijn nu gedwongen om de communautaire instellingen en synagogen te mijden als gevolg daarvan”, zei EJC Voorzitter Dr. Moshe Kantor. “Sommigen kiezen ervoor om het continent te verlaten, velen zijn bang om de straat op te gaan, en nog meer trekken zich terug achter hoge muren en prikkeldraad. Dit is uitgegroeid tot de nieuwe realiteit van het Joodse leven in Europa”. Het Kantor Center kenmerkte het Europese joodse sentiment als dat van een volk dat moet “leven in een intensivering van de anti-Joodse omgeving die niet alleen beledigend en bedreigend is op dagelijkse basis, maar die ronduit gevaarlijk is geworden” en het center beweerde dat “er geen taboes en beperkingen meer zijn als het gaat om antisemitische uitingen”. (Jerusalem Post) 

Blijf voorbede doen dat gezinnen en personen in de steeds vaker het doelwit zijnde Joodse gemeenschappen in Europa de oproep van Gods Geest zullen horen en zullen reageren door terug te keren naar Israël.

ITALIAANSE POLITIE: MOSLIM MIGRANTEN WIERPEN CHRISTENEN OVERBOORD: – Moslims die zich onder de migranten bevonden die probeerden van Libië naar Italië te komen in een boot gooiden vorige week 12 medepassagiers overboord, ze vermoordden hen omdat ze christenen waren, zei de Italiaanse politie donderdag 16 april. Italiaanse autoriteiten hebben 15 mensen gearresteerd op verdenking van moord op de christenen op zee. De oorspronkelijke groep van 105 mensen vertrok vanuit Libië in een rubberen boot. Ergens tijdens de reis naar het noorden over de Middellandse Zee, gooiden de vermeende aanvallers - moslims uit Ivoorkust, Mali en Senegal - de 12 mensen overboord, aldus de politie. Andere mensen op de reis vertelden de politie dat ze zelf werden gespaard “omdat ze zich sterk verzetten tegen de verdrinking poging en een menselijke keten vormden”. De boot werd onderschept door een Italiaans marineschip, waarna de passagiers naar een onder Panamese vlag varend schip werden overgeplaatst. Dat schip heeft aangemeerd in Palermo op woensdag 15 april, waarna de arrestaties werden verricht, aldus de politie. (CNN) 

LAND EERT DEZE WEEK 23.320 OMGEKOMEN SOLDATEN EN TERREUR SLACHTOFFERS: – Israël zal dinsdagavond 21 april 2015 in het teken staan van herdenkingsdag voor 23.320 soldaten en slachtoffers van terrorisme, met inbegrip van de 116 dierbaren die in het afgelopen jaar hun leven verloren. Afgelopen zomer werden 67 soldaten en vijf burgers gedood tijdens Operation Protective Edge, met achterlating van 11 weduwen en 26 kinderen. Twee soldaten werden gedood in een Hezbollah raketaanval in januari. In aanvulling op de 116 die onlangs werden gedood bezweken 35 gehandicapte veteranen aan hun verwondingen en werden ze erkend als IDF gevallenen dit jaar. Het ministerie van Defensie zei dat het cumulatieve slachtoffer aantal van 9.753 nabestaanden, 4958 weduwen en 2049 weeskinderen in de leeftijd tot 30 omvat. (Jerusalem Post) 

Bid voor de troost van hen die nog treuren om het verlies van geliefden en vrienden, te wijten aan zinloze handelingen van terrorisme. Bid tegen individuen en groepen die proberen om Israel angst aan te jagen met toekomstige daden van terrorisme en islamitisch geweld.  

ISRAËL KONDIGT ONTWIKKELING AAN VAN SYSTEEM DAT OP AFSTAND TUNNELS KAN DETECTEREN: – Gedreven door het succes met het infiltreren in Israël door terroristen van Hamas via tunnels tijdens de oorlog met Gaza afgelopen zomer heeft Israël op donderdag 16 april de ontwikkeling aangekondigd van de eerste effectieve techniek voor het opsporen van tunnel graaf activiteit op een afstand. Het leidende defensie-elektronica bedrijf, Elbit Systems, zei dat het systeem dat werd ontwikkeld in samenwerking met het Israëlische ministerie van Defensie is gebaseerd op een reeks van sensoren. De gegevens die ze leveren worden geanalyseerd door een regelsysteem, met algoritmes. Het bedrijf zei dat de methode de nauwkeurige identificatie van tunnelbouw mogelijk maakt “zonder vals alarm”.

