ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Riesjon, 4 Tishrei 5774            Zondag, 28 september 2014

 

"Verlos Uw volk en zegen Uw eigendom, weid hen en draag hen tot in eeuwigheid."  Ps. 28:9

 

DOE MEE MET ONS 2014 LOOFHUTTENFEEST IN JERUSALEM: – De Loofhuttenfeest conferentie van Visie voor Israël zal dit jaar plaatsvinden van 12 t/m 14 oktober 2014 in “The Pavilion Center” in het centrum van Jerusalem aan de Jaffa Street. Bezoek onze Loofhuttenfeest website waar u meer informatie kunt vinden, een glimp kunt opvangen van geplande evenementen en uw plek kunt reserveren. U kunt ook ter plaatse inschrijven. Om meer informatie te verkrijgen kunt u mailen naar This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it of gaan naar www.succotcelebration.com Dynamische sprekers en aanbiddingsleiders voor dit profetische feest zijn dit jaar: Lance Lambert, David Herzog, Barry & Batya Segal en For His Name's Sake praise & worship ministry ( http://www.youtube.com/watch?v=7Vv_7YvpU1s ) en nog veel anderen die gaan komen. Als je naar Israël had willen komen in de zomer, maar uw reis moest annuleren, waarom komt u dan niet naar ons voor het Loofhuttenfeest? 

ISRAËLISCH-ARABISCHE PRIESTER VERTELT VN RAAD VOOR MENSENRECHTEN DE HEKSENJACHT OP ISRAËL TE STOPPEN: – Pater Gabriel Naddaf, een Grieks-orthodoxe priester uit Israël, verdedigde de Joodse staat dinsdag voor de Mensenrechtenraad van de VN, met het argument dat het het enige land is in het Midden-Oosten waar christenen niet worden vervolgd, en smeekte het lichaam “een einde te maken aan uw heksenjacht op het enige vrije land in de regio”. Naddaf zei verder: “In het Midden-Oosten vandaag de dag, is er een land waar het christendom liefdevol de vrijheid van meningsuiting wordt verleend, de vrijheid van godsdienst en veiligheid. Het is Israël, de Joodse staat. Israël is de enige plaats waar de christenen in het Midden-Oosten veilig zijn”. Volgens Naddaf worden er ongeveer 120.000 christenen gedood elk jaar in het Midden-Oosten gedurende de laatste tien jaar. “|Dat betekent dat er elke vijf minuten een christen wordt gedood vanwege zijn geloof”. (Times of Israel) 

“Hij heeft de hoorn van Zijn volk opgeheven, de roem van al Zijn gunstelingen, van de Israëlieten, het volk dat nabij Hem is. Halleluja!” Ps. 148:14

PA DAGBLAD SPREEKT LOF OVER ISRAËLISCHE BEHANDELING JEGENS PALESTIJNEN: – Op 21 september prees het officiële Palestijnse dagblad Al-Hayat Israëlische werkgevers van de Palestijnen voor hun positieve werk ethiek. “Wanneer Palestijnse arbeiders de mogelijkheid hebben om te gaan werken voor Israëlische werkgevers, zijn ze er snel bij om hun werk te stoppen bij hun Palestijnse werkgevers - om redenen die te maken hebben met de salarissen en andere rechten. De Israëlische werkomstandigheden zijn zeer goed, en inclusief vervoer, medische verzekering. en pensioenen. Deze dingen bestaan niet bij Palestijnse werkgevers”. (Palestinian Media Watch) 

IDF DOODT TERRORISTEN ACHTER DE MOORD OP JOODSE TIENERS: – Israëlische troepen hadden dinsdagochtend een vuurgevecht met en doodde twee hoofdverdachten van de ontvoering en executie van joodse tieners Eyal Yifrach, Gilad Shaar en Naftali Frenkel op 12 juni. Het vuurgevecht vond plaats in de Judese stad Hebron, waar Marwan Kawasme en Amer Abu Aysha zich in een meubelmakerij, in de buurt van een complex dat in handen is van de familie Kawasme, hadden verschanst. Israëlische soldaten omsingelden het gebouw tijdens het ochtendgloren en eisten dat de twee Hamas-leden zich zouden overgeven. Ze werden in plaats daarvan opgewacht door mitrailleurvuur. Na de verdwijning van Yifrach, Shaar en Frenkel, toen ze probeerden om naar huis te liften vanuit hun yeshiva nabij Hebron, lanceerde Israël “Operation Brothers Keeper” in een verwoede poging om de jongeren te vinden. Toen de lichamen van de jongens een week later werden gevonden, verschoof de operatie naar een van vergelding en afschrikking. In het kielzog van de succesvolle operatie van dinsdag zei, IDF stafchef Gen, Benny Gantz: “Aan de vooravond van het Joodse Nieuwjaar kwam er een einde aan Operation Brothers Keeper - die vrijdag 13 juni 2014 begon en sindsdien vastberaden bleef doorgaan. Wij beloofden de Shaar, Yifrach en Frenkel gezinnen dat we de moordenaars van hun kinderen zouden krijgen, en dat deden we vanochtend”. Minister President Benjamin Netanyahu voegde eraan toe: “Toen we de lichamen van Naftali, Gilad en Eyal vonden zei ik dat bij wie de ontvoering en moord op onze tieners uitvoerde het bloed op hun hoofd zou komen. Vanochtend werd dat bereikt. We zullen doorgaan met de terreur waar dan ook te treffen”. Ondertussen prees Hamas de twee terroristen die de drie Israëlische tieners vermoord hadden als “martelaren” op dinsdag. “Wij benadrukken dat hun moord de weerstand niet zal verzwakken”, zei een Hamas-woordvoerder. (Israel Today / INN) 

NIEUWE RONDE VAN ISRAËL-HAMAS GESPREKKEN GEPLAND VOOR EIND OKTOBER: – Israëlische en Palestijnse onderhandelaars hebben dinsdag in Caïro ingestemd om nieuwe gesprekken over een duurzame wapenstilstand in Gaza voor de laatste week van oktober in te plannen. Een vertraging in de gesprekken is te wijten aan aankomende joodse en islamitische feestdagen. De Palestijnse delegatie, die de rivaliserende facties van Hamas en de Fatah van de PA president Mahmoud Abbas omvat, zal deze week in Caïro blijven om een oplossing te bespreken van hun eigen geschillen. Tijdens de gesprekken van dinsdag zijn beide partijen overeengekomen zich te committeren aan de wapenstilstand en hebben hun suggesties voor het bespreken van hun problemen ter behandeling gepresenteerd. De Israëlische onderhandelaars verlieten Caïro na de discussies van dinsdag. De gesprekken waren eerder op dinsdag bijna ontspoord toen Palestijnse onderhandelaars dreigden zich terug te trekken nadat Israëlische soldaten twee verdachten van de juni-moord op drie joodse tieners in Judea & Samaria doodden. Dat incident schokte Israël en leidde tot weken van sudderend geweld dat culmineerde in de oorlog tussen Israël en Hamas in Gaza. (Times of Israel) 

HELP VISIE VOOR ISRAËL OM DE BROODNODIGE HULP TE BIEDEN VOOR DE JOODSE FEESTDAGEN: – In Israël zijn de Joodse feestdagen van het allergrootste belang, een tijd om te vieren en gedenken met familie en vrienden. Echter, voor velen zijn het eenzame en zware seizoenen, in het bijzonder voor degenen die geconfronteerd worden met financiële of emotionele ontberingen. Voor de Hoge Feestdagen van dit jaar hebben een aantal van Israëls geregistreerde organisaties een enorme 20% stijging van verzoeken om hulp gekregen. Blijf daarom alstublieft steeds bereid de handen en harten bij Visie voor Israël te helpen, weer hoop op te bouwen en te zorgen voor de armen in het land. Stel ons in staat om extra voedselpakketten en andere benodigdheden voor de Joodse feestdagen uit te delen. Uw giften zijn van vitaal belang en worden zeer gewaardeerd.

OBAMA: WE TOLEREREN GEEN VEILIGE TOEVLUCHTSOORDEN VOOR TERRORISTEN: – President Obama kondigde dinsdag aan dat de VS begon is de Islamitische Staat binnen de grenzen van Syrië te treffen, inclusief een al-Qaeda afdeling dat een complot tegen de Verenigde Staten plande. “Het moet duidelijk zijn voor iedereen die zou willen proberen schade toe te brengen aan Amerikanen dat we geen veilige havens voor terroristen die onze mensen bedreigen zullen tolereren”, zei hij. De VS heeft acht eenzijdige luchtaanvallen uitgevoerd tegen de Khorasan-groep, die geacht wordt een directere bedreiging te zijn voor de VS dan ISIS. Khorasan is een groep van uitvoerders, zeggen Amerikaanse functionarissen, die werden uitgezonden door de centrale leiding van al-Qaeda in Pakistan, om hun bommenexperts met westerse jihadisten die zijn toegetreden tot de strijd in Syrië te verbinden. Ze worden door de president als “doorgewinterde al-Qaida” mensen aangeduid. VS luchtaanvallen hebben geleid tot de dood van ten minste 120 jihadisten in Syrië op dinsdag, waaronder meer dan 70 leden van de Islamitische Staat, en 50 al-Qaeda terroristen. Hoge functionarissen in Washington riepen het Ministerie van Defensie van Israël en de IDF maandagavond laat op om hen te adviseren over de geplande aanslagen in Syrië. Verschillende Arabische landen die geen diplomatieke betrekkingen met Israël hebben namen deel aan de luchtaanvallen. De Amerikanen wilden een situatie voorkomen waarin Israël Arabische militaire vliegtuigen, die vliegen boven Syrië, ten onrechte zou identificeren als vijandelijke vliegtuigen. Vliegtuigen uit Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Qatar en Bahrein hebben deelgenomen aan de aanvallen. Qatar en Bahrein voorzien ook in logistieke ondersteuning via Amerikaanse bases op hun grondgebied. (AFP / CBS / Haaretz) 

PENTAGON: KHORASAN IN SYRIË NADERDE UITVOERINGSFASE VAN EEN AANSLAG: – “Khorasan, de aan al-Qaeda-gelieerde groep, die door de VS werd getroffen in een eenzijdige actie in Syrië, “naderde de uitvoeringsfase van een aanslag in Europa of het vaderland”, zei luitenant-generaal William Mayville, directeur operaties voor de Joint Chiefs of Staff van de VS, dinsdag. “We weten dat de Khorasan groep heeft geprobeerd westerlingen aan te werven om te dienen als agenten of om weer te infiltreren in hun thuisland. De Khorasan groep is niet gericht op ofwel het Assad-regime ofwel het Syrische volk. Ze hebben hun wortels gelegd in Syrië om aanvallen uit te voeren tegen het Westen en het vaderland”. (CBS) 

Bid voor voortdurende alertheid onder de natiën zowel tegen de dreigende terreuraanslagen als voor een strategie om deze te voorkomen.

NIEUWE LUCHTAANVALLEN; NIEUWE TACTIEK OM ISIS TE VERSLAAN: – VS geleide luchtaanvallen gericht tegen Syrische olie-installaties in het bezit van ISIS 's-nachts en donderdag vroeg doodde 20 mensen, terwijl de terroristen tientallen gedetineerden hadden vrijgelaten in hun de facto hoofdstad uit angst voor verdere aanvallen. De meest recente acties kwamen op de derde dag van een door de VS geleide lucht-campagne, gericht op het terugdringen van ISIS in Syrië, terwijl ze niet waren gericht tegen ISIS terroristen en wapens, zoals eerder in de week, maar tegen de infrastructuur die wordt gebruikt door de terroristische groep om geld binnen te harken. Twaalf kleinschalige olieraffinaderijen werden geraakt in de oostelijke woestijn van Syrië. De raffinaderijen produceerden tussen de 300 en 500 vaten olie per dag, die ISIS gebruikte om haar eigen voertuigen te voorzien en om te verkopen op de zwarte markt, voor het binnenhalen van maximaal $ 2.000.000 per dag aan inkomsten. Arabische jets raakten zeven van de raffinaderijen en Amerikaanse vliegtuigen de andere vijf. Een totaal van 18 vliegtuigen nam eraan deel. Ieder van hen keerde veilig terug naar hun bases. Ambtenaren van het Pentagon zeiden dat de eerste aanwijzingen waren dat alle 12 de raffinaderijen volledig werden uitgeschakeld. Maar ISIS heeft nog andere bronnen van inkomsten, zoals het beroven van banken en het eisen van losgeld voor slachtoffers van ontvoeringen. (CBS) 

EERSTE KEER SINDS 30 JAAR STRAALJAGER VAN SYRISCHE LUCHTMACHT NEERGESCHOTEN DOOR ISRAËL: – De Israëlische luchtmacht heeft een Su-24 gevechtsvliegtuig van Russisch-oorsprong neergeschoten op 23 september boven de Golan Hoogvlakte. Ambtenaren meldden dat het Syrische gevechtsvliegtuig werd getroffen door raketvuur. “Het vliegtuig drong om 08:57 het Israëlische luchtruim 800 meter binnen”, heeft de luchtmacht gezegd. “Een volle minuut verstreek tussen het moment dat het besluit werd genomen en de opdracht werd gegeven en het moment dat de Sukhoi werd neergeschoten”. Functionarissen zeiden dat de onderschepping een waarschuwing weerspiegelde tegen Syrische infiltratie in het Israëlische gedeelte van de Golan. Ze voegden eraan toe dat dit het eerste Syrische gevechtsvliegtuig was dat de Israëlische luchtmacht neerhaalde sinds 1985. Over de Su-24 werd gezegd dat die was gestuurd om posities van soennitische rebellen aan te vallen aan de Syrische kant van de Golan. De rebellen hebben de Syrische legerbasis in Quneitra ingenomen, op minder dan een kilometer afstand van het door Israël gecontroleerde gebied. De onderschepping van de Syrische straaljager kwam “in overeenstemming met het standaard reactie beleid van de Israel Defense Forces” in dergelijke gevallen. Israël zal geen enkele infiltratie van zijn grondgebied tolereren. Als Syrische vliegtuigen de staakt-het-vuren lijn oversteken is de doorlopende IDF opdracht om ze te onderscheppen. (Ynet / Wereld Tribune) 

Bid volgens de Schrift voor al de grenzen van Israël:
“Hij doet in uw gebied vrede heersen, Hij verzadigt u met het beste van de tarwe.” Ps. 147:14

NETANYAHU VERWELKOMT NIEUWE ONDERZEEËR: “DIT IS EEN DUIDELIJKE BOODSCHAP AAN ONZE VIJANDEN”: – Minister President Netanyahu verwelkomde dinsdag de vierde onderzeeër van Israël, de INS Tanin, gebouwd in Duitsland, toen die had aangemeerd in de Haïfa marinebasis. De Tanin gebruikt lucht-onafhankelijke voortstuwingstechnologie om langer onder water te blijven dan de drie oudere Dolphin-klasse schepen. Verwacht wordt dat de vijfde onderzeeër, de INS Rahav, aan zal komen over 6-7 maanden, en een zesde onderzeeër zal aan het einde van het decennium tot de vloot toetreden. “Deze gebeurtenis stuurt een glasheldere boodschap aan onze vijanden - de staat Israël is vastbesloten om elke dreiging en elke uitdaging op elk gewenst moment tegemoet te treden”, beloofde Netanyahu tijdens de ceremonie. “In het licht van de toenemende bedreigingen, zullen we onze grenzen stevig verdedigen; op het land met hekken, in de lucht met koepels, en op zee met onderzeeboten”, zei hij. (Jerusalem Post) 

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie