ACTUALITEITEN UIT JERUZALEM

Nieuws- en Gebedsbrief van Visie voor Israël en Joseph-Storehouse

Visie voor Israël  -  Tel. (Nl)  0628-919473  -  Iban: NL03 RABO 0107 1205 93
e-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it   -  Web: www.VisievoorIsrael.nl

Yom Revie’ie, 28 Tishrei 5775         Woensdag, 22 oktober 2014

 

"Het is Uw vaste voornemen: U zult volkomen vrede bewaren, want men heeft op U vertrouwd. Vertrouw op de HEERE, tot in eeuwigheid, want de HEERE HEERE is een eeuwige rots."  Jes. 26:3-4

 

LOOFHUTTENFEEST LONDEN 2014: – Vier het 2014 Loofhuttenfeest bij ons in Londen, 24 & 25 oktober in het Emmanuel Centre. Sprekers zijn onder meer Nathan Morris, voorzitter van Shake the Nations Ministries, Malcolm Hedding, Alistair Scott, Barry en Batya Segal, en anderen. Om te registreren of voor meer informatie, ga naar: www.josephstorehouse.co.uk of bel met +44-1793-862121 in het Verenigd Koninkrijk.

PALESTIJNEN UIT JENIN EN SICHEM BEZOEKEN STADJES IN ZUIDEN ISRAËL: – Een delegatie van Palestijnse Arabieren uit Jenin en Sichem (Nablus) zullen deze week Gaza Belt gemeenschappen bezoeken - zogenaamd in de naam van de vrede. “Ze willen onze kant van het verhaal kennen”, zei onze bron, een Israëlische activist, op voorwaarde van anonimiteit. De woordvoerder voegde eraan toe dat verwacht werd dat twee volle bussen Arabieren aan zullen komen in de regio, “om te zien wat hier gebeurd is”, met het idee dat “ze naar huis zullen terugkeren en onze advocaten zullen zijn”. Bezoekpunten in de gemeenschappen zullen onder meer een tour door de Israëlische ziekenhuizen die kinderen uit Gaza behandelen omvatten, evenals een bezoek aan de controlepost op de grens met Gaza, die duizenden kilo’s humanitaire hulpgoederen doorlaten naar de strook. Gidsen zullen de groep begeleiden en Israëls kant van het verhaal uitleggen. (Israel National News) 

Bid dat er steeds meer inwoners van Gaza zullen zijn, die vermoeid van hun terroristische regeringsleiders en hun focus op de vernietiging van Israël, zich in plaats van op vernietiging op het opbouwen van een beter leven voor de burgers in de Gazastrook zullen richten.  

DOCHTER VAN HAMAS LEIDER ONTVANGT MEDISCHE BEHANDELING IN ISRAËL: – Een dochter van Gaza Hamas-leider Ismail Haniyeh werd eerder deze maand opgenomen in een Israëlisch ziekenhuis voor spoedeisende medische behandeling nadat ze leed aan complicaties van een routine procedure, hebben bronnen die bekend zijn met de zaak gezegd. Haar een week lange opname in een ziekenhuis in Tel Aviv toont de humanitaire coördinatie tussen de partijen. Tijdens de Gaza-oorlog en sinds het eindigde daarvan in augustus, zijn al tientallen patiënten naar ziekenhuizen in Israël gebracht voor de behandeling. (Reuters) 

EEN ANDER GEBAAR NAAR GAZA: ISRAËL STAAT GAZANEN EEN ZELDZAAM BEZOEK TOE AAN GEVANGENISSEN: – In een nieuw gebaar van wat alleen “genade” genoemd kan worden, richting de Palestijnen in de Gazastrook, werd ongeveer 60 inwoners van Gaza, waaronder 18 kinderen, toegestaan de Erez grensovergang te passeren op maandag voor een zeldzaam bezoek aan de Israëlische gevangenissen. Onder toezicht van het Rode Kruis brachten bussen de Palestijnen naar familieleden die veroordeeld zijn voor terroristische activiteiten in Israël om ze te zien. Het is het eerste van dergelijke bezoeken sinds de zeven weken durende oorlog uitbrak tussen Israël en Hamas in begin juli. Dit laatste gebaar komt nadat 600 ton bouwmaterialen naar Gaza werd gestuurd - ondanks het feit dat dergelijke materialen werden gebruikt om de Hamas terreur tunnel infrastructuur naar Israël te bouwen om burgers aan te vallen, en ondanks dat Hamas al openlijk is herstart met de bouw van de tunnels. (Jerusalem Post / INN) 