Tijdens de 50 dagen durende oorlog, werden 32 “aanval tunnels”, gebouwd door Hamas, ontdekt door Israëlische geniesoldaten of ingenieurs van gevechtseenheden. Ze begonnen allemaal vanuit de bebouwde kom in Gaza. Bij verschillende gelegenheden zijn Hamas terroristen tevoorschijn gekomen uit de tunnels in Israël terwijl ze Israëlische leger uniformen droegen en een hinderlaag vormden voor Israëlische troepen. Sommigen zijn er in geslaagd te ontsnappen terug naar Gaza. De grootste angst was dat ze zouden doordringen tot in nabijgelegen civiele nederzettingen in pogingen om gijzelaars te grijpen of een bloedbad aan te richten. De terroristen verschenen vaak binnen een paar honderd meter van de kibboetsen, maar ze werden telkens tegengehouden voordat ze die konden bereiken. Het nieuwe systeem wordt nu al geprezen als de ondergrondse equivalent van Iron Dome, dat werd ontwikkeld in Israël als een reactie op de raketten die afgevuurd werden op Israël door Hamas in Gaza en Hezbollah in Libanon. (Worthy News) 

HAMAS GEBRUIKT ZWARE MACHINES OM AANVAL TUNNELS TE HERBOUWEN: – Israëlische media bronnen meldden woensdag 15 april dat Hamas is begonnen met het gebruik van zware machines en bouwmaterialen om de uitgraving van de aanval tunnels die vanuit de Gazastrook onder de Israëlische grens lopen te versnellen. De apparatuur omvat kleine bulldozers met de mogelijkheid om in kleine ruimtes te manoeuvreren hebben bronnen in de Palestijnse enclave gezegd. Van de Israëlische kant van de grens zijn grotere tractoren duidelijk zichtbaar boven de grond terwijl de machines de tunnelingangen bereiden. De in Gaza gevestigde terroristische organisatie is, in plaats van met de wederopbouw van huizen voor de bevolking, met behulp van het cement dat ze in handen kunnen krijgen bezig met de herbouw van de tunnels. Israëlische veiligheidsfunctionarissen bevestigden de verslagen uit Gaza, eraan toevoegend dat Hamas enorm grote inspanningen doet om de tunnels op hoge snelheid te graven. De ambtenaren zeiden ook dat de terreurorganisatie bezig is in een poging om zo veel mogelijk korteafstand raketten te produceren. Een media-rapport eerder deze maand zei dat Iran tientallen miljoenen dollars aan Hamas heeft overgemaakt om zijn ondergrondse infrastructuur weer op te bouwen en om het raket arsenaal aan te vullen. (Times of Israel) 

Bid volgens de Schrift voor de gemeenschappen en de bewoners van Israël aan de zuidgrens
“Elk wapentuig dat tegen u wordt vervaardigd zal niets uitrichten.” Jes. 54:17

IRAN GEEFT “FEITEN OVERZICHT” NUCLEAIRE OVEREENKOMST UIT DIE OP GESPANNEN VOET STAAT MET DE VS VERSIE: – De nucleaire commissie van het Iraanse parlement bracht een feitenoverzicht uit op woensdag 15 april betreffende het kader akkoord dat in Lausanne over zijn nucleaire programma werd afgesproken, en het verschilt aanzienlijk van een eerdere versie van de USA. De Verenigde Staten hebben haar feitenoverzicht van Washington en andere grootmachten vrijgegeven van de raamovereenkomst met Iran van 2 april 2015 over het terugdringen van het nucleaire programma van de Islamitische Republiek, die geacht wordt te leiden tot een definitieve overeenkomst op 30 juni 2015. “Het Iraanse feitenoverzicht dringt werking van 10.000 centrifuge machines in Natanz en Fordow op, een maximum van vijf jaar lange periode voor de deal en voor nucleaire beperkingen van Iran, en de vervanging van de huidige centrifuges met de nieuwste generatie van zelfgemaakte centrifuges aan het eind van de periode van vijf jaar”, meldde de Fars News Agency. “Het feitenoverzicht van het Iraanse parlement voor een herziening van de Lausanne overeenkomst kwam nadat de Verenigde Staten een feitenoverzicht uitbrachten dat afwijkt van de gezamenlijke verklaring van de minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif van Iran en Federica Mogherini, de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlandse zaken”, werd in de Iraanse versie gezegd.

Volgens het Amerikaanse document is Teheran overeengekomen om het aantal geïnstalleerde centrifuges voor verrijking van uranium die het al heeft terug te brengen van 19.000 tot 6104, en 10 jaar lang alleen zal werken met de 5060 onder de toekomstige definitieve overeenkomst met de zes mogendheden. het Iraanse feitenoverzicht zei ook dat zodra de definitieve overeenkomst wordt ondertekend er onmiddellijk een einde moet komen aan alle USA en EU-sancties en de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Echter zegt het feitenoverzicht van de Verenigde Staten dat Iran slechts geleidelijk opheffing zal krijgen van de VS en de EU-sancties als het de naleving van de toekomstige overeenkomst aantoont. In de VS-versie staat ook dat de resoluties van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties inzake het nucleaire dossier van Iran alleen zouden worden opgeheven nadat Iran volledig alle nucleaire problemen heeft aangepakt. Bovendien zegt het Iraanse feitenoverzicht dat slechts vijf jaar de verrijking bij minder dan 5% zal blijven, in plaats van wat de VS beweren dat Iran heeft ingestemd om het verrijken van uranium te beperken tot 3,67% voor 15 jaar. (Jerusalem Post) 

DUITSLAND KEURT LEVERING VIJFDE “SPECIALE” ONDERZEEBOOT VOOR ISRAËL GOED: – De Duitse Federale Veiligheidsraad, die de Duitse uitvoer van militaire goederen controleert, heeft het groene licht gegeven voor de levering van een nieuwe onderzeeër aan Israël. Het nieuws heeft de beweringen laten oplaaien dat Israël de nieuwe onderzeeërs zal voorzien met één of meer-nucleaire kruisraketten. Vier onderzeeërs zijn reeds geleverd aan Israël; de laatste, de INS Tanin, werd in september vorig jaar overhandigd aan Israël. Viceadmiraal Ram Rotberg zei op dat moment dat deze “dieper kan duiken, verder kan varen voor een langere tijd en op een niveau kan werken dat we niet eerder hebben gezien dan tot vandaag”. Het vermoeden bestaat dat dit deel van het antwoord van Israëls zou kunnen zijn op de nucleaire overeenkomst van de VS met Iran. (Arutz-7) 

NETANYAHU VERSCHIJNT OP TOP 100 LIJST VAN TIME MAGAZINE: – Minister President Binyamin Netanyahu van Israel zal verschijnen op de “lijst van 100 meest invloedrijke mensen” van Time Magazine voor 2015. De publicatie van deze editie is gepland voor 27 april 2015. In een toelichtende brief naast de foto verklaart Ehud Barak - die als premier diende van 1999-2001: “Hij [Netanyahu] was vastbesloten, effectief en doelgericht. Zijn karakter verandert niet”. Barak benadrukte dat, in tegenstelling tot opmerkingen toegeschreven aan bronnen in het Witte Huis, “Je niet kunt zeggen dat Netanyahu een lafaard is”. (Arutz-7) 

Een hooggeplaatste official van de regering Obama noemde naar verluidt de premier “een chicken-sh-t” in oktober 2014 voor zijn onwil om de lange termijn geopolitiek voor te laten gaan op de electorale belangen op korte termijn.

MAAK HET VISIE VOOR ISRAËL SVP MOGELIJK DE ARMSTEN IN HET LAND TE BLIJVEN HELPEN: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame manieren te zien waarop uw donaties worden gebruikt door Visie voor Israël om aan wanhopige behoeften in het hele land tegemoet te komen: www.visionforisrael.com/blog Blijf alstublieft met gulle handen en harten geven om te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen van het land. Volgens de meest recente bevindingen, wonen er ongeveer 2.546.000 arme mensen in het land, ofwel 31,6% van de bevolking, met inbegrip van 1.613.000 volwassenen (29,8% van het totaal), en 932.000 kinderen (35,1% van het totaal).

Uw donaties zijn dus van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd door ons maar bovenal en vooral door God en de armen die geholpen worden.
“Wie zich ontfermt over de arme, leent uit aan de HEERE. Hij zal hem zijn weldaad vergelden.” Spr. 19:17

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal
en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.

 

Help Israël verdedigen via twitter en facebook: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen. Onderschat niet hoeveel dit kan helpen.