ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Sjeenie, 3 Chesvan 5775         Maandag, 27 oktober 2014

 

"Mijn ziel weent tranen van verdriet; richt mij op overeenkomstig Uw woord."  Ps. 119:28

 

PALESTIJNEN IN OOST JERUSALEM GOOIEN MET ROTSBROKKEN EN BRANDBOMMEN; EEN PERSOON GEWOND: – Tientallen gemaskerde Palestijnen gooiden zaterdagavond rotsbrokken en brandbommen en blokkeerden een weg in de oostelijke wijk A-Tur in Jerusalem. Eén persoon raakte hierbij lichtgewond. Politie ter plaatse gebruikt diverse menigte verspreidingsmethoden in een poging om de bron van onrust te stoppen. Relschoppers bleven ook zondag de lightrail in Oost-Jerusalem bestoken door rotsbrokken te gooien, bij één ervan werd de voorruit beschadigd. Er werden geen gewonden gerapporteerd. De politie doorzoekt het gebied op zoek naar verdachten. Honderden extra politiemensen zijn ingezet overal in de stad als onderdeel van de inspanningen van de autoriteiten om de rust te herstellen en versterken in de hoofdstad. (Jerusalem Post)  

HAMAS OFFICIAL VERKLAART INTIFADA IN JERUSALEM: – Hamas official Mahmoud Zahar, verklaarde zaterdagavond de constante cyclus van geweld in Jerusalem tot “intifada”, waardoor de geruchten over een zogenaamde "stille intifada" officieel werden ondanks de officiële verklaringen van de Israëlische veiligheidsdiensten dat uitspraken met die inhoud overdreven zijn. “Escalatie van het verzet in de stad is de oplossing voor de Israëlische agressie”, zei Zahar tegen Hamas mediabronnen. Volgens de meest recente rapporten van Israel Security Agency over Jerusalem, is de terreur in de stad in de afgelopen weken dramatisch gestegen - van 22 incidenten in mei en juni is het toegenomen naar 152 in juli en augustus, een groei van maar liefst 509%. Terwijl de Israëlische politie heeft gezegd dat aan het einde van september meer dan 600 arrestaties waren gemaakt, veranderde er weinig aan de constante cyclus van geweld. Terwijl de "stille intifada" tot nu toe door de ambtenaren nog niet is genoemd als een volwaardige Arabische opstand, waarschuwde Yaakov Perry, voormalig hoofd van het Israel Security Agency, donderdag, dat de situatie in Jerusalem een “tikkende tijdbom” is, die zal leiden tot een volwaardige derde intifada. (Israel National News) 

Sterke voorbede is hard nodig tegen de spiraalvormig toenemende terreur aanslagen in Jerusalem. Bid, en doe extra inspanningen hiervoor, dat het vergroten van terroristisch geweld tegen Israëliërs zal worden blootgelegd en afgewend en dat de daders voor het gerecht worden gebracht.  

HAMAS: ISRAËL ZAL BETALEN ALS GAZA NIET WORDT GERENOVEERD: – Een invloedrijke Hamas official dreigde Israël zaterdag met geweld. Khalil al-Haya, een lid van het politiek bureau van Hamas, zei dat Israël de eerste zal zijn om de prijs te betalen voor de vertraging bij de wederopbouw van Gaza na de recente oorlog. Sprekend voor Hamas Al-Aqsa TV, zei Al-Haya dat de eisen, gesteld als voorwaarden voor de wederopbouw van Gaza, de gevoelens van het Palestijnse volk “kwetsen”, en ze de regio laten exploderen. Hij ging verder met te waarschuwen dat het geduld van de Gaza bevolking op raakt, en dat als de "bezetting" niet voldoet aan de in Caïro ondertekende overeenkomsten, een militaire respons kan worden verlangd. Israël heeft geëist dat Gaza wordt gedemilitariseerd als voorwaarde voor haar uitgebreide renovatie, terwijl Hamas een luchthaven en een zeehaven heeft geëist. Hamas heeft herhaaldelijk verklaard dat het elke poging om de terroristische groeperingen in Gaza te ontwapenen zou verwerpen, terwijl Israël de regelrechte eisen van Hamas voor een luchthaven en zeehaven heeft verworpen. De Israëlische minister van Strategische Zaken Yuval Steinitz heeft terecht gewaarschuwd dat, “zonder demilitariseerde strook, een haven in Gaza een plichtenvrije toegang voor projectielen en raketten zal zijn”. De opmerkingen van Al-Haya kwamen uren nadat de andere Hamas official Mahmoud Al-Zahar de constante cyclus van geweld in Jerusalem officieel een “intifada” noemde. (INN) 