DE GAZA HULP CONFERENTIE IS EEN SCHERTSVERTONING: – Bij de “reconstructie van Gaza-conferentie” in Caïro, kondigde de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Borge Brende aan dat de naties van de wereld $ 5,4 miljard bijeen hadden gebracht voor de wederopbouw van de Gazastrook. Maar een nadere blik op de cijfers toont dat er een creatieve boekhouding werd gebruikt. Om te beginnen, is een groot deel van de $ 5,4 miljard eigenlijk niet bestemd voor de wederopbouw van Gaza. Veel landen namen in hun bijdragen geld op dat ze al hadden toegewezen aan de Palestijnen, waaronder die in Judea & Samaria, sinds begin van het jaar onder de normale programmering van hulp. Met andere woorden, een groot bedrag van de steun is geen nieuw geld, maar vertegenwoordigd een her-aankondiging van geld dat al was toegezegd. Bovendien is het een gangbare praktijk dat deze staten hun verplichtingen verzaken. (Global Post) 

ABBAS INTENSIVEERT STRAF VOOR VERKOPEN VAN LAND NAAR ISRAËL: – De Palestijnse Autoriteit voorzitter, Mahmoud Abbas, heeft de straf geïntensiveerd voor de verkoop of verhuur van land aan de vijand of vijandelijke staten, waaronder Israël en Israëlische burgers. De straf voor deze misdaden is, van nu af aan, een levenslange gevangenisstraf met slopend onterend werk. (Arutz-7) 

KERRY MAAKT BEKEND DAT GEBREK AAN TWEESTATENOPLOSSING DE SCHULD IS VOOR ISIS: – Het lijkt erop dat de schuld voor de opkomst van het brutale terroristische groep ISIS nu, samen met tientallen andere zaken, voor de voeten van de Joodse Staat gelegd wordt. Voor zo ongeveer alles wat wereldwijd lastig is worden de verwijten al eeuwenlang bij Israël gelegd, en zo is ook zeker de schuld geven aan Israël voor de uitbreiding van ISIS niets nieuws. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry beweerde op donderdag: “Er is geen leider die ik ontmoette in de regio die niet met mij spontaan de behoefte om te proberen om vrede tussen Israël en de Palestijnen te krijgen te vergroten, want het is de oorzaak van ISIS rekrutering en van de woede en agitatie op straat”.

Het is opmerkelijk dat de duizenden moslims die zich vrijwillig bij de Islamitische Staat aansluiten dat niet doen omdat ze gefrustreerd zijn door het gebrek aan vooruitgang in de Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen. ISIS werft Aziatische jihadisten met drommen tegelijk, en Aziaten kan de Midden-Oosten vredesbesprekingen niet veel schelen. De “Arabische Lente” is niet uitgebarsten als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Integendeel, het was het resultaat van tientallen jaren van tirannie en corruptie in de Arabische wereld. De Tunesiërs, Egyptenaren, Libiërs en Jemenieten die hun dictators uit de macht verdreven deden dat niet vanwege het ontbreken van een ‘twee-staten-oplossing’. Wat Kerry misschien niet weet is dat de Islamitische Staat totaal niet is geïnteresseerd in het Israëlisch-Palestijnse conflict. De enige oplossing waarin de Islamitische Staat gelooft is een soennitisch islamitisch Kalifaat waar de overlevende niet-moslims, die niet afgeslacht worden, onderworpen zullen zijn aan de sharia. En zelfs als Israël zou instemmen met werkelijk alle “dictaten” van PA president Mahmoud Abbas, zou dit nul invloed hebben op de voortdurende strijd om Kobane of andere hotspots in Syrië en Irak. Kerry’s bewering dat het ontbreken van een ‘twee-staten-oplossing’ de opkomst van de terreurgroep Islamitische Staat heeft aangewakkerd versterkt alleen hoe volstrekt het gebrek aan kennis is van de Amerikaanse regering over wat er gebeurt in de Arabische en islamitische landen. (Israël Hayom / Gatesone / JNN) 

De enige hoop op vrede is dat het goede nieuws van Yeshua in de islamitische bolwerken zal dringen. Bid alstublieft dat dit zal gaan gebeuren.  

STEINITZ: KERRY’S COMMENTAAR VERSTERKT DE POLITIEKE IMPASSE: – De Israëlische Minister van inlichtingendiensten, Yuval Steinitz, veroordeelde het verband dat de minister van Buitenlandse Zaken John Kerry legde tussen Israëlisch-Palestijnse vredesbesprekingen en de Islamitische Staat (ISIS) afgelopen vrijdag. Hij zei maandag dat het de politieke impasse in de regio versterkt heeft en de inspanningen meer geschaad heeft dan geholpen. Kerry's frase was “jammer” merkte Steinitz op in zijn kritiek. Hij is de meest recente die met afkeuring reageert op Kerry's opmerking van vorige week, nadat die beweerde dat de “vredesbesprekingen” – niet de Amerikaanse incompetentie om radicalisering te voorkomen - hebben geleid tot de opkomst van het jihadisme in het Midden-Oosten. (Arutz-7) 

MET OPERA VERHEERLIJKT TERRORISME; STORM VAN KRITIEK BEREIKT KOOKPUNT: – Een aantal grote namen onder politici zijn pro joodse demonstranten geworden in een groeiende storm van kritiek tegen een opera waarvan ze zeggen dat die Palestijnse terroristen verheerlijkt. Voormalig burgemeester van New York Rudy Giuliani, de voormalige gouverneur George Pataki en twee Amerikaanse congresleden behoorden tot de 3000 mensen die maandag buiten de Metropolitan Opera voor de MET première van “The Death of Klinghoffer” protesteerden. Die is gebaseerd op de moord in 1985 op de gehandicapte joodse passagier, Leon Klinghoffer, op de Achille Lauro, een Italiaans cruiseschip gekaapt door vier leden van de Palestijnse Bevrijdings Front. De 69-jarige gepensioneerde werd neergeschoten in zijn rolstoel en overboord geduwd. Organisatoren brachten 100 symbolische rolstoelen mee naar het protest in het ‘Lincoln Center for the Performing Arts’ in Manhattan. The MET heeft al zijn geplande bioscoop en radio-uitzendingen in november geannuleerd van het werk van de Amerikaanse componist John Adams '1991, onder druk van Joodse groepen - vooral de Anti-Defamation League - waarvan de leden zeggen dat de muziek de Klinghoffer moordenaars romantiseert, samen met de opening van het “Koor van verbannen Palestijnen”. MET General Manager, Peter Gelb, waarschuwde dat de uitzendingen wereldwijd meer antisemitisme zou kunnen veroorzaken. (CBS) 

WOEDE EN JURIDISCHE STAPPEN VANWEGE VERNOEMEN FRANSE STRATEN NAAR TERRORISTISCHE LEIDER: – Knessetlid Yoni Chetboun, voorzitter van het Knesset Verkiezingscomité voor Israël in Frankrijk, heeft maandag een brief gestuurd aan de burgemeester van de Parijse voorstad Valenton waarin hij heeft opgeroepen tot een naamswijziging van een straat met de naam van aarts-terrorist Marwan Barghouti. Barghouti, die bij meerdere gelegenheden heeft opgeroepen tot een gewapende opstand tegen de Israëliërs sinds zijn gevangenneming, zit momenteel vijf levenslange gevangenisstraffen in de Israëlische gevangenis uit voor zijn rol bij de planning van zelfmoord aanslagen. Chetboun, die zelf afkomstig is uit Frankrijk, noemde de beslissing om de straat na de moordenaar te noemen “schandalig”, en “niets minder dan moreel faillissement”. Chetboun waarschuwde ook dat de stap “groen licht” geeft voor meer islamisme in Frankrijk, in een tijd waarin naar schatting al meer dan 1.000 Fransen hun vaderland zijn ontvlucht om te gaan vechten met de islamitische extremistische groep ISIS. “Is dit het gezicht van Frankrijk, dat beweert de hoofdstad van vrijheid en rechtvaardigheid te zijn in de westerse wereld?” vervolgde hij. Chetboun riep Baud op om de beslissing ongedaan te maken. (Arutz-7) 

DUIZENDEN PROTESTEREN TEGEN ANTISEMITISME IN MANCHESTER, UK: – Ongeveer 2.500 mensen hebben zondag deelgenomen aan een betoging tegen het antisemitisme in de Engelse stad Manchester, terwijl de Britse Joden bezorgd blijven over de piek in de anti-Joodse haatmisdrijven in het Verenigd Koninkrijk. Antisemitisme nam wereldwijd dramatisch toe tijdens de oorlog tussen Israël en de terroristen in Gaza deze zomer, maar Europa werd bijzonder hard getroffen door de golf van haat. Terwijl landen op het continent zoals Frankrijk, België, Nederland en Duitsland enkele van de ergste antisemitische opruiingen en gewelddaden meemaakte, werd het Britse Jodendom ook rillend achtergelaten na een stijging met 400% in het antisemitisme in het algemeen. Demonstranten zwaaiden plakkaten die de Britse overheid en het publiek oproepen zich te verzetten tegen het antisemitisme. (Israel National News) 

Bid voor sterke stellingnames tegen antisemitisme in alle Europese landen die duizelingwekkende stijgingen van haat misdaden, laster en gewelddadige aanvallen op bewoners in de Joodse wijken ervaren. Bid ook dat steeds meer Europese joden door deze gevaarlijke trend zullen luisteren en solide plannen zullen maken om in Israël te gaan wonen.  

BLIJF ALSTUBLIEFT HELPEN DE PIJN VAN DE ARMOEDE TE VERZACHTEN IN ISRAËL: – Volgens de door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling op 18 maart vrijgegeven bevindingen heeft Israël het hoogste armoedecijfer onder de landen van de ontwikkelde wereld. De statistische gegevens onthullen: Israël heeft nog steeds een armoedecijfer van 20,9 %, bijna twee keer het OESO-gemiddelde van 11,3 %. Ongeveer 9,3 % van de mensen in Israël kan zich niet veroorloven om genoeg voedsel te kopen. Israël is een van de landen met de hoogste inkomensongelijkheid. Het jaarlijks beschikbare gezinsinkomen in Israël stond gemiddeld op € 13.500, terwijl dat van de onderste 10% van de maatschappij € 2600, en terwijl het OESO-gemiddelde € 16.700 en € 5000 voor de onderste 10 % is. Blijf ons met Visie voor Israël & The Joseph Storehouse alstublieft helpen om de zegeningen van essentiële hulp te verspreiden onder de behoeftige gezinnen in Israël. We kunnen het niet zonder jullie. Uw noodzakelijke en zeer gewaardeerde donaties kunnen worden gedaan op onze rekening. Voor info zie: www.visievoorisrael.nl

HELP ISRAËL VERDEDIGEN VIA TWITTER EN FACEBOOK: – Volg de JNN updates via https://www.facebook.com/VisionForIsrael en https://twitter.com/visionforisrael en "like" en "retweet" items die u belangrijk vindt om te delen. Ook kunt u video-verslagen zien op ons YouTube-kanaal http://www.youtube.com/VisionforIsrael en die delen.

Onderschat niet hoeveel dit kan helpen. 

 

Gods zegen uit Jerusalem,
Barry Segal en de redactie

De suggesties, opinies en tekstverwijzingen door JNN schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de ontvangen best mogelijke informatie