In het licht van de voortgaande raketbeschietingen en moorddadige terroristische oorlogen van Hamas tegen Israël, moet de verklaring van al-Haya dat voorwaarden vastgelegd voor de wederopbouw van Gaza “de gevoelens kwetsen van het Palestijnse volk, en ze dus de regio laten exploderen” serieus genomen worden.

HAMAS VOERT ACHT RAKET TESTEN UIT SINDS OPERATION PROTECTIVE EDGE: – Veiligheidsbronnen meldden zondag dat Hamas een nieuwe experimentele studie heeft gedaan met het afvuren van raketten naar de Middellandse Zee. De test bestond uit twee raketten die gelanceerd werden van wat vroeger Gush Katif was in Gaza. De eerste raket had tekort en de tweede landde in de zee. Het incident van zondag vormde minstens het achtste van dit soort experimenteren die hebben plaatsgevonden sinds Operation Protective Edge eindigde in een wapenstilstand. Het is dan ook de derde test in vier dagen en het meest recente in het eind van deze maand heeft vrijdagochtend plaatsgevonden. Nieuwssites hebben gespeculeerd dat deze soort raket testen worden gedaan om de mogelijkheden van het dodelijke arsenaal van de terreurgroep te controleren. De bronnen die zondag het proefproces aan Army Radio hebben gemeld merkten met bezorgdheid op dat ze zich bewust zijn van de hoge frequentie waarmee dit soort testen wordt uitgevoerd en hebben expliciet gesteld dat “deze experimenten de laatste tijd gemiddeld één keer per week worden uitgevoerd”. Ondertussen verklaarde de Egyptische minister van Binnenlandse Zaken, Samih Bashadi, dat Palestijnse krachten achter de auto bom explosie zaten die zich vrijdagavond voordeed in het noorden van de Sinaï, waarbij meer dan 30 personen omkwamen. (Arutz-7) 

EGYPTE STELT HAMAS-ISRAËL BESPREKINGEN UIT VANWEGE AANSLAGEN IN SINAÏ: – Egypte stuurde zondag bericht naar Hamas van het uitstel betreffend haar indirecte vergaderingen tussen de Palestijnse en Israëlische delegaties die gepland stonden voor maandag. Egypte heeft gezegd dat de vertraging het gevolg is van de situatie in de Sinaï na de dodelijke aanslag vrijdag en het dientengevolge sluiten van de grensovergang bij Rafah. De Egyptische regering zei dat het overweegt een drie kilometer brede veiligheidszone in te stellen langs de grens met de Gazastrook, nadat meer dan 30 soldaten gedood werden in de dodelijkste aanslag op de veiligheid strijdkrachten van het land in decennia. Een functionaris van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zei zondag dat Palestijnen waren betrokken bij de aanval en zei dat de oplossing voor de situatie in de Sinaï, die instelling van een bufferzone is. Veiligheids- en lokale bronnen zeiden dat de Egyptische militaire leiding heeft besloten om een uitgebreid offensief tegen de terreur cellen in het noorden van de Sinaï te starten, onder andere door het inzetten en gebruik maken van Apache gevechtshelikopters. In het weekend heeft de Egyptische president Abdel-Fattah al-Sisi gezegd dat de aanval op het leger checkpoint in de Sinaï waarbij 31 soldaten werden gedood een “buitenlandse gefinancierde operatie” was en zwoer om drastische maatregelen te nemen tegen de terroristen. De National Defense Council van het land verklaarde een drie maanden durende noodtoestand in gebieden dicht bij de grens met Israël en de Gazastrook en stelde een avondklok in. De State TV kondigde ook de sluiting van de grensovergang bij Rafah aan, de enige grens overgang die niet gecontroleerd wordt door Israël. (Ynet) 

ISRAËL SLAAT ALARM IN VERBAND MET STANDPUNT VS IN NUCLEAIRE GESPREKKEN MET IRAN: – Israëlische functionarissen uiten steeds vaker alarm over de positie van de regering Obama over het onderhandelen met Iran waarvan de diplomatie erop gericht is het nucleaire programma van Teheran terug te dringen en waarvan de 24 november deadline nadert. Een gestage stroom van Israëlische functionarissen hebben Washington bezocht in de afgelopen weken, inclusief Minister President Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Moshe Ya'alon, en in het openbaar hebben ze hun vrees uitgedrukt dat de VS zich voorbereidt om een deal met Iran te sluiten waarvan ze niet geloven dat die ver genoeg zal gaan in het ontkennen van de mogelijkheid voor Iran om atoomwapens te produceren. Israël, samen met veel van de Arabische bondgenoten van de VS, heeft gepleit voor een volledige ontmanteling van de nucleaire infrastructuur van Iran, als onderdeel van een overeenkomst met Teheran die de versoepeling van de internationale sancties tegen het land zou kunnen rechtvaardigen. De regering van Netanyahu's betoogde eveneens dat het programma voor ballistische raketten van Iran dient te worden gestaakt als onderdeel van de gesprekken. Amerikaanse en Europese ambtenaren, betrokken bij de onderhandelingen, hebben echter aangegeven dat Iran duizenden centrifuge machines mag blijven gebruiken om nucleaire brandstof te produceren als onderdeel van een definitieve overeenkomst. Ze hebben ook gezegd dat de status van het raketprogramma van Teheran grotendeels van de onderhandelingstafel is genomen. Ondertussen zei een hoge Iraanse onderhandelaar op zaterdag dat hij geen stralend vooruitzicht ziet voor het afsluiten van de nucleaire gesprekken tussen Iran en de zes wereldmachten voor de 24 november deadline tenzij de andere kant haar “onlogisch buitensporige eisen” laat vallen. (Wall Street Journal / INN) 

Critici wijzen er terecht op dat Teheran blijft werken om tijd te winnen om zijn geheime nucleaire capaciteiten te kunnen blijven ontwikkelen en zijn weg naar een kernwapen te bedriegen. Dezelfde strategie die Noord-Korea gebruikte toen de Clinton en Bush regeringen ten onrechte hadden aangenomen dat de deals die zij ondertekenden met Pyongyang zouden worden nageleefd. Blijf bidden dat de wereldleiders die onderhandelen - vooral de regering-Obama - niet worden verblind voor het eminente gevaar van een nucleair uitgerust Iran.

ANTI ISRAËLISCH RESTAURANT ONTVANGT FINANCIERING VAN VROUW VAN KERRY: – Een voedingsmiddellen leverancier die uit anti-Israël propaganda uitdeelt bij elk van haar sandwiches heeft financiering ontvangen van een stichting, die door minister van Buitenlandse Zaken John Kerry’s vrouw wordt geleidt. Conflict Kitchen, een pop-up restaurant gelegen op het kruispunt van de Carnegie Mellon University en de Universiteit van Pittsburgh, die voedsel wil gebruiken om de lokale bevolking en studenten te onderwijzen over landen die in strijd zijn met de Verenigde Staten. Het is onlangs begonnen met serveren van “Palestijns” voedsel verpakt in folders waarop citaten staan waarmee Palestijnse Arabieren terrorisme verdedigen en het bestaansrecht van Israël ontkennen. Een deel van de verpakking verwijst naar de creatie van Israël als “een opzettelijke en aanhoudende belediging”. Het zegt ook dat Israël doelbewust Palestijnse Arabieren verhindert drinkwater te verkrijgen, Israël verhindert dat niet-Joden burgers worden, en het alle niet-corrupte Palestijnse leiders heeft vermoord of gevangen gezet. Volgens de wikkel wordt Conflict Kitchen mede ondersteund door de Heinz Endowment, die ook wordt voorgezeten door Kerry's vrouw, Teresa Heinz Kerry. Een woordvoerder van de Heinz Endowment zei dat het eind april $ 50.000 subsidie gaf aan Conflict Kitchen om haar verhuizing naar een andere plaats in Pittsburgh te ondersteunen. De Conflict Kitchen's wikkel - evenals twee recente gebeurtenissen die zijn gevoerd met anti-Israël activisten – krijgt zware kritiek van de plaatselijke pro-Israëlische gemeenschap, volgens het rapport. (Arutz-7) 

INDIA KIEST VOOR ISRAËL VOOR MEER DAN € 415 MILJOEN RAKETTEN CONTRACT: – India heeft ervoor gekozen anti-tank geleide raketten te kopen van Israël, in plaats van gebruik te maken van een rivaliserend Amerikaans aanbod. Het is het meest recente teken van de groeiende banden tussen de twee staten. De meest recente wapendeal komt nadat India's rechtse regering projecten ter waarde van € 10miljard heeft goedgekeurd om het verouderde militaire apparaat te vernieuwen, hebben officiële bronnen zondag gezegd. De Israëlische deal komt na het recente afvuren langs de Indiase grens van, met nucleaire bewapening voorziene, rivaliserende Pakistaanse raketten en de spanningen met de gigantische buur China. (INN) 

ISRAËLISCHE INGENIEURS BEPROEVEN ZONNE-ENERGIE BOOM: – Israëlische ingenieurs hebben een "zonne-boom" gecreëerd, die is geschikt voor het produceren van elektriciteit en voor het vervullen van een aantal praktische functies. De eTree is een ecologische sculptuur die ontwikkeld en ontworpen is door een Israëlisch bedrijf gespecialiseerd in hergebruik van energiesystemen genaamd Sologic en heeft die ontworpen om op een boom te lijken. Volgens de website van het bedrijf, kan de eTree een verscheidenheid aan functies leveren, waaronder het aanbieden van een schaduwrijk recreatiegebied, gratis Wi-Fi, het opladen van smartphones en andere elektronische apparaten, alsook een aansluiting voor externe apparatuur, het verstrekken van koud drinkwater en zelfs het aanbieden van een computer monitor voor mensen die willen chatten met vrienden bij andere eTrees. En tot slot van alles biedt het ook nog eens nachtverlichting. De makers van de eTree zijn op zoek naar mogelijkheden hun uitvinding te installeren in zowel stedelijke als woongebieden, maar ook in parken, culturele centra, en langs de wandelpaden. De sculptuur is bedoeld om automatisch te werken met weinig tot geen onderhoud, alsook dag en nacht elektriciteit te leveren. (Ynet) 

HELP ALSTUBLIEFT VISIE VOOR ISRAËL ZORG TE BIEDEN AAN DE BEHOEFTIGEN IN HET LAND: – Klik op de volgende link om een aantal van de heilzame zegenende manieren te zien waarvoor uw donaties worden gebruikt bij Visie voor Israël om wanhopige behoeften in het hele land te verlichten; zie: http://visionforisrael.com/report.html  Blijf alstublieft steeds bereid de handen en harten bij VvI te helpen bij de wederopbouw van hoop en zorg voor de armen in de natie.

Uw giften zijn van vitaal belang en worden uitermate gewaardeerd.

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie.